געגועים לפריז: גראטן תפוח אדמה מוקרם בתנור

מתכון פשוט וטעים שאפשר להכין מהר וממצרכים שיש תמיד בבית. גראטן פריזאי: מתכון לתפוח אדמה מוקרם בתנור, הנחמה המושלמת! אנחנו תמיד שמחים לאכול תפוח אדמה מוקרם, תמיד!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-15 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    7

המנה הבאה היא תמצית הנהנתנות ואהבת החיים של העם והמטבח הצרפתי - גראטן פריזאי. מדובר על התגשמות החלומות של כל חובב אוכל שמכבד את עצמו, ובמיוחד של חובבי תפוחי האדמה - פרוסות תפוחי אדמה דקיקות ורכות אפויות בתנור, עטופות שמנת וחלב, ומוקרמות בגבינה עשירה.

בשבילי, מתכון לתפוח אדמה מוקרם הוא קלף מנצח שאני תמיד חוזרת אליו. הוא לא דורש ממני יותר מרבע שעה של עבודה, המרכיבים תמיד נמצאים בבית, והוא תמיד עובד! אני מכינה תפוח אדמה מוקרם בתנור כבר שנים, והוא תמיד זוכה לקריאות התפעלות כבר בשלב ההגשה, בגלל המראה המרשים והניחוח המגרה. אבל כל ההתלהבות שלפני לא משתווה לתגובות שאחרי, שכל פעם מחדש גורמות לי להתחרט שלא הכנתי תבנית נוספת.

רוצים לדעת איך מכינים תפוח אדמה מוקרם שלא תרצו להפסיק לאכול? עקבו אחר המתכון וההצלחה מובטחת!

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  2. חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות דקיקות בלי לשטוף במים!
  3. מביאים לרתיחה את החלב עם תפוחי האדמה, המלח, הפלפל והאגוז המוסקט תוך כדי ערבוב (כדי שתחתית הסיר לא תשרף). הנוזל יסמיך מעט.
  4. מוסיפים את השמנת המתוקה, מערבבים ומביאים לרתיחה עדינה (כשתי דקות).
  5. מסירים מהאש ומוסיפים את הגבינה המגוררת אם רוצים. מערבבים.
  6. משמנים במעט חמאה את תחתית התבנית ומוזגים לתוכה את תפוחי האדמה והנוזלים.
  7. מכניסים לתנור ל-45-60 דקות (הגראטן צריך להיות זהוב-חום מלמעלה).
  8. מוציאים מהתנור את תפוחי האדמה המוקרמים. מריחים. מחכים טיפה ומתחילים לאכול. בתאבון.

    גראטן תפוח אדמה מוקרם בתנור, הנחמה המושלמת!
    גראטן תפוח אדמה מוקרם בתנור, הנחמה המושלמת!

 

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 5 מנות
קלוריות 332.6 קק״ל 1663.2 קק״ל
פחמימות 19.6 גרם 98.1 גרם
שומן 25.6 גרם 128.2 גרם
נתרן 357.1 מ״ג 1785.5 מ״ג
חלבון 20.4 גרם 101.9 גרם
סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.2 גרם
שומן רווי 4.1 גרם 20.3 גרם
כולסטרול 6.5 מ״ג 32.4 מ״ג
סידן 72.4 מ״ג 361.8 מ״ג
ברזל 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
אשלגן 95.0 מ״ג 475.1 מ״ג
אבץ 0.3 מ״ג 1.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובה אחת

Avatar

    Avatar
    עדית פריש

    האם ניתן לרכך את תפוח האדמה במיקרו על מנת לזרז את תהליך האפייה בתנור? תודה.