האימא של כל העוגיות – עוגיות ריבה קלות להכנה!

העוגיות הקלאסיות האהובות שכולם תמיד ישמחו לנשנש ליד כוס משקה חם - עוגיות ריבה! "סנדוויץ'" מעוגיות נימוחות מבצק חמאתי פקאנים טחונים וביניהן שכבת ריבת תות
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

מכל העוגיות בעולם כולו, שום עוגייה לא תשלח אותי למלא קנקן תה כמו העוגייה הזאת. כל מה שצריך בשביל לגרום לי להתיישב לרגע הוא להניח לי על צלחת שתיים שלוש או אולי ארבע, עוגיות נימוחות עם שכבת ריבה חמצמצה בתוכן. באמת על העוגיות האלה ממש, נאמר שהן גם יפות וגם סופר דופר טעימות.

אז בואו ניתן כבוד לאימא של כל העוגיות - עוגיות ריבה

מצרכים

אופן הכנה

  1. במעבד מזון מניחים את הפקאנים ואת הסוכר החום וטוחנים לאבקה.
  2. מוסיפים את הקמח, המלח, תמצית הווניל וטוחנים הכל למשך דקה.
  3. מוסיפים את קוביות החמאה ומערבבים עד שמתקבלים פירורים.
  4. מוסיפים את הביצה הטרופה ומערבבים עשר שניות רק עד שהבצק מתאחד. אוספים את הבצק לעיגול שטוח, עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר למינימום שעה.
  5. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  6. מערבבים את חצי כוס הריבה עם כף מים רותחים למרקם חלק ומפזרים קמח על משטח העבודה לרידוד הבצק.
  7. מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים על המשטח המקומח בצק לעובי של 30-40 מ”מ. דק אך עדיין נוח לעבודה.
  8. קורצים עיגולים או פרחים בחצי האחד של הבצק ומניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  9. מרדדים את החצי השני של הבצק, קורצים שוב עיגולים או פרחים והפעם מוסיפים חור באמצע, בעזרת אצבעון או בעזרת צנתר זילוף.

    קורצים שוב עיגולים או פרחים והפעם מוסיפים חור באמצע. צילום: סיגל דרעי כשר
    קורצים שוב עיגולים או פרחים והפעם מוסיפים חור באמצע. צילום: סיגל דרעי כשר

  10. מניחים את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-12-14 דקות. העוגיות צריכות להיות בצבע זהוב. בשל הסוכר החום והפקאנים העוגייה כהה יותר. על מנת לוודא שהיא אפויה הרימו עוגייה אחת בסכין וודאו שהיא אפויה ויציבה מלמטה. העוגיות מתקשות מעט אחרי הצינון.
  11. לאחר שהעוגיות הצטננו מורחים שכבה דקה של ריבה על העוגיות ללא החור. על העוגיות עם החור מפזרים אבקת סוכר ורק לאחר מכן מניחים אותן על העוגייה עם הריבה.
  12. עכשיו תכינו כוס קפה או תה ותתרווחו - הרווחתם את זה.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 22 מנות
קלוריות 126.0 קק״ל 2772.9 קק״ל
פחמימות 15.9 גרם 350.3 גרם
שומן 6.0 גרם 132.5 גרם
נתרן 47.8 מ״ג 1052.1 מ״ג
חלבון 1.9 גרם 40.8 גרם
סיבים תזונתיים 0.6 גרם 13.7 גרם
שומן רווי 0.2 גרם 5.2 גרם
כולסטרול 11.5 מ״ג 253.2 מ״ג
סידן 8.6 מ״ג 189.9 מ״ג
ברזל 0.3 מ״ג 6.3 מ״ג
אשלגן 34.6 מ״ג 762.0 מ״ג
אבץ 0.3 מ״ג 5.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar