בטטה בשמיכה – מקלות בטטה עטופים בבצק

תתכוננו להפתיע את הילדים שלכם! שי-לי ליפא מכינה מנת ילדים מגניבה של בטטה בשמיכה - מקלות בטטה עטופים בבצק פילאס בצורת מומיה
תתכוננו להפתיע את הילדים שלכם! שי-לי ליפא מכינה מנת ילדים מגניבה של בטטה בשמיכה - מקלות בטטה עטופים בבצק פילאס בצורת מומיה
  • שי-לי ליפא
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    68
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 68.0 קק״ל 2040.2 קק״ל
    פחמימות 6.5 גרם 196.1 גרם
    שומן 4.0 גרם 119.7 גרם
    נתרן 140.7 מ״ג 4222.5 מ״ג
    חלבון 1.1 גרם 33.7 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 13.2 גרם
    שומן רווי 2.3 גרם 67.8 גרם
    כולסטרול 13.4 מ״ג 402.9 מ״ג
    סידן 6.0 מ״ג 180.3 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 4.9 מ״ג
    אשלגן 45.3 מ״ג 1358.7 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 2.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    68
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 68.0 קק״ל 2040.2 קק״ל
    פחמימות 6.5 גרם 196.1 גרם
    שומן 4.0 גרם 119.7 גרם
    נתרן 140.7 מ״ג 4222.5 מ״ג
    חלבון 1.1 גרם 33.7 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 13.2 גרם
    שומן רווי 2.3 גרם 67.8 גרם
    כולסטרול 13.4 מ״ג 402.9 מ״ג
    סידן 6.0 מ״ג 180.3 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 4.9 מ״ג
    אשלגן 45.3 מ״ג 1358.7 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 2.6 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מאפים מלוחים
שי-לי ליפא
X

1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

בטטה


אופן הכנה

  1. מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן. חותכים את הבטטות למקלות באורך 9 ס”מ, וברוחב ועובי 2 ס”מ.
  2. ממיסים את החמאה במחבת גדולה על להבה נמוכה-בינונית. מוסיפים את הסילאן ומערבבים.
  3. מניחים את הבטטות במחבת, מתבלים במלח והפלפל ומבשלים 3-2 דקות מכל צד עד שהבטטות מזוגגות ומתחילות להתרכך. מצננים היטב.
  4. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
  5. פורשים את הבצק על משטח העבודה. חותכים אותו לרוחב ל-30 רצועות ברוחב 1 ו-1/2 ס”מ כל אחת.
  6. מלפפים כל מקל בטטה ברצועה של הבצק למראה מומיה. מניחים בתבניות.
  7. מחוררים עם קצה של סכין שני חורים קטנים לעיניים ומניחים בהם את האפונה.
  8. מברישים בביצה טרופה ואופים 25-20 דקות עד הזהבה.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
בטטה בשמיכה – מקלות בטטה עטופים בבצק

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (3)

Avatar

    Avatar
    דינה שולמן

    אפשר להכין את זה גם עם בצק פילו?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי, כן. אפשר להכין גם עם בצק פילו. בהצלחה!

    Avatar
    רחל נ.

    נראה נהדר ומאוד יצירתי! מנסה בקרוב לנכדים שלי:)

קטגוריות

אביזרים

טכניקות