סנו רקע

גראטן תפוחי אדמה מושחת של ענת אלישע

גראטן תפוחי אדמה ברוטב שמנת זו מנה צרפתית קלאסית טעימה ופשוטה להכנה שכולם אוהבים - ואיך אפשר שלא? פרוסות תפוחי אדמה רכות ברוטב שמנת עשיר
גראטן תפוחי אדמה ברוטב שמנת זו מנה צרפתית קלאסית טעימה ופשוטה להכנה שכולם אוהבים - ואיך אפשר שלא? פרוסות תפוחי אדמה רכות ברוטב שמנת עשיר
  • ענת אלישע
שמרו
כשר
7 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-50 דק׳
  • קלוריות
    1756
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1755.8 קק״ל 1755.8 קק״ל
    פחמימות 44.1 גרם 44.1 גרם
    שומן 144.6 גרם 144.6 גרם
    נתרן 4645.2 מ״ג 4645.2 מ״ג
    חלבון 70.0 גרם 70.0 גרם
    סיבים תזונתיים 2.1 גרם 2.1 גרם
    שומן רווי 73.3 גרם 73.3 גרם
    כולסטרול 373.0 מ״ג 373.0 מ״ג
    סידן 1606.9 מ״ג 1606.9 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 1.0 מ״ג
    אשלגן 796.8 מ״ג 796.8 מ״ג
    אבץ 4.5 מ״ג 4.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-50 דק׳
  • קלוריות
    1756
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1755.8 קק״ל 1755.8 קק״ל
    פחמימות 44.1 גרם 44.1 גרם
    שומן 144.6 גרם 144.6 גרם
    נתרן 4645.2 מ״ג 4645.2 מ״ג
    חלבון 70.0 גרם 70.0 גרם
    סיבים תזונתיים 2.1 גרם 2.1 גרם
    שומן רווי 73.3 גרם 73.3 גרם
    כולסטרול 373.0 מ״ג 373.0 מ״ג
    סידן 1606.9 מ״ג 1606.9 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 1.0 מ״ג
    אשלגן 796.8 מ״ג 796.8 מ״ג
    אבץ 4.5 מ״ג 4.5 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
תפוחי אדמה
ענת אלישע
X

7 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


גראטן תפוחי אדמה


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. קולפים את תפוחי האדמה ופורסים דק בעזרת מנדולינה / מעבד מזון / סכין חדה.
  3. משמנים את התבנית (תבנית פיירקס 26 ס”מ) עם החמאה.
  4. מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית בשכבות ובין שכבה לשכבה מפזרים כף פירורי לחם, רבע מכמות החמאה ורבע מכמות הגבינה.
  5. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב בקלחת את השמנת לבישול, השום והתבלינים.
  6. יוצקים את רוטב השמנת מעל תפוחי האדמה ומכסים את התבנית ברדיד אלומניום.
  7. אופים את הגראטן כ-45 דקות. מסירים את רדיד האלומניום וממשיכים לאפות כ-30 דקות נוספות. מצננים כ-10 דקות ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
גראטן תפוחי אדמה מושחת של ענת אלישע

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות