גספצ’ו: מרק עגבניות קר ו-2 טיפים חשובים

תמרה אהרוני חולקת איתנו מתכון מנצח של גספצ׳ו, מרק עגבניות קר עם שני טיפים חשובים לקבלת מרק מושלם. אחרי שתנסו לא תוכלו להכין אחרת
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    15 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    14

מצרכים

גספצ׳ו

הגשה

אופן הכנה

  1. שוטפים היטב את כל הירקות ואת האפרסק וחותכים לקוביות גדולות, מקלפים את השום. מסירים את הגרעינים מהצ׳ילי.
  2. שמים את כל קוביות הירקות והאפרסק, השום והצ’ילי במעבד המזון וטוחנים היטב לתערובת חלקה ונוזלית.
  3. לוקחים קערה גדולה ומניחים מעליה מסננת דקה. יוצקים את תערובת הירקות למסננת ובעזרת כף מועכים אותה כדי למצות את כל המיץ מהירקות (צריך סבלנות זה לוקח כמה דקות). מחזירים למעבד המזון את גושי הירקות שנשארו במסננת טוחנים שוב ומחזירים למסננת לסיבוב מעיכה נוסף (אפשר להרוויח ככה עוד קצת מיץ) לאחר שיצא כל המיץ זורקים את מה שנותר במסננת.
  4. מעבירים את הנוזל לקנקן הבלנדר ומוסיפים את שמן הזית, החומץ הבלסמי, המלח והפלפל.
  5. בוחרים בתכנית SMOOTHIE .
  6. לפני ההגשה מורחים את פרוסת הלחם במעט שמן זית וקולים אותן 4-5 דקות בתנור חם או במכשיר הנינג’ה גריל.
  7. מחלקים את המרק לקעריות בכל קערה שמים מעט מהירקות החתוכים ופיסות מהלחם הקלוי, מזלפים מעט שמן זית ומגישים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 231.8 קק״ל 927.1 קק״ל
פחמימות 11.3 גרם 45.2 גרם
שומן 20.6 גרם 82.2 גרם
נתרן 392.3 מ״ג 1569.1 מ״ג
חלבון 1.7 גרם 6.9 גרם
סיבים תזונתיים 2.0 גרם 8.1 גרם
שומן רווי 2.8 גרם 11.3 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 10.7 מ״ג 42.9 מ״ג
ברזל 0.8 מ״ג 3.1 מ״ג
אשלגן 314.4 מ״ג 1257.8 מ״ג
אבץ 0.2 מ״ג 0.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody