בים בם בם – אמפנדס תירס אפוי וחם

כיסוני בצק מלאים בענני בשמל נימוחים ומנוקדים בגרעיני תירס מתקתקים שכל ילד ישמח לטרוף או במילים אחרות: אמפנדס תירס ארגנטינאיות ומהממות
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    שעה ו-10 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

אם בא לכם לפנק את הילדים (והמבוגרים על הדרך) הכינו להם מעדן דרום אמריקאי פופלארי ואהוב - אמפנדס.

את האמפנדס המציאו הספרדים וייבאו אותן לארגנטינה. מאז הפכו האמפנדס למאכל פופולארי ואהוב ברחבי דרום אמריקה כולה ובארגנטינה בפרט עם הרבה פרשונויות ושפע של טעמים ומילויים.

למרות שהמתכון היום הוא מעט פחמימתי (פחמימה ממולאת בפחמימה) הוא טעים בטרוף, (אין ילד שלא טורף אותו מנסיון) ופעם ב… לגמרי מותר.

אם בכל זאת אתם רוצים לשדרג את הארוחה מבחינת ערכים תזונתיים, הגישו את האמפנדס עם ירקות טריים ושתהיו לנו בריאים!

לעוד מתכונים של יעל טל

מצרכים

בצק

מילוי תירס בשמל

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: בקערת המיקסר מערבבים את הקמח, החמאה, המלח והפפריקה ומוסיפים את המים בזרזיף דק עד שמתקבל בצק אחיד.
  2. מכינים את המילוי:  מרתיחים את החלב בסיר, סוגרים את הלהבה ומשאירים את הסיר על הכיריים.
  3. במקביל בסיר נפרד ממיסים את החמאה (זהירות שלא תישרף) מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד איחוד. בעזרת מצקת מוסיפים לסיר עם הקמח והחמאה מצקת מהחלב החם ומערבבים היטב על אש בינונית-גבוהה. ממשיכים כך עם יתרת החלב עד שמתקבל רוטב סמיך וחלק (ככל האפשר). מסירים מהאש.
  4. מתבלים את הרוטב במלח ואגוז מוסקט לפי הטעם.
  5. מוסיפים את גרעיני התירס והגבינה המגוררת. טועמים ומתקנים תיבול.
  6. מחממים את התנור לטמפ’ של 180 מעלות.
  7. מכינים את האמפנדס: מרדדים את הבצק לעובי של 2-3 מ”מ (הבצק לא צריך להיות דק מדי כי אחרת יקרע בטיגון והמילוי יצא אבל גם לא עבה מדי כי אז התחושה היא שאוכלים בעיקר בצק).
  8. קורצים מהבצק עיגולים שווים בקוטר של כ-15 ס”מ.
  9. מניחים במרכז כל עיגול כף-כף וחצי מהמילוי.
  10. מניחים קערה קטנה עם מעט מים על משטח העבודה, טובלים אצבע במים ומלחחים את שולי חצי הבצק עם האצבע. סוגרים את הבצק לצורת חצי עיגול (מעט המים בשולי הבצק מסייעים ב”הדבקה”).
  11. סוגרים היטב את הבצק (מהדקים את השוליים זה לזה) ויוצרים מעין תפר צמה (כמו בתמונה) בכדי לחזק את הסגירה של הבצק. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
  12. מכניסים לתנור ואופים 20-30 דקות עד הזהבה.

 

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 30 מנות
קלוריות 95.8 קק״ל 2875.4 קק״ל
פחמימות 3.1 גרם 91.7 גרם
שומן 8.9 גרם 267.0 גרם
נתרן 116.6 מ״ג 3498.7 מ״ג
חלבון 1.6 גרם 46.9 גרם
סיבים תזונתיים 0.2 גרם 5.5 גרם
שומן רווי 5.6 גרם 166.5 גרם
כולסטרול 23.7 מ״ג 709.8 מ״ג
סידן 29.0 מ״ג 869.2 מ״ג
ברזל 0.1 מ״ג 2.1 מ״ג
אשלגן 94.9 מ״ג 2846.2 מ״ג
אבץ 0.1 מ״ג 4.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובה אחת

    Avatar
    אמילי

    יצא מצויין עם מילוי של גבינות. הבצק ממש נוח ונעים לעבודה

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody