עוף טוב - מהמשק לצלחת

גונדי: קציצות חומוס ועוף בתוך מרק מנחם

קציצות גונדי הן קציצות פרסיות אווריריות ועשירות, עשויות חומוס ועוף המוגשות בתוך מרק חמים וחמצמץ. כי מה יותר טוב על הלב מגונדי ביום חורף קר?
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

מצרכים

אופן הכנה

מכינים את המצרכים לגונדי. צילום: שניר גואטה
מכינים את המצרכים לגונדי. צילום: שניר גואטה
  1. מחממים את המרק בסיר גדול ומביאים לרתיחה עדינה.
  2. מכניסים לקערת מעבד המזון את חזה העוף והבצל וטוחנים למחית אחידה.
  3. מעבירים את המחית לקערה.
  4. מוסיפים את הקמח, המלח, הכמון ושמן הזית ולשים היטב. אם התערובת יבש מדי אפשר להוסיף מעט מים בזהירות ואם היא רטובה מדי אפשר להוסיף מעט קמח חומוס.
  5. כשהתערובת מוכנה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למנוחה של כשעה במקרר.
  6. מוציאים מהמקרר, מגלגלים לכדורים קטנים (קוטר של כ-3 ס”מ) ומכניסים למרק. מבשלים כחצי שעה במרק (הכדורים מתנפחים בבישול).
    מכניסים למרק. צילום: שניר גואטה
    מכניסים למרק. צילום: שניר גואטה

    גונדי עוף. צילום: שניר גואטה
    גונדי עוף. צילום: שניר גואטה

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 12 מנות
קלוריות 68.4 קק״ל 820.2 קק״ל
פחמימות 1.9 גרם 22.5 גרם
שומן 3.3 גרם 39.0 גרם
נתרן 484.5 מ״ג 5814.1 מ״ג
חלבון 7.5 גרם 89.5 גרם
סיבים תזונתיים 0.3 גרם 3.5 גרם
שומן רווי 0.6 גרם 7.2 גרם
כולסטרול 19.0 מ״ג 228.0 מ״ג
סידן 7.9 מ״ג 94.3 מ״ג
ברזל 0.3 מ״ג 3.4 מ״ג
אשלגן 76.5 מ״ג 918.3 מ״ג
אבץ 0.3 מ״ג 3.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (17)

Avatar

    Avatar
    עינת

    הגונדי יצא ממש טעים תודה רבה על המתכון

      Avatar
      Foody Foody

      בשמחה רבה (: שמחים שאהבת!

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר כמובן. מי שאוהב… (:

    Avatar
    רוזה בחשיאן

    בתור פרסיה אין על הגונדי שלנו

      Avatar
      Foody Foody

      באמת גונדי מושלם. תודה, אנחנו שמחים שנהנית (:

הצג עוד