בראוניז שוקולד רכים ללא גלוטן

איך מכינים בראוניז שוקולד בלי שמן ובלי גלוטן? תמר שילון מפתיעה במתכון בריא ומקורי של בראוניז שוקולד רכים ואווריריים. והסוד? משתמשים בסלק טחון בבלילה
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים

תערובת רטובים

ציפוי

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות, מרפדים תבנית 20X20 בנייר אפייה ומשמנים קלות.
  2. מערבבים את כל המצרכים היבשים בקערה למעט השוקולד צ’יפס.
  3. מכינים פירה סלק: קולפים את הסלקים ומבשלים במים עד שהם רכים מאוד. מסננים.
  4. טוחנים את הסלקים במעבד מזון למחית חלקה.
  5. בקערה נוספת מערבבים את כל החומרים הרטובים.
  6. מוסיפים את היבשים לרטובים ומקפלים יחד בעזרת לקקן.
  7. בקערה מתאימה למיקרוגל ממיסים 1/2 כוס שוקולד צ’יפס ב-3 פולסים של 30 שניות. מערבבים בין חימום לחימום. מוסיפים את השוקולד המומס לבלילה.
  8. מעבירים את הבלילה לתבנית האפייה המשומנת. בשלב זה ניתן לפזר 1/4 כוס שוקולד צ’יפס מעל.
  9. אופים במשך 18-21 דקות - תלוי עד כמה בא לכם שהבראוניז יהיו רטובים. מצננים וחותכים לריבועים.

הערות

  • אם רוצים לחסוך זמן, אפשר להשתמש בסלקים מבושלים בוואקום שניתן לרכוש בסופרמרקט
  • במקום לפזר את השוקולד צ'יפס למעלה לפני האפייה, אפשר להמיס שוקולד צ'יפס לבן במיקרוגל ולזלף פסים על הבראוניז אחרי שהצטננו מעט

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 16 מנות
קלוריות 69.1 קק״ל 1106.2 קק״ל
פחמימות 9.8 גרם 156.3 גרם
שומן 2.9 גרם 46.3 גרם
נתרן 35.5 מ״ג 567.8 מ״ג
חלבון 1.7 גרם 26.5 גרם
סיבים תזונתיים 0.7 גרם 11.1 גרם
שומן רווי 1.5 גרם 24.3 גרם
כולסטרול 31.7 מ״ג 507.6 מ״ג
סידן 15.3 מ״ג 244.6 מ״ג
ברזל 0.9 מ״ג 14.9 מ״ג
אשלגן 134.6 מ״ג 2153.8 מ״ג
אבץ 0.6 מ״ג 9.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody