סנו רקע

גוזלמה – מאפה טורקי פריך ונמתח ללא התפחה!

גוזלמה הוא מאפה טורקי מעלי בצק דקים שלא צריכים התפחה, מגולגלים במילוי גבינות לבחירתכם ומטוגנים על המחבת, תענוג צרוף במתכון פשוט פשוט וכל כך טעים
גוזלמה הוא מאפה טורקי מעלי בצק דקים שלא צריכים התפחה, מגולגלים במילוי גבינות לבחירתכם ומטוגנים על המחבת, תענוג צרוף במתכון פשוט פשוט וכל כך טעים
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
48 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    255
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 254.7 קק״ל 2037.5 קק״ל
    פחמימות 24.4 גרם 195.5 גרם
    שומן 12.7 גרם 101.6 גרם
    נתרן 298.4 מ״ג 2386.9 מ״ג
    חלבון 10.3 גרם 82.7 גרם
    סיבים תזונתיים 1.0 גרם 8.4 גרם
    שומן רווי 0.3 גרם 2.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 8.0 מ״ג 64.3 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 3.2 מ״ג
    אשלגן 55.3 מ״ג 442.2 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 2.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    255
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 254.7 קק״ל 2037.5 קק״ל
    פחמימות 24.4 גרם 195.5 גרם
    שומן 12.7 גרם 101.6 גרם
    נתרן 298.4 מ״ג 2386.9 מ״ג
    חלבון 10.3 גרם 82.7 גרם
    סיבים תזונתיים 1.0 גרם 8.4 גרם
    שומן רווי 0.3 גרם 2.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 8.0 מ״ג 64.3 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 3.2 מ״ג
    אשלגן 55.3 מ״ג 442.2 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 2.5 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מאפים מלוחים
נעמה פלד
X

48 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מלית


אופן הכנה

מכינים את המרכיבים למנה. צילום: שניר גואטה
מכינים את המרכיבים למנה. צילום: שניר גואטה
  1. מכינים את הבצק: בקערת המיקסר עם וו לישה (אפשר גם בידיים) מערבבים את הקמח עם היוגורט והמלח עד שמתקבל בצק אחיד, נעים ונוח לעבודה (אם הבצק מעט דביק אפשר להוסיף עוד קצת קמח).
  2. מכניסים למקרר לעשר דקות.
  3. מכינים את המלית: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהופך לזהוב. מקררים קצת בצד.
  4. מערבבים בקערה את הבצל המטוגן והגבינות לתערובת אחידה.
  5. מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים, מכדררים כל חלק לכדור, מקמחים את משטח העבודה ומרדדים כל כדור לעיגול דק ככל האפשר (אפשר לחלק את הבצק לכמה כדורים שרוצים לפי גודל הגוזלמה שרוצים).
  6. בחצי של כל עיגול בצק מניחים מהמלית (בערך 1/8 מהמלית כדי שיספיק לכל הבצק). סוגרים את הבצק (לחצי עיגול) ומהדקים את הקצוות.
  7. מטגנים את הגוזלמה: משמנים בעדינות מחבת נון סטיק ומחממים על להבה בינונית, מניחים את המאפים במחבת ומטגנים עד שמזהיב מצד אחד. הופכים ומזהיבים מהצד השני (זה לוקח כמה דקות, לא להיבהל אם יש כתמים מעט שחומים בבצק). מוציאים ומניחים על מגבת הפלא סנו סושי לספיגת השומן העודף.
    גוזלמה. צילום: שניר גואטה
    גוזלמה. צילום: שניר גואטה
    בתיאבון! צילום: שניר גואטה
    בתיאבון! צילום: שניר גואטה

    רוצים מתנה מושלמת לחנוכה? לחצו כאן והיא שלכם!

הערות

  • אפשר למלא בגבינות ותרד, במחית תפוחי אדמה, עגבניות מיובשות ואפילו נוטלה לקינוח

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
גוזלמה – מאפה טורקי פריך ונמתח ללא התפחה!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (37)

Avatar

    Avatar
    דאריה סלבודין

    היי, איזה יוגורט צריך למתכון?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי דאריה. כל יוגורט 3% יעשה את העבודה כאן. לא משנה של איזו חברה.

      Avatar
      מערכת Foody

      בולגרית מעודנת

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות