גם אורז פשוט צריך לדעת להכין נכון!
תמרה אהרוני ועומר מילר במתכון בסיסי לאחד המוצרים הנפוצים ביותר בכל מטבח - האורז! התוספת האהובה שמתאימה לכל ארוחה ולכל מנה שכל אחד חייב לדעת להכין
תמרה אהרוני ועומר מילר במתכון בסיסי לאחד המוצרים הנפוצים ביותר בכל מטבח - האורז! התוספת האהובה שמתאימה לכל ארוחה ולכל מנה שכל אחד חייב לדעת להכין
- תמרה אהרוני ועומר מילר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 302.4 קק״ל 907.2 קק״לפחמימות 48.2 גרם 144.5 גרםשומן 10.6 גרם 31.9 גרםנתרן 1040.4 מ״ג 3121.2 מ״גחלבון 5.0 גרם 15.0 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 4.1 גרםשומן רווי 1.6 גרם 4.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 43.8 מ״ג 131.3 מ״גברזל 0.5 מ״ג 1.5 מ״גאשלגן 106.8 מ״ג 320.4 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 1.9 מ״גסגור
-
מרכיבים4
-
הכנה 5 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות302
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 302.4 קק״ל 907.2 קק״לפחמימות 48.2 גרם 144.5 גרםשומן 10.6 גרם 31.9 גרםנתרן 1040.4 מ״ג 3121.2 מ״גחלבון 5.0 גרם 15.0 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 4.1 גרםשומן רווי 1.6 גרם 4.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 43.8 מ״ג 131.3 מ״גברזל 0.5 מ״ג 1.5 מ״גאשלגן 106.8 מ״ג 320.4 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 1.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 4 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 302 | כמות מנות 3 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
3 כפות שמן זיתאו כל שמן צמחי אחר
-
1 כוס אורז לבן
-
1 כפית מלח דק
-
1 1/2 כוסות מים רותחים
אופן הכנה
- שמים שמן זית בסיר, מוסיפים אורז לסיר וממליחים.
- מערבבים ללא מים כדי שכל האורז יהיה מצופה בשמן.
- מוסיפים מים- על כל כוס אורז, כוס וחצי מים רותחים. מביאים לרתיחה על החום הכי גבוה ומכסים.
- מורידים את הלהבה לנמוכה ביותר ומחכים בדיוק 17 דק’.
אופן הכנה
- שמים שמן זית בסיר, מוסיפים אורז לסיר וממליחים.
- מערבבים ללא מים כדי שכל האורז יהיה מצופה בשמן.
- מוסיפים מים- על כל כוס אורז, כוס וחצי מים רותחים. מביאים לרתיחה על החום הכי גבוה ומכסים.
- מורידים את הלהבה לנמוכה ביותר ומחכים בדיוק 17 דק’.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (21)
בשביל אורז פרסי מבשלים עד שמתרכך- מעט, מסננים, מסדרים בסיר פרוסות תפוח אדמה ומטגנים על אש נמוכה עד להזהבה.לאחר מכן מוסיפים את האורז המסונן, עושים חורים בערימת האורז עם כף ושופכים פנימה לחורים עוד שמן.עוטפים את המכסה עם מגבת ומבשלים על אש קטנה עד שמוכן
היי מור, תודה על הפירוט 🙂