משק ויילר רקע

גלילות חצילים ממולאות טופו בתוספת סלסת עגבניות משגעת

מנה ראשונה מושלמת של גלילות חצילים ממולאות טופו ואפויות, בתוספת סלסת עגבניות שנותנת טעם וצבע מרגש למנה. חובה לנסות!
מנה ראשונה מושלמת של גלילות חצילים ממולאות טופו ואפויות, בתוספת סלסת עגבניות שנותנת טעם וצבע מרגש למנה. חובה לנסות!
  • רות אוליבר
שמרו
כשר
7 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • קלוריות
    2203
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2203.1 קק״ל 2203.1 קק״ל
    פחמימות 188.9 גרם 188.9 גרם
    שומן 156.8 גרם 156.8 גרם
    נתרן 12565.1 מ״ג 12565.1 מ״ג
    חלבון 55.2 גרם 55.2 גרם
    סיבים תזונתיים 65.5 גרם 65.5 גרם
    שומן רווי 12.0 גרם 12.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 294.3 מ״ג 294.3 מ״ג
    ברזל 10.8 מ״ג 10.8 מ״ג
    אשלגן 5722.2 מ״ג 5722.2 מ״ג
    אבץ 6.1 מ״ג 6.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • קלוריות
    2203
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2203.1 קק״ל 2203.1 קק״ל
    פחמימות 188.9 גרם 188.9 גרם
    שומן 156.8 גרם 156.8 גרם
    נתרן 12565.1 מ״ג 12565.1 מ״ג
    חלבון 55.2 גרם 55.2 גרם
    סיבים תזונתיים 65.5 גרם 65.5 גרם
    שומן רווי 12.0 גרם 12.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 294.3 מ״ג 294.3 מ״ג
    ברזל 10.8 מ״ג 10.8 מ״ג
    אשלגן 5722.2 מ״ג 5722.2 מ״ג
    אבץ 6.1 מ״ג 6.1 מ״ג
    סגור

מנה שמזכירה קצת את המטבח הגאורגי, שממלא חצילים במילוי אגוזים. כאן במתכון עם פטנט מהמם של רות אוליבר, גלילות חצילים במילוי טופו פסטו ותבלינים, עם סלסת עגבניות מרעננת וחריפה. שילוב מושלב שיכנס לכם ללב ולמטבח ופתרון מושלם למי שמפחית מוצרים מן החי.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
7 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


חצילים

מלית טופו

סלסה

הגשה


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מכינים את החצילים: פרוסים את החצילים פרוסות לאורך בעובי 1 ס”מ מורחים כל פרוסה בעזרת מברשת משני הצדדים במעט שמן, מפזרים מלח וסוכר.
  3. אופים כ- 15 דקות לריכוך והזהבה קלה (שומרים בקופסא סגורה ניתן להכין יום מראש).

    גלילות חציל במילוי טופו פסטו. צילום: נמרוד סונדרס. סטיילינג: ענת לובל
    בקרוב תהיו גלילות חציל במילוי טופו

  4. מכינים את הטופו וממלאים: מערבבים את הטופו עם הבצל המגורד טחינה ותבלינים, מניחים על משטח פרוסת חציל, בקצה הקרוב אלינו מניחים כף מתערובת הטופו ומגלגלים לגלילה.
  5. משמנים תבנית, מסדרים את הגלילות כמו פרח או איך שרוצים, מברישים במעט שמן זית ואופים 15 דקות ועד שהחצילים זהובים.
  6. מכינים את הסלסה: מערבבים את מרכיבי הסלסה, טועמים מתקנים.
  7. מגישים את המנה: מניחים על צלחת בעדינות 2-3 גלילות בעזרת כף מפזרים בנדיבות סלסה.
  8. מפזרים מעט כוסברה קצוצה צנוברים ומגישים.

    גלילות חציל במילוי טופו פסטו. צילום: נמרוד סונדרס. סטיילינג: ענת לובל
    גלילות חציל במילוי טופו פסטו. צילום: נמרוד סונדרס. סטיילינג: ענת לובל

הערות

  • ניתן להכין גם בדרך הזו: בתבנית שופכים מחצית מכמות הסלסה ועליה מסדרים את גלילות החצילים ומעליהן מוסיפים את יתרת הסלסה. אופים 15 דקות נוספות מקררים מעט, מפזרים תוספות מלמעלה ומגישים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
גלילות חצילים ממולאות טופו בתוספת סלסת עגבניות משגעת

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (3)

Avatar

    Avatar
    אורטל א

    במקום הטופו אפשר לשים בשר טחון?

      Avatar
      מערכת Foody

      כן, מומלץ לטגן קצת במחבת כדי לאדות את הנוזלים שבבשר.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות