גלילות זוקיני במילוי אגוזים ועשבי תיבול

בשל העושר הרב של צמחי תבלין ואגוזים, ניתן למצוא במטבח הגיאורגי אינספור מנות טבעוניות מסורתיות. ג׳אנה חן מכינה גלילות זוקיני במילוי אגוזים ועשבי תיבול
בשל העושר הרב של צמחי תבלין ואגוזים, ניתן למצוא במטבח הגיאורגי אינספור מנות טבעוניות מסורתיות. ג׳אנה חן מכינה גלילות זוקיני במילוי אגוזים ועשבי תיבול
  • ג'אנה חן
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    166
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 166.1 קק״ל 664.4 קק״ל
    פחמימות 14.4 גרם 57.5 גרם
    שומן 11.2 גרם 44.7 גרם
    נתרן 1084.9 מ״ג 4339.7 מ״ג
    חלבון 4.4 גרם 17.5 גרם
    סיבים תזונתיים 3.9 גרם 15.5 גרם
    שומן רווי 1.1 גרם 4.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 74.0 מ״ג 295.8 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 6.4 מ״ג
    אשלגן 514.3 מ״ג 2057.1 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 3.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    166
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 166.1 קק״ל 664.4 קק״ל
    פחמימות 14.4 גרם 57.5 גרם
    שומן 11.2 גרם 44.7 גרם
    נתרן 1084.9 מ״ג 4339.7 מ״ג
    חלבון 4.4 גרם 17.5 גרם
    סיבים תזונתיים 3.9 גרם 15.5 גרם
    שומן רווי 1.1 גרם 4.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 74.0 מ״ג 295.8 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 6.4 מ״ג
    אשלגן 514.3 מ״ג 2057.1 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 3.7 מ״ג
    סגור

גיאורגיה היא ארץ עשירה מאד בירקות ירוקים, מגדלים בכל בית עם גינה וללא גינה את כל הירקות הירוקים, כך שירקות ירוקים הוא אלמנט שיופיע בצורות שונות כמעט בכל ארוחה גיאורגית.

אגוזים הם חומר גלם שמאד מזוהה עם האוכל הגיאורגי, והשילוב של ירוקים ואגוזים הוא סימן היכר למנות גיאורגיות.

בגלל העושר הרב של צמחי תבלין ואגוזים יש אין ספור מנות טבעוניות מסורתיות בתפריט הגיאורגי.

המתכון של גלילות זוקיני היא אינטרפרטציה אישית שלי, שילבתי במנה המסורתית את אחד הירקות האהובים עליי ושניתן להשיג כמעט לאורך כל השנה.

המנה הזו אהובה עליי במיוחד גם מכיוון שהיא מנה טבעונית וגם משום השילוב של הבית שלי, שהוא יותר מסורתי, ושל ארץ זבת חלב ודבש.

צילום: נמרוד גנישר

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
סלטים קרים
ג'אנה חן
X

1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. שוטפים וקוצצים את עשבי התיבול.
  2. טוחנים את האגוזים.
  3. מערבבים יחד את כל החומרים, וטוחנים בעזרת בלנדר מוט לעיסה אחידה.
  4. טועמים ומתקנים טעמים.
  5. את הזוקיני פורסים על גבי מנדולינה לפרוסות דקות מאד.
  6. מסדרים את פרוסות הזוקיני על גבי נייר אפייה. מפזרים כף שמן זית ומלח גס, מחכים שהזוקיני יתרכך בערך 15 דקות.
  7. מסדרים את פרוסות הזוקיני הרכות אחת על השנייה בחפיפה כאשר שליש מכל פרוסה מכסה את הפרוסה הקודמת (ראו תמונה).
  8. בקצה של פרוסות זוקיני המסודרות מניחים את המלית, מגלגלים לגלילה.
  9. מפזרים רימונים, מטפטפים כף של מיץ רימון.
מסדרים בחפיפה
מסדרים בחפיפה
מיישרים את הקצה
מיישרים את הקצוות
מניחים את המלית בקצה
מניחים את המלית בקצה
מגלגלים
מגלגלים

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
גלילות זוקיני במילוי אגוזים ועשבי תיבול

הכנתם את המתכון?

כן

תגובה (1)

Avatar

    Avatar
    Orly Naor

    היי. נראה נהדר . לא אופים את הזו קיני? ככה חי ומה פיזרת בצלחת ליד נראה מרהיב

קטגוריות

אביזרים

טכניקות