גולדן מילק – המשקה החורפי שכולם מדברים עליו!

כשהטמפרטורות צונחות צריך לדאוג לגוף ולמערכת החיסון, הילה סער מכינה לכם משקה חורפי מחמם ובריא שכיף לשתות עם הילדים מתחת לפוך
כשהטמפרטורות צונחות צריך לדאוג לגוף ולמערכת החיסון, הילה סער מכינה לכם משקה חורפי מחמם ובריא שכיף לשתות עם הילדים מתחת לפוך
  • הילה סער
שמרו
כשר
8 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 5 דק׳
  • קלוריות
    182
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 182.1 קק״ל 546.2 קק״ל
    פחמימות 14.7 גרם 44.1 גרם
    שומן 10.8 גרם 32.3 גרם
    נתרן 144.6 מ״ג 433.7 מ״ג
    חלבון 11.0 גרם 33.1 גרם
    סיבים תזונתיים 0.7 גרם 2.0 גרם
    שומן רווי 6.2 גרם 18.7 גרם
    כולסטרול 10.8 מ״ג 32.4 מ״ג
    סידן 281.4 מ״ג 844.3 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 2.8 מ״ג
    אשלגן 282.8 מ״ג 848.5 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 1.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 5 דק׳
  • קלוריות
    182
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 182.1 קק״ל 546.2 קק״ל
    פחמימות 14.7 גרם 44.1 גרם
    שומן 10.8 גרם 32.3 גרם
    נתרן 144.6 מ״ג 433.7 מ״ג
    חלבון 11.0 גרם 33.1 גרם
    סיבים תזונתיים 0.7 גרם 2.0 גרם
    שומן רווי 6.2 גרם 18.7 גרם
    כולסטרול 10.8 מ״ג 32.4 מ״ג
    סידן 281.4 מ״ג 844.3 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 2.8 מ״ג
    אשלגן 282.8 מ״ג 848.5 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 1.9 מ״ג
    סגור

מה אתם אומרים על הבקרים והלילות הקרים שיש לאחרונה?

אני ממש לא מחבבת את הקור וכל הזמן מחפשת דרכים להתחמם מבפנים ומבחוץ.

כשהטמפרטורות צונחות, אנחנו צריכים להתאים את התזונה שלנו למזג האוויר. ובתמורה – התזונה תגמול לנו ותשמור אותנו בריאים וחזקים. לכן, עכשיו פחות מומלץ לצרוך אוכל קר או קפוא כמו גלידות ושייקים שמקררים אותנו ומחלישים את המערכת החיסונית.

הגוף שלנו צריך ורוצה בחורף מזון שיחמם אותו פיזית ואנרגטית, כמו מרקים, תבשילים ותבלינים מחממים.
אחת הדרכים שלי להתחמם היא לשתות משקאות חורפיים, מנחמים ומחממים. כמו המשקה המהמם הזה – גולדן מילק.

הגולדן מילק הוא בעצם חלב בתוספת תבלינים ארומטיים, שנותנים לו את הטעם ואת הצבע הזהוב המהמם שלו. הגולדן מילק מגיע מהתזונה האירוודית (ההודית) ונחשב כמחזק את המערכת החיסונית, אנטי דלקתי ועשיר בנוגדי חמצון.

אני מכינה אותו בגרסה טבעונית עם חלב קוקוס וחלב סויה. אפשר להשתמש רק באחד מהם, או להחליף בכל חלב או משקה צמחי אחר שאתם אוהבים. מבשלים את החלב עם התבלינים במשך כמה דקות, ומתהפנטים מהצבע שהולך ומתחזק, עד שהופך לזהב בוהק.

התוצאה היא קרמית, מתובלת ומעט עוקצנית. יכול להיות שתצטרכו להתרגל לטעם, אבל אחרי שתתרגלו – תתמכרו!

זה המשקה המושלם לשתות בערב עם הילדים, מכורבלים ביחד מתחת לשמיכה. גם זמן איכות כייפי וגם שדרוג הבריאות שלכם.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
8 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים את כל המרכיבים בסיר קטן וטורפים בעזרת מטרפה לאיחוד.
  2. מבשלים על אש בינונית במשך 5 דקות - לא מביאים לרתיחה, רק מחממים.
  3. מורידים מהאש, מוציאים את מקל הקינמון ומוזגים לכוסות.
  4. רצוי לשתות מיד, אבל אפשר לשמור במקרר יומיים-שלושה ולחמם מחדש.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
גולדן מילק – המשקה החורפי שכולם מדברים עליו!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (14)

Avatar

    Avatar
    דנה ישראלי

    כולם מתלהבים מהתכונות של הכורכום חייבת לנסות

    Avatar
    דבי קנדלי

    בהמשך לתגובה הקודמת. אצלנו היו עושים זאת (למיטב זכרוני) עם חלב, כורכום, קינמון, אגוז מוסקט, ציפורן, דבש וקצת פלפל שחור . אנסה את המתכון הנ”ל. תודה

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה על תגובתך. נשמח לשמוע אם יש לך עוד מתכון מעניין למשקה חם וגם תמונות כדי לשתף את הגולשים. תודה מראש (:

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות