רקע יטבתה

מיקי שמו מגיש: דונאטס בציפוי שוקולד לבן וקישוטי עוגיות

דונאטס בציפוי שוקולד לבן וקישוטי עוגיות - הסופגניות האמריקאיות עם החור, צבעוניות, מתוקות ומרעננות, מקושטות בכל תוספת שרק תבחרו!
דונאטס בציפוי שוקולד לבן וקישוטי עוגיות - הסופגניות האמריקאיות עם החור, צבעוניות, מתוקות ומרעננות, מקושטות בכל תוספת שרק תבחרו!
  • מיקי שמו
שמרו
כשר
6 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 3 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    216
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 215.8 קק״ל 6473.6 קק״ל
    פחמימות 30.6 גרם 917.5 גרם
    שומן 8.3 גרם 248.6 גרם
    נתרן 113.6 מ״ג 3406.9 מ״ג
    חלבון 4.2 גרם 126.4 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 1.3 גרם
    שומן רווי 2.5 גרם 75.1 גרם
    כולסטרול 31.3 מ״ג 938.7 מ״ג
    סידן 21.2 מ״ג 636.5 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 4.1 מ״ג
    אשלגן 37.9 מ״ג 1137.8 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 4.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 3 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    216
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 215.8 קק״ל 6473.6 קק״ל
    פחמימות 30.6 גרם 917.5 גרם
    שומן 8.3 גרם 248.6 גרם
    נתרן 113.6 מ״ג 3406.9 מ״ג
    חלבון 4.2 גרם 126.4 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 1.3 גרם
    שומן רווי 2.5 גרם 75.1 גרם
    כולסטרול 31.3 מ״ג 938.7 מ״ג
    סידן 21.2 מ״ג 636.5 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 4.1 מ״ג
    אשלגן 37.9 מ״ג 1137.8 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 4.0 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
6 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק מקדים

בצק

טיגון

ציפוי

תוספות לבחירה


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק המקדים: בקערה רחבת שוליים שמים את השמרים עם המים ומערבבים עד להמסת השמרים.
  2. מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק אחיד ודביק. מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד למשך כשעה.
  3. מכינים את הבצק ומתפיחים: במיקסר עם וו לישה מערבלים את הבצק המקדים יחד עם הקמח הנוסף, הביצים, סוכר הדמררה והשמן במהירות איטית-בינונית במשך כ-8 דקות עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
  4. לבסוף מוסיפים את המלח ולשים במשך דקה נוספת. במידה והבצק עדיין דביק מאוד ממשיכים ללוש במשך 2 דקות נוספות.
  5. מכניסים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים בטמפרטורת החדר במשך כ-45 דקות עד שהבצק מכפיל את נפחו ב-50 אחוז.
  6. לאחר מכן יוצרים כדור מהודק ומכניסים למקרר למשך שעה, על מנת שיהיה נוח יותר לעבודה.
  7. קורצים ומתפיחים פעם שניה: מקמחים מעט את משטח העבודה ומוציאים את הבצק מהקערה. מרדדים אותו לעלה בעובי של 1 ס”מ וקורצים לעיגולים בעזרת קורצן בקוטר של 6.5 ס”מ. במרכז קורצים עיגולים בעזרת קורצן בקוטר של 2.5 ס”מ.
  8. מוציאים את העיגולים הפנימיים ומעבירים למגשים המרוחים בשכבה דקה של שמן. מניחים על טבעות הבצק מגבת מעט לחה ומתפיחים שוב למשך 45 דקות
  9. ניתן להניח כל דונאט על נייר אפייה במידות 12X12 ס”מ.
  10. מטגנים ומקשטים: מחממים בסיר שמן עמוק לחום של 170 מעלות, ובכל פעם מכניסים לסיר עד 3 דונאטס.
  11. מטגנים כל דונאט במשך 2-3 דקות מכל צד עד להזהבה קלה ומעבירים לנייר סופג.
  12. מכינים את הציפוי: מביאים לרתיחה שמנת לבישול בסיר קטן.
  13. יוצקים על גבי השוקולד הלבן את השמנת, ממתינים כדקה ומערבבים לתערובת אחידה וחלקה, מצננים מעט לטמפרטורת החדר.
  14. טובלים את הדונאטס בציפוי, מקשטים בתוספת שבחרתם ומפדרים באבקת סוכר מעל.
  15. טיפ: את עיגולי הבצק הקטנטנים בקוטר 2.5 ס”מ שנשארו לנו אפשר לנצל ולהפוך לסופגניות קטנות. מכדררים לכדורים קטנים, מטגנים בשמן עמוק ומוציאים לנייר סופג. מזריקים מעט ריבת תות, ריבת משמש, שוקולד למריחה או ריבת חלב ומפדרים באבקת סוכר. כך יהיו לנו על שולחן החג גם סופגניות קלאסיות קטנטנות וגם דונאטס.
דונאטס בציפוי שוקולד לבן וקישוטי עוגיות 3
טובלים את הדונאטס בציפוי ומקשטים בתוספות
דונאטס בציפוי שוקולד לבן וקישוטי עוגיות 2
דונאטס בציפוי שוקולד לבן וקישוטי עוגיות. צילום: נמרוד גנישר
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מיקי שמו מגיש: דונאטס בציפוי שוקולד לבן וקישוטי עוגיות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (3)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      יש מים בבצק המקדים.

      Avatar
      חן

      הכנתי לפי ההוראות ויצא מושלם! האורחים זללו הכל ולא הספקתי לצלם. בשנה הבאה… 😉

קטגוריות

אביזרים

טכניקות