רקע הנמל
הנמל

מהיר וגאוני – בטטה ממולאת מג’דרה ברוטב יוגורט ועירית

איך אנחנו אוהבים אוכל שממולא באוכל, קבלו מתכון מנצח לבטטה ממולאת מג'דרה עם רוטב יוגורט משגע מנה שמתאימה לכל ארוחה והשילוב המושלם של טעמים
איך אנחנו אוהבים אוכל שממולא באוכל, קבלו מתכון מנצח לבטטה ממולאת מג'דרה עם רוטב יוגורט משגע מנה שמתאימה לכל ארוחה והשילוב המושלם של טעמים
  • יעל טל
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    465
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 464.5 קק״ל 1858.0 קק״ל
    פחמימות 71.7 גרם 286.9 גרם
    שומן 11.6 גרם 46.3 גרם
    נתרן 374.0 מ״ג 1496.0 מ״ג
    חלבון 14.0 גרם 56.0 גרם
    סיבים תזונתיים 16.6 גרם 66.6 גרם
    שומן רווי 1.6 גרם 6.3 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 110.5 מ״ג 442.0 מ״ג
    ברזל 5.3 מ״ג 21.1 מ״ג
    אשלגן 947.5 מ״ג 3789.9 מ״ג
    אבץ 1.9 מ״ג 7.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    465
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 464.5 קק״ל 1858.0 קק״ל
    פחמימות 71.7 גרם 286.9 גרם
    שומן 11.6 גרם 46.3 גרם
    נתרן 374.0 מ״ג 1496.0 מ״ג
    חלבון 14.0 גרם 56.0 גרם
    סיבים תזונתיים 16.6 גרם 66.6 גרם
    שומן רווי 1.6 גרם 6.3 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 110.5 מ״ג 442.0 מ״ג
    ברזל 5.3 מ״ג 21.1 מ״ג
    אשלגן 947.5 מ״ג 3789.9 מ״ג
    אבץ 1.9 מ״ג 7.7 מ״ג
    סגור

אכלתם פעם ארוחה שלמה בתוך בטטה?

ידעתם שפחמימה מלאה עם דגן זה השילוב האידאלי למיצוי חלבונים מהטבע?

אז הכנו לכם מתכון מנצח!

גם פשוט להכנה, גם טעים ברמות של שף, גם בריא, גם לסתם ארוחת צהריים וגם לאירוח.

הנה זה בא…

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

בטטות

מג'דרה

רוטב יוגורט (לא חובה)


אופן הכנה

  1. מכינים את הבטטות: מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. מניחים את הבטטות על תבנית מרופדת בנייר אפייה כשהחצי עם הקליפה כלפי מטה. מזלפים מעט שמן זית ומפזרים מעט מלח ומכניסים לתנור לחצי שעה (או עד שהבטטות רכות).
  3. מכינים את המג’דרה: מחממים מעט שמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שקיפות.
  4. מוסיפים את הגזר ומאדים כשתי דקות תוך כדי ערבוב.
  5. מוסיפים את האורז והמים ומביאים לרתיחה (מכסים חלקית את הסיר במכסה).
  6. מנמיכים את הלהבה ומבשלים ברתיחה עדינה עשרים דקות. אחרי כעשרים דקות מוסיפים את העדשים.
  7. ממשיכים לבשל ברתיחה עדינה עד שכל המים בסיר מתאדים (סיר חצי מכוסה).
  8. כשהמים בסיר התאדו, סוגרים את המכסה ומכבים את האש.
  9. כעבור עשר דקות מוסיפים את המלח, הפלפל ועשבי התיבול ומערבבים היטב.
  10. מכינים את רוטב היוגורט: מערבבים בקערה את היוגורט עם העירית והמלח ומערבבים.
  11. מרכיבים את המנה: מניחים את הבטטות על צלחת הגשה. מועכים מעט את מרכז הבטטה בעזרת כף, מניחים מעליה 2-3 כפות מג’דרה ומוזגים רוטב יוגורט לפי הטעם.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מהיר וגאוני – בטטה ממולאת מג’דרה ברוטב יוגורט ועירית

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות