window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag(‘js’, new Date()); gtag(‘config’, ‘AW-857529266’); gtag(‘event’, ‘conversion’, { ‘send_to’: ‘AW-857529266/b-74CIac_MgBELK385gD’, ‘value’: 1.0, ‘currency’: ‘ILS’, ‘aw_remarketing_only’: true });

גפילטע פיש מסורתי של שי-לי ליפא

מתכון מסורתי למנת הדגל של ארוחות החג היהודיות. גפילטע פיש נהדר על פי המתכון הסודי של סבתא של שי-לי ליפא לקציצות דג מושלמות.
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    17

מצרכים

קציצות

ציר

אופן הכנה

  1. מכינים את תערובת הקציצות:  קולפים את הגזר וקוצצים את הבצל. מחממים מחבת בינונית על להבה בינונית, מוסיפים שמן קנולה, גזר ומחצית מהבצל הקצוץ ומטגנים כ-10 דקות, תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהגזר והבצל רכים. מצננים היטב.
  2. טוחנים את הדג במטחנת בשר עם הגזר והבצל המטוגנים, הבצל הטרי והביצים.
  3. מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר חומרי הקציצות ומערבבים. במידה ואין מטחנת בשר טוחנים את הדג אצל המוכר ואת הירקות והביצים הקשות קוצצים במעבד מזון.
  4. מכינים את הציר ומבשלים את הקציצות: מניחים את כל חומרי הציר, יחד עם הראשים והעצמות של הדגים המפולטים, בסיר רחב ושטוח ומביאים לרתיחה.
  5. בעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצות מוארכות ומוסיפים בזהירות לציר. מביאים שוב לרתיחה.
  6. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר חלקית ומבשלים שעה. מצננים.
  7. מסדרים בכלי הגשה: מוציאים את הקציצות מהסיר ומניחים בכלי הגשה בגובה 4 ס”מ לפחות. מסננים את הציר ויוצקים לכלי ההגשה עד לגובה 2 ס”מ. פורסים את הגזר לעיגולים דקים ומקשטים את הקציצות. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 12 מנות
קלוריות 108.8 קק״ל 1306.2 קק״ל
פחמימות 26.1 גרם 313.3 גרם
שומן 5.0 גרם 60.5 גרם
נתרן 764.2 מ״ג 9170.5 מ״ג
חלבון 9.2 גרם 110.5 גרם
סיבים תזונתיים 0.9 גרם 11.2 גרם
שומן רווי 0.8 גרם 9.7 גרם
כולסטרול 52.2 מ״ג 626.1 מ״ג
סידן 34.6 מ״ג 414.6 מ״ג
ברזל 0.7 מ״ג 8.8 מ״ג
אשלגן 247.9 מ״ג 2974.9 מ״ג
אבץ 0.7 מ״ג 8.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובה אחת

    Avatar
    שרה אנגל

    שלום לך שי לי ליפא, יש דברים בחיים הארוכים שלי (אני בת 65) שאני לא יכולה לעבור עליהם לסדר היום בשום אופן לא! ובעיקר לא כשמקלקלים קציצות של גפילטא פיש עם כל מיני המצאות שלא היו ולא ניבראו. ממתי מטגנים בצל וגזר לקציצות ועוד עם שמן קנולה???????????? לא היה ולא יהיה ואם יהיה יעשה צרות. אין לטעם של טיגון מה לחפש בקציצות דג קרפיון. ודבר נוסף! חסרים כמה גרגרי פלפל אנגלי לציר שלך וחתיכת שורש סלרי שניהם עושים את הטעם המיוחד לציר והטעם עובר גם לקציצות. לא חוששת מביקורת לאנשים שאומרים שהם שפים אבל באמת הם לא יודעים לבשל כמו שצריך. סילחי לי על ההערות שלי כי קציצות גפילטא פיש כהילכתן הן עבורי יהרג ובל יעבור. ולא אתבייש להעיר לך על עוד דברים כי אני מבשלת כבר מגיל 7 וגם בישול מקצועי למדתי. אמנם לא בארץ אבל זה עושה משהו לבינוניות… מוסיף מקצועיות ובטחון.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody