לפני שהעונה נגמרת – גאלט שזיפים מהיר הכנה

שרית נובק מסרבת להפרד מהקיץ ומכינה גאלט שזיפים מהיר הכנה. טארט פתוח במראה מעט מרושל ויפהפה המשלב שקדים טחונים ופרוסות של שזיפים טריים
1 Loading... 5
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    6

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. פותחים את הבצק. מסמנים שוליים בעובי 5-6 ס”מ בחלק החיצוני של עיגול הבצק.
  3. מערבבים שקדים טחונים עם 2 כפות סוכר ומפזרים במרכז עיגול הבצק, מלבד השוליים שסימנו.
  4. חותכים את השזיפים לחצי, מגלענים ופורסים לפרוסות דקות.
  5. מסדרים את השזיפים מעל תערובת השקדים שבבצק.
  6. מפזרים כף סוכר נוספת מעל השזיפים.
  7. מרימים בעדינות את שולי הבצק ומניחים אותם מעל השזיפים שבאמצע, כך שהבצק יכסה את הצדדים והמרכז ישאר חשוף.
  8. מברישים את שולי הבצק בחלמון טרוף, מפזרים שקדים פרוסים בנדיבות ומכניסים לתנור לכ-45 דקות, עד שהשוליים מזהיבים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 98.8 קק״ל 592.5 קק״ל
פחמימות 15.9 גרם 95.6 גרם
שומן 3.5 גרם 21.2 גרם
נתרן 1.8 מ״ג 10.8 מ״ג
חלבון 2.1 גרם 12.6 גרם
סיבים תזונתיים 1.5 גרם 8.8 גרם
שומן רווי 0.5 גרם 3.0 גרם
כולסטרול 34.4 מ״ג 206.2 מ״ג
סידן 21.3 מ״ג 127.6 מ״ג
ברזל 0.4 מ״ג 2.2 מ״ג
אשלגן 134.5 מ״ג 806.8 מ״ג
אבץ 0.3 מ״ג 1.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody