עוף שלם בתנור עם בצלים מזוגגים בסויה

הכנתם פעם עוף במלח? לא תאמינו כמה עסיסי זה יוצא. משה שגב מפנק במתכון של עוף שלם בתנור, אפוי במלח, עם בצלים צלויים בסויה
1 Loading... 5
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-50 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    7

מצרכים

בצלים בסויה

עוף

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצלים: קולפים את הבצל וחותכים לחצאים.
  2. מניחים בקערה את חצאי הבצלים, הסויה, הסוכר ושיני השום בקליפתן ומערבבים היטב.
  3. על משטח העבודה פורסים נייר כסף ומעליו מניחים נייר אפייה. שמים את תערובת הבצל והסויה במרכז, סוגרים היטב מכל הכיוונים ליצירת חבילת נייר כסף. מעבירים לתבנית תנור ומכניסים לתנור במדף התחתון.
  4. מכינים את העוף: על תבנית תנור מפזרים מלח גס. מורחים את העוף מכל צדיו בשמן זית.
  5. מניחים את העוף על התבנית עם המלח וצולים בתנור (יחד עם הבצלים) כ-90 דקות, או עד לקבלת עור פריך ושזוף.
  6. רבע שעה לפני סיום האפייה, פותחים בזהירות את חבילת הבצלים ומשאירים בתנור עוד 15 דקות על מנת שיקבלו קצת פריכות.
  7. מגישים את הבצלים יחד עם העוף.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 358.8 קק״ל 1435.2 קק״ל
פחמימות 38.3 גרם 153.2 גרם
שומן 21.3 גרם 85.2 גרם
נתרן 28956.6 מ״ג 115826.6 מ״ג
חלבון 4.9 גרם 19.5 גרם
סיבים תזונתיים 2.4 גרם 9.5 גרם
שומן רווי 3.0 גרם 11.8 גרם
כולסטרול 0.2 מ״ג 0.8 מ״ג
סידן 70.4 מ״ג 281.7 מ״ג
ברזל 1.1 מ״ג 4.5 מ״ג
אשלגן 383.8 מ״ג 1535.1 מ״ג
אבץ 0.5 מ״ג 1.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody