רקע יטבתה

געגועים לפריז: גראטן תפוח אדמה מוקרם בתנור

גראטן פריזאי פשוט וטעים: גראטן תפוח אדמה מאפה לוהט מוקרם בשמנת, הנחמה המושלמת! אנחנו תמיד שמחים לאכול תפוח אדמה מוקרם ולהרגיש בחופשה בפריז
גראטן פריזאי פשוט וטעים: גראטן תפוח אדמה מאפה לוהט מוקרם בשמנת, הנחמה המושלמת! אנחנו תמיד שמחים לאכול תפוח אדמה מוקרם ולהרגיש בחופשה בפריז
  • יעל טל
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    352
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 352.2 קק״ל 1761.2 קק״ל
    פחמימות 53.5 גרם 267.5 גרם
    שומן 9.7 גרם 48.3 גרם
    נתרן 346.2 מ״ג 1730.9 מ״ג
    חלבון 10.3 גרם 51.4 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
    שומן רווי 6.2 גרם 31.0 גרם
    כולסטרול 6.5 מ״ג 32.4 מ״ג
    סידן 72.0 מ״ג 360.0 מ״ג
    ברזל 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    אשלגן 94.3 מ״ג 471.6 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 1.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    352
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 352.2 קק״ל 1761.2 קק״ל
    פחמימות 53.5 גרם 267.5 גרם
    שומן 9.7 גרם 48.3 גרם
    נתרן 346.2 מ״ג 1730.9 מ״ג
    חלבון 10.3 גרם 51.4 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
    שומן רווי 6.2 גרם 31.0 גרם
    כולסטרול 6.5 מ״ג 32.4 מ״ג
    סידן 72.0 מ״ג 360.0 מ״ג
    ברזל 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    אשלגן 94.3 מ״ג 471.6 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 1.3 מ״ג
    סגור

איך מקרימים נכון?

אוהבים מוקרם? גם אנחנו! כדי להקרים נכון רטבים ותבשילים יש להקפיד על כמה כללים חשובים:

  1. ההקרמה תתבצע לקראת סוף הבישול, כי אנחנו לא רוצים שכל הנוזלים בשמנת יתאדו. נמשיך לבשל עם השמנת עד שנגיע לרמת הסמיכות הרצויה.
  2. כדי להקרים מאפים ותבשלים הנכנסים לתנור, מומלץ לשפוך את השמנת כמו שהיא על התבשיל ולפזר מעל גבינת פרמז’ן או כל גבינה אחרת. הגבינה תשמור על השמנת מלהתאדות וכך השמנת תעשה את עבודתה הכי טוב ותקרים את כל המאפה או התבשיל.
  3. אפשר להקרים עם שמנות באחוזי שומן משתנים, אבל שמנת 15% שומן בעינינו עושה את העבודה בצורה הטובה ביותר.
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
  2. חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות דקיקות בלי לשטוף במים.
  3. מביאים לרתיחה את החלב עם תפוחי האדמה, המלח, הפלפל והאגוז המוסקט תוך כדי ערבוב כדי שתחתית הסיר לא תישרף, עד שהנוזל יסמיך מעט.
  4. מוסיפים גם את השמנת המתוקה, מערבבים ומביאים לרתיחה עדינה במשך כ-2 דקות.
  5. מסירים מהאש ומוסיפים את הגבינה המגוררת אם רוצים. מערבבים.
  6. משמנים במעט חמאה את תחתית התבנית ומוזגים לתוכה את תפוחי האדמה והנוזלים.
  7. אופים בתנור במשך 45-60 דקות, עד שהגראטן הופך להיות זהוב-חום מלמעלה.
  8. מוציאים מהתנור את תפוחי האדמה המוקרמים ומגישים.

    גראטן תפוח אדמה2
    גראטן תפוח אדמה. צילום: שי נייבורג, סטיילינג קולינרי: נעמה רן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
געגועים לפריז: גראטן תפוח אדמה מוקרם בתנור

הכנתם את המתכון?

כן

תגובה (1)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות