גלידת ציידים: בשר מפורק ופירה בטטה בצורת גביעי גלידה!

גלידה עשויה בשר מפורק! אמנם לא מתוקה, אבל מנת בריסקט בקר עם פירה בטטה שנראית כמו גלידה. הגשה מהנה ומיוחדת!
גלידה עשויה בשר מפורק! אמנם לא מתוקה, אבל מנת בריסקט בקר עם פירה בטטה שנראית כמו גלידה. הגשה מהנה ומיוחדת!
  • מירי כהן
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 7 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    316
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 316.0 קק״ל 2527.6 קק״ל
    פחמימות 16.1 גרם 128.8 גרם
    שומן 19.2 גרם 153.8 גרם
    נתרן 1099.7 מ״ג 8797.5 מ״ג
    חלבון 18.3 גרם 146.3 גרם
    סיבים תזונתיים 1.2 גרם 9.6 גרם
    שומן רווי 5.6 גרם 45.0 גרם
    כולסטרול 97.0 מ״ג 776.0 מ״ג
    סידן 31.7 מ״ג 253.2 מ״ג
    ברזל 2.9 מ״ג 23.1 מ״ג
    אשלגן 482.7 מ״ג 3861.4 מ״ג
    אבץ 437.6 מ״ג 3501.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 7 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    316
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 316.0 קק״ל 2527.6 קק״ל
    פחמימות 16.1 גרם 128.8 גרם
    שומן 19.2 גרם 153.8 גרם
    נתרן 1099.7 מ״ג 8797.5 מ״ג
    חלבון 18.3 גרם 146.3 גרם
    סיבים תזונתיים 1.2 גרם 9.6 גרם
    שומן רווי 5.6 גרם 45.0 גרם
    כולסטרול 97.0 מ״ג 776.0 מ״ג
    סידן 31.7 מ״ג 253.2 מ״ג
    ברזל 2.9 מ״ג 23.1 מ״ג
    אשלגן 482.7 מ״ג 3861.4 מ״ג
    אבץ 437.6 מ״ג 3501.0 מ״ג
    סגור

אנחנו בבית חולים על בשר מפורק! חיפשתי דרך להפוך את המנה העיקרית הזו שאולי קצת כבדה, למשהו כיפי שאפשר להגיש אפילו במסיבה ולאכול בעמידה. כמובן שילדים עפים על ההגשה בצורת גלידה ועל השילוב בין מתיקות הבטטה לסוכריות הקופצות: מנה שהיא ממתק.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

גביעים

בשר מפורק

פירה בטטה


אופן הכנה

  1. מכינים את הבשר: מורחים את הקונפי שום על הבשר בתוספת מלח גס ופלפל שחור גרוס.
  2. מוסיפים את שמן הזית מעורבב עם הטימין, הצ’ילי גרוס והסילאן.
  3. מעסים את הבשר ומניחים אותו על נייר אפייה ומעליו עוד נייר אפייה ועוטפים את נייר האפייה בנייר כסף.
  4. מכניסים את הבשר לתנור מחומם לחום של 150 מעלות למשך 5 שעות ואז מוציאים את נייר הכסף ונייר האפייה לסגירה ב-180 מעלות ל 20-40 דקות (תלוי בעוצמת התנור)
  5. מכניסים את הבשר לקירור ולאחר מכן מפרקים את הבשר לשערות.
  6. מכינים את פירה הבטטה: עוטפים את הבטטה ברדיד אלומיניום/נייר אפייה, מכניסים לסיר גריל בריאות ל-25 דקות או לתנור ל-40 דקות.
  7. מרוקנים את פנים הבטטה (ללא הקליפה) לתוך קערה ומוסיפים קונפי שום, פלפל שחור גרוס ומלח גס.
  8. מועכים את הבטטה עד למרקם פירה.
  9. מגישים: מכניסים מעט קרם בטטה לתוך גביע גלידה ומורחים על כל הדפנות הפנימיות של הגביע.
  10. מניחים את הבשר המפורק עד לקצה הגביע ואז בונים עיגול משערות הבשר ומניחים מעל הגביע בצורת גלידה.
  11. על הבשר מוסיפים ריבת בצל, צ’ימיצ’ורי והרבה סוכריות קופצות. בתיאבון!

    גלידת ציידים. צילום: אלון מסיקה
    גלידת ציידים. צילום: אלון מסיקה

 

 

 

הערות

  • ניתן להוסיף בהגשה: ריבת בצל, ממרח צ'ימיצ'ורי מלמעלה וסוכריות קופצות
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
גלידת ציידים: בשר מפורק ופירה בטטה בצורת גביעי גלידה!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות