בראוניז שוקולד רכים ללא גלוטן עם פטנט שיגרום לכם להסמיק…
איך מכינים בראוניז שוקולד בלי שמן ובלי גלוטן? תמר שילון מפתיעה במתכון בריא ומקורי של בראוניז שוקולד רכים ואווריריים. והסוד? משתמשים בסלק טחון בבלילה
איך מכינים בראוניז שוקולד בלי שמן ובלי גלוטן? תמר שילון מפתיעה במתכון בריא ומקורי של בראוניז שוקולד רכים ואווריריים. והסוד? משתמשים בסלק טחון בבלילה
- תמר שילון
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 71.6 קק״ל 1145.4 קק״לפחמימות 10.3 גרם 164.4 גרםשומן 3.1 גרם 49.5 גרםנתרן 32.4 מ״ג 519.0 מ״גחלבון 1.8 גרם 29.1 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 11.1 גרםשומן רווי 1.6 גרם 24.8 גרםכולסטרול 36.9 מ״ג 590.8 מ״גסידן 15.7 מ״ג 251.0 מ״גברזל 0.9 מ״ג 14.4 מ״גאשלגן 135.6 מ״ג 2169.4 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 9.0 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות72
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 71.6 קק״ל 1145.4 קק״לפחמימות 10.3 גרם 164.4 גרםשומן 3.1 גרם 49.5 גרםנתרן 32.4 מ״ג 519.0 מ״גחלבון 1.8 גרם 29.1 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 11.1 גרםשומן רווי 1.6 גרם 24.8 גרםכולסטרול 36.9 מ״ג 590.8 מ״גסידן 15.7 מ״ג 251.0 מ״גברזל 0.9 מ״ג 14.4 מ״גאשלגן 135.6 מ״ג 2169.4 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 9.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 72 | כמות מנות 16 |
---|
מצרכים
מצרכים
תערובת יבשים
-
1 כוס קמח שקדים
-
2 כפות קמח קוקוס
-
1/3 כוס אבקת קקאו
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1/2 כפית אבקת אפייה
-
1/2 כוס שוקולד צ’יפס
תערובת רטובים
-
2 סלקים קטנים
-
1/3 כוס סירופ מייפל
-
2 ביצים L
ציפוי
-
1/4 כוס שוקולד צ’יפס
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות, מרפדים תבנית 20X20 בנייר אפייה ומשמנים קלות.
- מערבבים את כל המצרכים היבשים בקערה למעט השוקולד צ’יפס.
- מכינים פירה סלק: קולפים את הסלקים ומבשלים במים עד שהם רכים מאוד. מסננים.
- טוחנים את הסלקים במעבד מזון למחית חלקה.
- בקערה נוספת מערבבים את כל החומרים הרטובים.
- מוסיפים את היבשים לרטובים ומקפלים יחד בעזרת לקקן.
- בקערה מתאימה למיקרוגל ממיסים 1/2 כוס שוקולד צ’יפס ב-3 פולסים של 30 שניות. מערבבים בין חימום לחימום. מוסיפים את השוקולד המומס לבלילה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית האפייה המשומנת. בשלב זה ניתן לפזר 1/4 כוס שוקולד צ’יפס מעל.
- אופים במשך 18-21 דקות - תלוי עד כמה בא לכם שהבראוניז יהיו רטובים. מצננים וחותכים לריבועים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות, מרפדים תבנית 20X20 בנייר אפייה ומשמנים קלות.
- מערבבים את כל המצרכים היבשים בקערה למעט השוקולד צ’יפס.
- מכינים פירה סלק: קולפים את הסלקים ומבשלים במים עד שהם רכים מאוד. מסננים.
- טוחנים את הסלקים במעבד מזון למחית חלקה.
- בקערה נוספת מערבבים את כל החומרים הרטובים.
- מוסיפים את היבשים לרטובים ומקפלים יחד בעזרת לקקן.
- בקערה מתאימה למיקרוגל ממיסים 1/2 כוס שוקולד צ’יפס ב-3 פולסים של 30 שניות. מערבבים בין חימום לחימום. מוסיפים את השוקולד המומס לבלילה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית האפייה המשומנת. בשלב זה ניתן לפזר 1/4 כוס שוקולד צ’יפס מעל.
- אופים במשך 18-21 דקות - תלוי עד כמה בא לכם שהבראוניז יהיו רטובים. מצננים וחותכים לריבועים.
הערות
- אם רוצים לחסוך זמן, אפשר להשתמש בסלקים מבושלים בוואקום שניתן לרכוש בסופרמרקט
- במקום לפזר את השוקולד צ'יפס למעלה לפני האפייה, אפשר להמיס שוקולד צ'יפס לבן במיקרוגל ולזלף פסים על הבראוניז אחרי שהצטננו מעט
הערות
- אם רוצים לחסוך זמן, אפשר להשתמש בסלקים מבושלים בוואקום שניתן לרכוש בסופרמרקט
- במקום לפזר את השוקולד צ'יפס למעלה לפני האפייה, אפשר להמיס שוקולד צ'יפס לבן במיקרוגל ולזלף פסים על הבראוניז אחרי שהצטננו מעט
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
תכתבו אם זה יוצא טעים…………
איזה יופי של מתכון! מכינה אותו היום לבת ליום ההולדת! זה נראה מושלם