מהיר וגאוני – בטטה ממולאת מג’דרה ברוטב יוגורט ועירית
איך אנחנו אוהבים אוכל שממולא באוכל, קבלו מתכון מנצח לבטטה ממולאת מג'דרה עם רוטב יוגורט משגע מנה שמתאימה לכל ארוחה והשילוב המושלם של טעמים
איך אנחנו אוהבים אוכל שממולא באוכל, קבלו מתכון מנצח לבטטה ממולאת מג'דרה עם רוטב יוגורט משגע מנה שמתאימה לכל ארוחה והשילוב המושלם של טעמים
- יעל טל
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 464.5 קק״ל 1858.0 קק״לפחמימות 71.7 גרם 286.9 גרםשומן 11.6 גרם 46.3 גרםנתרן 374.0 מ״ג 1496.0 מ״גחלבון 14.0 גרם 56.0 גרםסיבים תזונתיים 16.6 גרם 66.6 גרםשומן רווי 1.6 גרם 6.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 110.5 מ״ג 442.0 מ״גברזל 5.3 מ״ג 21.1 מ״גאשלגן 947.5 מ״ג 3789.9 מ״גאבץ 1.9 מ״ג 7.7 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות465
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 464.5 קק״ל 1858.0 קק״לפחמימות 71.7 גרם 286.9 גרםשומן 11.6 גרם 46.3 גרםנתרן 374.0 מ״ג 1496.0 מ״גחלבון 14.0 גרם 56.0 גרםסיבים תזונתיים 16.6 גרם 66.6 גרםשומן רווי 1.6 גרם 6.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 110.5 מ״ג 442.0 מ״גברזל 5.3 מ״ג 21.1 מ״גאשלגן 947.5 מ״ג 3789.9 מ״גאבץ 1.9 מ״ג 7.7 מ״גסגור
אכלתם פעם ארוחה שלמה בתוך בטטה?
ידעתם שפחמימה מלאה עם דגן זה השילוב האידאלי למיצוי חלבונים מהטבע?
אז הכנו לכם מתכון מנצח!
גם פשוט להכנה, גם טעים ברמות של שף, גם בריא, גם לסתם ארוחת צהריים וגם לאירוח.
הנה זה בא…
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 465 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
מג'דרה
אופן הכנה
- מכינים את הבטטות: מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מניחים את הבטטות על תבנית מרופדת בנייר אפייה כשהחצי עם הקליפה כלפי מטה. מזלפים מעט שמן זית ומפזרים מעט מלח ומכניסים לתנור לחצי שעה (או עד שהבטטות רכות).
- מכינים את המג’דרה: מחממים מעט שמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שקיפות.
- מוסיפים את הגזר ומאדים כשתי דקות תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את האורז והמים ומביאים לרתיחה (מכסים חלקית את הסיר במכסה).
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים ברתיחה עדינה עשרים דקות. אחרי כעשרים דקות מוסיפים את העדשים.
- ממשיכים לבשל ברתיחה עדינה עד שכל המים בסיר מתאדים (סיר חצי מכוסה).
- כשהמים בסיר התאדו, סוגרים את המכסה ומכבים את האש.
- כעבור עשר דקות מוסיפים את המלח, הפלפל ועשבי התיבול ומערבבים היטב.
- מכינים את רוטב היוגורט: מערבבים בקערה את היוגורט עם העירית והמלח ומערבבים.
- מרכיבים את המנה: מניחים את הבטטות על צלחת הגשה. מועכים מעט את מרכז הבטטה בעזרת כף, מניחים מעליה 2-3 כפות מג’דרה ומוזגים רוטב יוגורט לפי הטעם.
אופן הכנה
- מכינים את הבטטות: מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מניחים את הבטטות על תבנית מרופדת בנייר אפייה כשהחצי עם הקליפה כלפי מטה. מזלפים מעט שמן זית ומפזרים מעט מלח ומכניסים לתנור לחצי שעה (או עד שהבטטות רכות).
- מכינים את המג’דרה: מחממים מעט שמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שקיפות.
- מוסיפים את הגזר ומאדים כשתי דקות תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את האורז והמים ומביאים לרתיחה (מכסים חלקית את הסיר במכסה).
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים ברתיחה עדינה עשרים דקות. אחרי כעשרים דקות מוסיפים את העדשים.
- ממשיכים לבשל ברתיחה עדינה עד שכל המים בסיר מתאדים (סיר חצי מכוסה).
- כשהמים בסיר התאדו, סוגרים את המכסה ומכבים את האש.
- כעבור עשר דקות מוסיפים את המלח, הפלפל ועשבי התיבול ומערבבים היטב.
- מכינים את רוטב היוגורט: מערבבים בקערה את היוגורט עם העירית והמלח ומערבבים.
- מרכיבים את המנה: מניחים את הבטטות על צלחת הגשה. מועכים מעט את מרכז הבטטה בעזרת כף, מניחים מעליה 2-3 כפות מג’דרה ומוזגים רוטב יוגורט לפי הטעם.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן