< רקע נינג'ה

דרום אמריקה אצלכם במטבח: אמפנדס במילוי בשר

הם נחשבים לאחד ממאכלי הרחוב הכי פופולריים באמריקה הלטינית, ויש להם כמה וכמה וריאציות. נטע לויה מלמדת אתכם להכין אמפנדס אפויים ומושלמים במילוי בשר
הם נחשבים לאחד ממאכלי הרחוב הכי פופולריים באמריקה הלטינית, ויש להם כמה וכמה וריאציות. נטע לויה מלמדת אתכם להכין אמפנדס אפויים ומושלמים במילוי בשר
  • נטע לויה
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    24
  • הכנה 50 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    1170
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1169.6 קק״ל 4678.5 קק״ל
    פחמימות 107.1 גרם 428.5 גרם
    שומן 56.8 גרם 227.2 גרם
    נתרן 1288.3 מ״ג 5153.1 מ״ג
    חלבון 56.4 גרם 225.7 גרם
    סיבים תזונתיים 6.0 גרם 24.2 גרם
    שומן רווי 11.3 גרם 45.2 גרם
    כולסטרול 240.4 מ״ג 961.4 מ״ג
    סידן 133.9 מ״ג 535.8 מ״ג
    ברזל 7.5 מ״ג 30.2 מ״ג
    אשלגן 1198.7 מ״ג 4794.9 מ״ג
    אבץ 10.0 מ״ג 40.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    24
  • הכנה 50 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    1170
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1169.6 קק״ל 4678.5 קק״ל
    פחמימות 107.1 גרם 428.5 גרם
    שומן 56.8 גרם 227.2 גרם
    נתרן 1288.3 מ״ג 5153.1 מ״ג
    חלבון 56.4 גרם 225.7 גרם
    סיבים תזונתיים 6.0 גרם 24.2 גרם
    שומן רווי 11.3 גרם 45.2 גרם
    כולסטרול 240.4 מ״ג 961.4 מ״ג
    סידן 133.9 מ״ג 535.8 מ״ג
    ברזל 7.5 מ״ג 30.2 מ״ג
    אשלגן 1198.7 מ״ג 4794.9 מ״ג
    אבץ 10.0 מ״ג 40.1 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מילוי


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: במעבד מזון נינג׳ה עם להב הבצק שמים קמח, אבקת אפייה, סוכר ומלח, ולוחצים 2-3 פעמים על כפתור PULSE עד שכל המרכיבים מתערבבים.
  2. מוסיפים שמן זית, מים וביצה ולוחצים על כפתור MIX.
  3. מעבירים את הבצק לניילון נצמד, ומשטחים בעזרת הידיים. מכניסים את הבצק למקרר לשעה לפחות.
  4. מכינים את המילוי: במעבד מזון נינג׳ה עם להב הקיצוץ שמים בצל, פלפל אדום, פלפל חריף ושום, ולוחצים על כפתור CHOP.
  5. מחממים במחבת שלוש כפות שמן זית, ומוסיפים את הירקות הקצוצים. מטגנים על להבה גבוהה במשך 3-4 דקות, עד שהם מתחילים להזהיב. מוסיפים את הבשר הטחון למחבת, ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבשר מתחיל להשחים.
  6. מוסיפים את התבלינים ואת רסק העגבניות, ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים ללא כיסוי למשך 7-10 דקות, עד שכמעט ולא נשארים נוזלים במחבת.
  7. מעבירים את תערובת הבשר לקערה, מוסיפים את הביצים הקשות, תפוח האדמה והבצל הירוק, ומערבבים עד שמקבלים תערובת אחידה. טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך. מכסים ומניחים בצד עד שהמילוי מגיע לטמפרטורת החדר (אפשר גם להכניס למקרר כדי לקצר זמנים).
  8. מכינים את האמפנדס: מחממים תנור לחום של 200 מעלות. מקמחים את משטח העבודה, מוציאים את הבצק מהמקרר, מקמחים גם אותו ומניחים על המשטח. מרדדים לעובי של 5 ס״מ בערך (רידוד דק מדי עלול לגרום לבצק להיקרע).
  9. קורצים עיגולים בקוטר של 11-12 ס״מ ומניחים כף גדושה של המילוי במרכז של עיגול.
  10. מקפלים את העיגולים לחצי, ומהדקים היטב בקצוות כדי שהמילוי לא יברח החוצה באפייה. צובטים ומקפלים לצורת אמפנדס.
  11. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ומברישים בביצה טרופה. אופים במשך 30 דקות בערך, עד שהאמפנדס מזהיבים.
לישה וקיצוץ בקלי קלות בנינג'ה. אמפנדס בשר. צילום: נטע לויה
לישה וקיצוץ בקלי קלות בנינג’ה. אמפנדס בשר. צילום: נטע לויה

לאתר המוצרים של NINJA  היכנסו ל- > https://sarig.com/ninja

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
דרום אמריקה אצלכם במטבח: אמפנדס במילוי בשר

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (29)

Avatar

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות