דלעת ספגטי במילוי ספגטי גבינתי

מנה מרשימה, מקורית וטעימה בטירוף - חצאי דלעת אפויים בתנור וממולאים בספגטי עשיר בגבינות ופטריות, קרמי ומתובל שנותן איזון מושלם למתיקות של הדלעת
מנה מרשימה, מקורית וטעימה בטירוף - חצאי דלעת אפויים בתנור וממולאים בספגטי עשיר בגבינות ופטריות, קרמי ומתובל שנותן איזון מושלם למתיקות של הדלעת
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    390
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 389.8 קק״ל 1559.3 קק״ל
    פחמימות 33.6 גרם 134.2 גרם
    שומן 19.0 גרם 76.2 גרם
    נתרן 1196.8 מ״ג 4787.4 מ״ג
    חלבון 22.2 גרם 88.7 גרם
    סיבים תזונתיים 2.0 גרם 7.8 גרם
    שומן רווי 8.4 גרם 33.7 גרם
    כולסטרול 105.4 מ״ג 421.4 מ״ג
    סידן 592.5 מ״ג 2369.8 מ״ג
    ברזל 1.4 מ״ג 5.6 מ״ג
    אשלגן 428.4 מ״ג 1713.4 מ״ג
    אבץ 1.8 מ״ג 7.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    390
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 389.8 קק״ל 1559.3 קק״ל
    פחמימות 33.6 גרם 134.2 גרם
    שומן 19.0 גרם 76.2 גרם
    נתרן 1196.8 מ״ג 4787.4 מ״ג
    חלבון 22.2 גרם 88.7 גרם
    סיבים תזונתיים 2.0 גרם 7.8 גרם
    שומן רווי 8.4 גרם 33.7 גרם
    כולסטרול 105.4 מ״ג 421.4 מ״ג
    סידן 592.5 מ״ג 2369.8 מ״ג
    ברזל 1.4 מ״ג 5.6 מ״ג
    אשלגן 428.4 מ״ג 1713.4 מ״ג
    אבץ 1.8 מ״ג 7.3 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים את התנור לחום של 200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מברישים את חצאי הדלעת בשמן זית, מתבלים במלח ופלפל ואופים בתנור כ-40 דקות, או עד שהן מתרככות (בודקים עם מזלג).

    אופים את חצאי הדלעת עד ריכוך. צילום: שניר גואטה
    אופים את חצאי הדלעת עד ריכוך. צילום: שניר גואטה

  3. בינתיים מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן עד שהיא כמעט מוכנה (אל דנטה).
  4. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן תוך ערבוב, עד שגם הן מתכווצות ומזהיבות. שומרים בצד.
  5. מסננים את הפסטה ומעבירים לקערה גדולה. מוסיפים לקערה את תכולת המחבת, הריקוטה, הביצה ורוטב העגבניות ומערבבים היטב עד שכל הספגטי מכוסה.
  6. מוציאים את הדלעות מהתנור, וממלאים את החלל הריק בכמות נדיבה של הספגטי.

    ממלאים את חצאי הדלעת בכמות נדיבה של ספגטי. צילום: שניר גואטה
    ממלאים את חצאי הדלעת בכמות נדיבה של ספגטי. צילום: שניר גואטה

  7. מפזרים מעל מוצרלה או פרמזן ומחזירים לתנור לעוד 10-15 דקות, או עד שהגבינה נמסה ומזהיבה.
  8. מגישים מיד.

    מפזרים פרמז'ן, מחזירים מעט לתנור ומגישים מיד. צילום: שניר גואטה
    מפזרים פרמז’ן, מחזירים מעט לתנור ומגישים מיד. צילום: שניר גואטה

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
דלעת ספגטי במילוי ספגטי גבינתי

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות