גזר ואצה אדומה בטמפורה עם רוטב עגבניות ווואסבי

כזאת טמפורה עדיין לא אכלתם. הילה אלפרט ומאיר אדוני מכינים מנה יפנית מיוחדת: גזר ואצה אדומה בטמפורה ברוטב עגבניות ווואסבי חריף
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    16

מצרכים

ירקות

טמפורה

טיגון

רוטב

אופן הכנה

  1. מכינים טמפורהחותכים את האצות לחתיכות בעובי ס”מ ובאורך כ־2 ס”מ, את הגזר חותכים לגפרורים, ואת הבצל לפרוסות בעובי כ־1/2 ס”מ.
  2. שמים בקערה את המים, מוסיפים קמח וקמח תפוחי אדמה ומערבבים בעדינות במיקסר כדי לא ליצור בועות אוויר.
  3. מוסיפים אבקת דאשי וסויה וממשיכים לערבב. סמיכות הבלילה צריכה להיות דומה לסמיכות הבלילה של הפנקייק.
  4. במחבת עמוקה או בסיר נמוך יוצקים שמן בגובה כ־3 ס”מ. מחממים את השמן לכ־180 מעלות.
  5. מערבבים את האצות עם הגזר, הבצל והשומשום קלוי. בעזרת מצקת מחוררת טובלים צרורות קטנים של ירקות (בערך כף גדושה) בבלילת הבצק.
  6. מטגנים עד שהבצק מזהיב, מוציאים מהשמן ומניחים על נייר סופג.
  7. מכינים רוטב: לקערה יוצקים את הסויה עם מירין, שמן זית, וואסבי וסוחטים פנימה את העגבניות.
  8. מוסיפים את הבצל. בעזרת מטרפה מערבבים היטב, טועמים תיבול ומתקנים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 219.3 קק״ל 877.0 קק״ל
פחמימות 25.6 גרם 102.4 גרם
שומן 9.7 גרם 38.7 גרם
נתרן 84.7 מ״ג 338.9 מ״ג
חלבון 4.9 גרם 19.6 גרם
סיבים תזונתיים 3.3 גרם 13.2 גרם
שומן רווי 1.3 גרם 5.3 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 72.3 מ״ג 289.4 מ״ג
ברזל 1.5 מ״ג 5.9 מ״ג
אשלגן 401.8 מ״ג 1607.4 מ״ג
אבץ 0.7 מ״ג 2.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody