גפילטע פיש מסורתי של שי-לי ליפא

מתכון מסורתי למנת הדגל של ארוחות החג היהודיות. גפילטע פיש נהדר על פי המתכון הסודי של סבתא של שי-לי ליפא לקציצות דג מושלמות.
מתכון מסורתי למנת הדגל של ארוחות החג היהודיות. גפילטע פיש נהדר על פי המתכון הסודי של סבתא של שי-לי ליפא לקציצות דג מושלמות.
  • שי-לי ליפא
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    17
  • הכנה שעה
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    114
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 113.9 קק״ל 1366.7 קק״ל
    פחמימות 27.1 גרם 325.6 גרם
    שומן 5.1 גרם 61.2 גרם
    נתרן 739.3 מ״ג 8871.6 מ״ג
    חלבון 9.3 גרם 111.8 גרם
    סיבים תזונתיים 1.1 גרם 12.8 גרם
    שומן רווי 0.8 גרם 9.0 גרם
    כולסטרול 52.1 מ״ג 625.4 מ״ג
    סידן 36.6 מ״ג 439.6 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 8.6 מ״ג
    אשלגן 260.6 מ״ג 3127.7 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 8.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה שעה
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    114
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 113.9 קק״ל 1366.7 קק״ל
    פחמימות 27.1 גרם 325.6 גרם
    שומן 5.1 גרם 61.2 גרם
    נתרן 739.3 מ״ג 8871.6 מ״ג
    חלבון 9.3 גרם 111.8 גרם
    סיבים תזונתיים 1.1 גרם 12.8 גרם
    שומן רווי 0.8 גרם 9.0 גרם
    כולסטרול 52.1 מ״ג 625.4 מ״ג
    סידן 36.6 מ״ג 439.6 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 8.6 מ״ג
    אשלגן 260.6 מ״ג 3127.7 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 8.1 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

קציצות

ציר


אופן הכנה

  1. מכינים את תערובת הקציצות:  קולפים את הגזר וקוצצים את הבצל. מחממים מחבת בינונית על להבה בינונית, מוסיפים שמן קנולה, גזר ומחצית מהבצל הקצוץ ומטגנים כ-10 דקות, תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהגזר והבצל רכים. מצננים היטב.
  2. טוחנים את הדג במטחנת בשר עם הגזר והבצל המטוגנים, הבצל הטרי והביצים.
  3. מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר חומרי הקציצות ומערבבים. במידה ואין מטחנת בשר טוחנים את הדג אצל המוכר ואת הירקות והביצים הקשות קוצצים במעבד מזון.
  4. מכינים את הציר ומבשלים את הקציצות: מניחים את כל חומרי הציר, יחד עם הראשים והעצמות של הדגים המפולטים, בסיר רחב ושטוח ומביאים לרתיחה.
  5. בעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצות מוארכות ומוסיפים בזהירות לציר. מביאים שוב לרתיחה.
  6. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר חלקית ומבשלים שעה. מצננים.
  7. מסדרים בכלי הגשה: מוציאים את הקציצות מהסיר ומניחים בכלי הגשה בגובה 4 ס”מ לפחות. מסננים את הציר ויוצקים לכלי ההגשה עד לגובה 2 ס”מ. פורסים את הגזר לעיגולים דקים ומקשטים את הקציצות. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
גפילטע פיש מסורתי של שי-לי ליפא

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (3)

Avatar

    Avatar
    לא סבלתי גפילטע

    עד שעשיתי את המתכון שלך לחג.

    Avatar
    שרה אנגל

    שלום לך שי לי ליפא, יש דברים בחיים הארוכים שלי (אני בת 65) שאני לא יכולה לעבור עליהם לסדר היום בשום אופן לא! ובעיקר לא כשמקלקלים קציצות של גפילטא פיש עם כל מיני המצאות שלא היו ולא ניבראו. ממתי מטגנים בצל וגזר לקציצות ועוד עם שמן קנולה???????????? לא היה ולא יהיה ואם יהיה יעשה צרות. אין לטעם של טיגון מה לחפש בקציצות דג קרפיון. ודבר נוסף! חסרים כמה גרגרי פלפל אנגלי לציר שלך וחתיכת שורש סלרי שניהם עושים את הטעם המיוחד לציר והטעם עובר גם לקציצות. לא חוששת מביקורת לאנשים שאומרים שהם שפים אבל באמת הם לא יודעים לבשל כמו שצריך. סילחי לי על ההערות שלי כי קציצות גפילטא פיש כהילכתן הן עבורי יהרג ובל יעבור. ולא אתבייש להעיר לך על עוד דברים כי אני מבשלת כבר מגיל 7 וגם בישול מקצועי למדתי. אמנם לא בארץ אבל זה עושה משהו לבינוניות… מוסיף מקצועיות ובטחון.

      Avatar
      תילי

      אצלנו הפולנים לא מוסיפים שורש סלרי ולא שום שמן וטיגון וגם לא פלפל אנגלי ואלו הגפילטע פיש האמיתיים וכולם זוללים לא אוכלים אלא זוללים את הדגים האלו

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות