געגועים לפריז: גראטן תפוח אדמה מוקרם בתנור

מתכון פשוט וטעים שאפשר להכין מהר וממצרכים שיש תמיד בבית. גראטן פריזאי: מתכון לתפוח אדמה מוקרם בתנור, הנחמה המושלמת! אנחנו תמיד שמחים לאכול תפוח אדמה מוקרם, תמיד!
מתכון פשוט וטעים שאפשר להכין מהר וממצרכים שיש תמיד בבית. גראטן פריזאי: מתכון לתפוח אדמה מוקרם בתנור, הנחמה המושלמת! אנחנו תמיד שמחים לאכול תפוח אדמה מוקרם, תמיד!
  • יעל טל
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    288
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 288.0 קק״ל 1440.0 קק״ל
    פחמימות 21.1 גרם 105.6 גרם
    שומן 22.0 גרם 110.2 גרם
    נתרן 369.1 מ״ג 1845.5 מ״ג
    חלבון 7.3 גרם 36.3 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.2 גרם
    שומן רווי 12.8 גרם 64.2 גרם
    כולסטרול 63.5 מ״ג 317.4 מ״ג
    סידן 104.9 מ״ג 524.3 מ״ג
    ברזל 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    אשלגן 133.0 מ״ג 665.1 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 1.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    288
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 288.0 קק״ל 1440.0 קק״ל
    פחמימות 21.1 גרם 105.6 גרם
    שומן 22.0 גרם 110.2 גרם
    נתרן 369.1 מ״ג 1845.5 מ״ג
    חלבון 7.3 גרם 36.3 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.2 גרם
    שומן רווי 12.8 גרם 64.2 גרם
    כולסטרול 63.5 מ״ג 317.4 מ״ג
    סידן 104.9 מ״ג 524.3 מ״ג
    ברזל 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    אשלגן 133.0 מ״ג 665.1 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 1.9 מ״ג
    סגור

המנה הבאה היא תמצית הנהנתנות ואהבת החיים של העם והמטבח הצרפתי – גראטן פריזאי. מדובר על התגשמות החלומות של כל חובב אוכל שמכבד את עצמו, ובמיוחד של חובבי תפוחי האדמה – פרוסות תפוחי אדמה דקיקות ורכות אפויות בתנור, עטופות שמנת וחלב, ומוקרמות בגבינה עשירה.

בשבילי, מתכון לתפוח אדמה מוקרם הוא קלף מנצח שאני תמיד חוזרת אליו. הוא לא דורש ממני יותר מרבע שעה של עבודה, המרכיבים תמיד נמצאים בבית, והוא תמיד עובד! אני מכינה תפוח אדמה מוקרם בתנור כבר שנים, והוא תמיד זוכה לקריאות התפעלות כבר בשלב ההגשה, בגלל המראה המרשים והניחוח המגרה. אבל כל ההתלהבות שלפני לא משתווה לתגובות שאחרי, שכל פעם מחדש גורמות לי להתחרט שלא הכנתי תבנית נוספת.

רוצים לדעת איך מכינים תפוח אדמה מוקרם שלא תרצו להפסיק לאכול? עקבו אחר המתכון וההצלחה מובטחת!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
4 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  2. חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות דקיקות בלי לשטוף במים!
  3. מביאים לרתיחה את החלב עם תפוחי האדמה, המלח, הפלפל והאגוז המוסקט תוך כדי ערבוב (כדי שתחתית הסיר לא תשרף). הנוזל יסמיך מעט.
  4. מוסיפים את השמנת המתוקה, מערבבים ומביאים לרתיחה עדינה (כשתי דקות).
  5. מסירים מהאש ומוסיפים את הגבינה המגוררת אם רוצים. מערבבים.
  6. משמנים במעט חמאה את תחתית התבנית ומוזגים לתוכה את תפוחי האדמה והנוזלים.
  7. מכניסים לתנור ל-45-60 דקות (הגראטן צריך להיות זהוב-חום מלמעלה).
  8. מוציאים מהתנור את תפוחי האדמה המוקרמים. מריחים. מחכים טיפה ומתחילים לאכול. בתאבון.

    גראטן תפוח אדמה מוקרם בתנור, הנחמה המושלמת!
    גראטן תפוח אדמה מוקרם בתנור, הנחמה המושלמת!

 

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
געגועים לפריז: גראטן תפוח אדמה מוקרם בתנור

הכנתם את המתכון?

כן

תגובה (1)

Avatar

    Avatar
    עדית פריש

    האם ניתן לרכך את תפוח האדמה במיקרו על מנת לזרז את תהליך האפייה בתנור? תודה.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות