גלילות זוקיני במילוי אגוזים ועשבי תיבול

בשל העושר הרב של צמחי תבלין ואגוזים, ניתן למצוא במטבח הגיאורגי אינספור מנות טבעוניות מסורתיות. ג׳אנה חן מכינה גלילות זוקיני במילוי אגוזים ועשבי תיבול
1 Loading... 5
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    15

גיאורגיה היא ארץ עשירה מאד בירקות ירוקים, מגדלים בכל בית עם גינה וללא גינה את כל הירקות הירוקים, כך שירקות ירוקים הוא אלמנט שיופיע בצורות שונות כמעט בכל ארוחה גיאורגית.

אגוזים הם חומר גלם שמאד מזוהה עם האוכל הגיאורגי, והשילוב של ירוקים ואגוזים הוא סימן היכר למנות גיאורגיות.

בגלל העושר הרב של צמחי תבלין ואגוזים יש אין ספור מנות טבעוניות מסורתיות בתפריט הגיאורגי.

המתכון של גלילות זוקיני היא אינטרפרטציה אישית שלי, שילבתי במנה המסורתית את אחד הירקות האהובים עליי ושניתן להשיג כמעט לאורך כל השנה.

המנה הזו אהובה עליי במיוחד גם מכיוון שהיא מנה טבעונית וגם משום השילוב של הבית שלי, שהוא יותר מסורתי, ושל ארץ זבת חלב ודבש.

צילום: נמרוד גנישר

מצרכים

אופן הכנה

  1. שוטפים וקוצצים את עשבי התיבול.
  2. טוחנים את האגוזים.
  3. מערבבים יחד את כל החומרים, וטוחנים בעזרת בלנדר מוט לעיסה אחידה.
  4. טועמים ומתקנים טעמים.
  5. את הזוקיני פורסים על גבי מנדולינה לפרוסות דקות מאד.
  6. מסדרים את פרוסות הזוקיני על גבי נייר אפייה. מפזרים כף שמן זית ומלח גס, מחכים שהזוקיני יתרכך בערך 15 דקות.
  7. מסדרים את פרוסות הזוקיני הרכות אחת על השנייה בחפיפה כאשר שליש מכל פרוסה מכסה את הפרוסה הקודמת (ראו תמונה).
  8. בקצה של פרוסות זוקיני המסודרות מניחים את המלית, מגלגלים לגלילה.
  9. מפזרים רימונים, מטפטפים כף של מיץ רימון.
מסדרים בחפיפה
מסדרים בחפיפה
מיישרים את הקצה
מיישרים את הקצוות
מניחים את המלית בקצה
מניחים את המלית בקצה
מגלגלים
מגלגלים

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 175.0 קק״ל 699.8 קק״ל
פחמימות 14.6 גרם 58.5 גרם
שומן 11.8 גרם 47.3 גרם
נתרן 1085.0 מ״ג 4340.0 מ״ג
חלבון 7.1 גרם 28.3 גרם
סיבים תזונתיים 3.9 גרם 15.8 גרם
שומן רווי 1.2 גרם 4.8 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 80.4 מ״ג 321.5 מ״ג
ברזל 1.7 מ״ג 6.6 מ״ג
אשלגן 528.7 מ״ג 2114.7 מ״ג
אבץ 1.0 מ״ג 3.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody