לגלגל ולהתמכר – גלילי פילו ממולאים בבולונז

רעיון למנה שילדים עפים עליה! הם גם יאהבו לאכול אותה וגם לעזור בגלגול עלי הפילו. ואתם? תהנו לראות אותם אוכלים מנת בשר עשירה בברזל, B12 ובליקופן שבעגבניות
רעיון למנה שילדים עפים עליה! הם גם יאהבו לאכול אותה וגם לעזור בגלגול עלי הפילו. ואתם? תהנו לראות אותם אוכלים מנת בשר עשירה בברזל, B12 ובליקופן שבעגבניות
  • יעל טל
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-40 דק׳
  • קלוריות
    28
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 28.4 קק״ל 910.1 קק״ל
    פחמימות 1.3 גרם 41.0 גרם
    שומן 1.5 גרם 49.3 גרם
    נתרן 67.1 מ״ג 2146.1 מ״ג
    חלבון 2.1 גרם 68.7 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
    שומן רווי 0.4 גרם 13.5 גרם
    כולסטרול 7.1 מ״ג 227.5 מ״ג
    סידן 1.4 מ״ג 45.0 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 6.9 מ״ג
    אשלגן 22.3 מ״ג 715.0 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 16.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-40 דק׳
  • קלוריות
    28
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 28.4 קק״ל 910.1 קק״ל
    פחמימות 1.3 גרם 41.0 גרם
    שומן 1.5 גרם 49.3 גרם
    נתרן 67.1 מ״ג 2146.1 מ״ג
    חלבון 2.1 גרם 68.7 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
    שומן רווי 0.4 גרם 13.5 גרם
    כולסטרול 7.1 מ״ג 227.5 מ״ג
    סידן 1.4 מ״ג 45.0 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 6.9 מ״ג
    אשלגן 22.3 מ״ג 715.0 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 16.1 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

בולונז

פילו


אופן הכנה

  1. מחממים בסיר את מחית העגבניות. מוסיפים את בשר הבקר ומערבבים היטב.
  2. מבשלים ברתיחה עדינה מאד עם מכסה סגור 40 דקות. מוסיפים מעט פלפל ומלח מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
  3. מקררים מעט את רוטב הבולונז. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  4. פורשים עלה פילו ומורחים עליו מעט שמן זית (או מרססים תרסיס שמן קנולה). מניחים על העלה המשומן עוד עלה ומשמנים גם אותו במעט שמן.
  5. חותכים את עלי הפילו לרצועות (4 פעמים לרוחבם ופעם אחת לאורכם כך שמתקבלים 8 מלבנים).
  6. שמים כחצי כף מהבולונז בקצה העליון של המלבן, כס”מ וחצי מהדפנות (העליונות והצדדיות).
  7. מקפלים את הקצה העליון של עלה הפילו מעל רוטב הבולונז ואת השוליים הצדדיים גם כן ומגלגלים את יתרת מלבן הפילו לצורת גליל.
  8. ממשיכים עם שאר עלי הפילו ויתר רוטב הבולונז.
  9. במניחים את הגלילים על גבי תבנית מרופדת נייר אפייה כשה”תפר” הסוגר אותם כלפי מטה.
  10. צובעים או מרססים במעט שמן את הגלילים. דוקרים בסכין חדה כל גליל (חור קטן) כדי ליצור חור ליציאת האדים (שהבצק לא יבקע באפייה).
  11. מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים עד שהבצק מזהיב (כ-20 דקות).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
לגלגל ולהתמכר – גלילי פילו ממולאים בבולונז

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (5)

Avatar

    Avatar
    שלומית הרלב

    הי!האם אפשר להקפיא את הפילו הממולא להפשיר ולאפות?

      Avatar
      Foody Foody

      בטח.

      Avatar
      Foody Foody

      בהחלט. בטוחים שיצא מצויין

    Avatar
    דבורה מנור

    הנכדים שלי יאהבו את זה ..מנה קלילה וקלה להכנה

קטגוריות

אביזרים

טכניקות