
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כוללשעה
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים17
אכלתם פעם ארוחה שלמה בתוך בטטה?
ידעתם שפחמימה מלאה עם דגן זה השילוב האידאלי למיצוי חלבונים מהטבע?
אז הכנו לכם מתכון מנצח!
גם פשוט להכנה, גם טעים ברמות של שף, גם בריא, גם לסתם ארוחת צהריים וגם לאירוח.
הנה זה בא…
מצרכים
מג'דרה
אופן הכנה
- מכינים את הבטטות: מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מניחים את הבטטות על תבנית מרופדת בנייר אפייה כשהחצי עם הקליפה כלפי מטה. מזלפים מעט שמן זית ומפזרים מעט מלח ומכניסים לתנור לחצי שעה (או עד שהבטטות רכות).
- מכינים את המג’דרה: מחממים מעט שמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שקיפות.
- מוסיפים את הגזר ומאדים כשתי דקות תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את האורז והמים ומביאים לרתיחה (מכסים חלקית את הסיר במכסה).
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים ברתיחה עדינה עשרים דקות. אחרי כעשרים דקות מוסיפים את העדשים.
- ממשיכים לבשל ברתיחה עדינה עד שכל המים בסיר מתאדים (סיר חצי מכוסה).
- כשהמים בסיר התאדו, סוגרים את המכסה ומכבים את האש.
- כעבור עשר דקות מוסיפים את המלח, הפלפל ועשבי התיבול ומערבבים היטב.
- מכינים את רוטב היוגורט: מערבבים בקערה את היוגורט עם העירית והמלח ומערבבים.
- מרכיבים את המנה: מניחים את הבטטות על צלחת הגשה. מועכים מעט את מרכז הבטטה בעזרת כף, מניחים מעליה 2-3 כפות מג’דרה ומוזגים רוטב יוגורט לפי הטעם.
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
4
מנות
קלוריות
464.5
קק״ל
1858.0
קק״ל
פחמימות
71.7
גרם
286.9
גרם
שומן
11.6
גרם
46.3
גרם
נתרן
374.0
מ״ג
1496.0
מ״ג
חלבון
14.0
גרם
56.0
גרם
סיבים תזונתיים
16.6
גרם
66.6
גרם
שומן רווי
1.6
גרם
6.3
גרם
כולסטרול
0.0
מ״ג
0.0
מ״ג
סידן
110.5
מ״ג
442.0
מ״ג
ברזל
5.3
מ״ג
21.1
מ״ג
אשלגן
947.5
מ״ג
3789.9
מ״ג
אבץ
1.9
מ״ג
7.7
מ״ג
תגובות (0)