בים בם בם – אמפנדס תירס אפוי וחם

כיסוני בצק מלאים בענני בשמל נימוחים ומנוקדים בגרעיני תירס מתקתקים שכל ילד ישמח לטרוף או במילים אחרות: אמפנדס תירס ארגנטינאיות ומהממות
כיסוני בצק מלאים בענני בשמל נימוחים ומנוקדים בגרעיני תירס מתקתקים שכל ילד ישמח לטרוף או במילים אחרות: אמפנדס תירס ארגנטינאיות ומהממות
  • יעל טל
שמרו
כשר
19 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה שעה ו-10 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    229
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 228.7 קק״ל 6860.5 קק״ל
    פחמימות 30.3 גרם 908.7 גרם
    שומן 9.7 גרם 289.9 גרם
    נתרן 139.8 מ״ג 4193.8 מ״ג
    חלבון 5.5 גרם 165.2 גרם
    סיבים תזונתיים 1.6 גרם 46.9 גרם
    שומן רווי 5.6 גרם 166.9 גרם
    כולסטרול 23.7 מ״ג 709.8 מ״ג
    סידן 32.1 מ״ג 962.9 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 12.9 מ״ג
    אשלגן 72.1 מ״ג 2162.2 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 13.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה שעה ו-10 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    229
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 228.7 קק״ל 6860.5 קק״ל
    פחמימות 30.3 גרם 908.7 גרם
    שומן 9.7 גרם 289.9 גרם
    נתרן 139.8 מ״ג 4193.8 מ״ג
    חלבון 5.5 גרם 165.2 גרם
    סיבים תזונתיים 1.6 גרם 46.9 גרם
    שומן רווי 5.6 גרם 166.9 גרם
    כולסטרול 23.7 מ״ג 709.8 מ״ג
    סידן 32.1 מ״ג 962.9 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 12.9 מ״ג
    אשלגן 72.1 מ״ג 2162.2 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 13.4 מ״ג
    סגור

אם בא לכם לפנק את הילדים (והמבוגרים על הדרך) הכינו להם מעדן דרום אמריקאי פופלארי ואהוב – אמפנדס.

את האמפנדס המציאו הספרדים וייבאו אותן לארגנטינה. מאז הפכו האמפנדס למאכל פופולארי ואהוב ברחבי דרום אמריקה כולה ובארגנטינה בפרט עם הרבה פרשונויות ושפע של טעמים ומילויים.

למרות שהמתכון היום הוא מעט פחמימתי (פחמימה ממולאת בפחמימה) הוא טעים בטרוף, (אין ילד שלא טורף אותו מנסיון) ופעם ב… לגמרי מותר.

אם בכל זאת אתם רוצים לשדרג את הארוחה מבחינת ערכים תזונתיים, הגישו את האמפנדס עם ירקות טריים ושתהיו לנו בריאים!

לעוד מתכונים של יעל טל

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
19 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מילוי תירס בשמל


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: בקערת המיקסר מערבבים את הקמח, החמאה, המלח והפפריקה ומוסיפים את המים בזרזיף דק עד שמתקבל בצק אחיד.
  2. מכינים את המילוי:  מרתיחים את החלב בסיר, סוגרים את הלהבה ומשאירים את הסיר על הכיריים.
  3. במקביל בסיר נפרד ממיסים את החמאה (זהירות שלא תישרף) מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד איחוד. בעזרת מצקת מוסיפים לסיר עם הקמח והחמאה מצקת מהחלב החם ומערבבים היטב על אש בינונית-גבוהה. ממשיכים כך עם יתרת החלב עד שמתקבל רוטב סמיך וחלק (ככל האפשר). מסירים מהאש.
  4. מתבלים את הרוטב במלח ואגוז מוסקט לפי הטעם.
  5. מוסיפים את גרעיני התירס והגבינה המגוררת. טועמים ומתקנים תיבול.
  6. מחממים את התנור לטמפ’ של 180 מעלות.
  7. מכינים את האמפנדס: מרדדים את הבצק לעובי של 2-3 מ”מ (הבצק לא צריך להיות דק מדי כי אחרת יקרע בטיגון והמילוי יצא אבל גם לא עבה מדי כי אז התחושה היא שאוכלים בעיקר בצק).
  8. קורצים מהבצק עיגולים שווים בקוטר של כ-15 ס”מ.
  9. מניחים במרכז כל עיגול כף-כף וחצי מהמילוי.
  10. מניחים קערה קטנה עם מעט מים על משטח העבודה, טובלים אצבע במים ומלחחים את שולי חצי הבצק עם האצבע. סוגרים את הבצק לצורת חצי עיגול (מעט המים בשולי הבצק מסייעים ב”הדבקה”).
  11. סוגרים היטב את הבצק (מהדקים את השוליים זה לזה) ויוצרים מעין תפר צמה (כמו בתמונה) בכדי לחזק את הסגירה של הבצק. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
  12. מכניסים לתנור ואופים 20-30 דקות עד הזהבה.

 

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
בים בם בם – אמפנדס תירס אפוי וחם

הכנתם את המתכון?

כן

תגובה (1)

Avatar

    Avatar
    אמילי

    יצא מצויין עם מילוי של גבינות. הבצק ממש נוח ונעים לעבודה

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות