רקע דוד משה

בטטה ווארה הודיות: לביבות תפוחי אדמה מושלמות

בטטה ווארה הוא אוכל רחוב הודי פופולרי, לביבות תפוח אדמה מצופות בקמח חומוס ועושר תבלינים. המתכון מותאם לישראלים ומוגש עם יוגורט שמעדן את הביס
בטטה ווארה הוא אוכל רחוב הודי פופולרי, לביבות תפוח אדמה מצופות בקמח חומוס ועושר תבלינים. המתכון מותאם לישראלים ומוגש עם יוגורט שמעדן את הביס
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    50
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 49.8 קק״ל 796.4 קק״ל
    פחמימות 7.4 גרם 118.5 גרם
    שומן 1.0 גרם 16.7 גרם
    נתרן 112.6 מ״ג 1801.7 מ״ג
    חלבון 2.9 גרם 45.8 גרם
    סיבים תזונתיים 1.8 גרם 28.7 גרם
    שומן רווי 0.8 גרם 13.3 גרם
    כולסטרול 0.8 מ״ג 13.5 מ״ג
    סידן 27.3 מ״ג 436.9 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 13.2 מ״ג
    אשלגן 119.9 מ״ג 1918.5 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 5.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    50
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 49.8 קק״ל 796.4 קק״ל
    פחמימות 7.4 גרם 118.5 גרם
    שומן 1.0 גרם 16.7 גרם
    נתרן 112.6 מ״ג 1801.7 מ״ג
    חלבון 2.9 גרם 45.8 גרם
    סיבים תזונתיים 1.8 גרם 28.7 גרם
    שומן רווי 0.8 גרם 13.3 גרם
    כולסטרול 0.8 מ״ג 13.5 מ״ג
    סידן 27.3 מ״ג 436.9 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 13.2 מ״ג
    אשלגן 119.9 מ״ג 1918.5 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 5.2 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
3 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

משחה הודית

בלילת המעטפת

טיגון

הגשה


אופן הכנה

  1. מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שהם מתרככים וסכין הננעצת במרכז עוברת בקלות.
  2. מסננים, מקלפים ומועכים את תפוחי האדמה לפירה.
  3. מתבלים בכמון, כורכום, מיץ לימון, סוכר ומלח, מערבבים ושומרים בצד.
  4. מכינים את המשחה ההודית: טוחנים את כל המרכיבים לתערובת אחידה. מוסיפים את המשחה לקערת תפוחי האדמה ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים את התיבול.
  5. מכינים את הבלילה: טורפים את כל המרכיבים לתערובת אחידה וסמיכה במרקם טחינה. אם יש צורך, מוסיפים עוד קצת מים.

    בטטה וואדה3
    טובלים את הכדורים בבלילת קמח חומוס. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן

  6. מחממים שמן לטיגון עמוק.
  7. יוצרים מהפירה כדורים הדוקים בגודל אגוז ומסדרים את הכדורים על משטח העבודה.
  8. כשהשמן חם, טובלים את הכדורים בבלילה ומעבירים אותם בעדינות לתוך השמן. בכל פעם מטגנים 4-6 כדורים, תלוי בגודל הסיר. חשוב שהכדורים לא יהיו צפופים.
  9. מטגנים את הכדורים עד להשחמה יפה מכל הצדדים, ומעבירים אותם בעזרת כף מחוררת לקערה מרופדת בנייר אפייה.
  10. מגישים את כדורי הבטטה ווארה עם יוגורט.

    בטטה וואדה1
    בטטה ווארה. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
בטטה ווארה הודיות: לביבות תפוחי אדמה מושלמות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות