
-
זמן הכנה25 דקות
-
זמן כולל45 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים8
מצרכים
מלית
-
3 כפות שמן קנולה
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
1 חופן גבינת פטה 5%מפוררת
-
2 כוסות גבינה צהובה 28%מגוררת מכל סוג שאוהבים
טיגון
-
מעט מאד
אופן הכנה

- מכינים את הבצק: בקערת המיקסר עם וו לישה (אפשר גם בידיים) מערבבים את הקמח עם היוגורט והמלח עד שמתקבל בצק אחיד, נעים ונוח לעבודה (אם הבצק מעט דביק אפשר להוסיף עוד קצת קמח).
- מכניסים למקרר לעשר דקות.
- מכינים את המלית: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהופך לזהוב. מקררים קצת בצד.
- מערבבים בקערה את הבצל המטוגן והגבינות לתערובת אחידה.
- מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים, מכדררים כל חלק לכדור, מקמחים את משטח העבודה ומרדדים כל כדור לעיגול דק ככל האפשר (אפשר לחלק את הבצק לכמה כדורים שרוצים לפי גודל הגוזלמה שרוצים).
- בחצי של כל עיגול בצק מניחים מהמלית (בערך 1/8 מהמלית כדי שיספיק לכל הבצק). סוגרים את הבצק (לחצי עיגול) ומהדקים את הקצוות.
- מטגנים את הגוזלמה: משמנים בעדינות מחבת נון סטיק ומחממים על להבה בינונית, מניחים את המאפים במחבת ומטגנים עד שמזהיב מצד אחד. הופכים ומזהיבים מהצד השני (זה לוקח כמה דקות, לא להיבהל אם יש כתמים מעט שחומים בבצק).
גוזלמה. צילום: שניר גואטה בתיאבון! צילום: שניר גואטה
הערות
- אפשר למלא בגבינות ותרד, במחית תפוחי אדמה, עגבניות מיובשות ואפילו נוטלה לקינוח
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
8
מנות
קלוריות
139.2
קק״ל
1114.0
קק״ל
פחמימות
21.9
גרם
175.3
גרם
שומן
4.2
גרם
33.9
גרם
נתרן
97.4
מ״ג
778.9
מ״ג
חלבון
3.1
גרם
24.7
גרם
סיבים תזונתיים
1.0
גרם
7.7
גרם
שומן רווי
0.3
גרם
2.1
גרם
כולסטרול
0.0
מ״ג
0.0
מ״ג
סידן
7.5
מ״ג
60.3
מ״ג
ברזל
0.4
מ״ג
2.9
מ״ג
אשלגן
51.8
מ״ג
414.1
מ״ג
אבץ
0.3
מ״ג
2.2
מ״ג
תגובות (0)