הגרסה של נטע לויה ל-“פסטה מיטבולס” – פסטה עם קציצות ברוטב עגבניות שרי שתאמצו קרוב קרוב

נטע לויה מכינה פסטה עם קציצות ברוטב עגבניות שרי. ארוחה שלמה עם רוטב מיוחד שמכינים בקלות, ללא טיגונים או שלבים מורכבים. תתכוננו להתאהב ולאמץ בתור אחת ממנות "הבית"
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    16

מנה מושלמת לילדים וגם למבוגרים.
היא ממש פשוטה להכנה, מורכבת ממעט מרכיבים ובטעמים שכולם אוהבים. בחרתי להשתמש בפסטה פרפרים (farfalle) אבל אתם יכולים להשתמש בכל סוג פסטה שאתם אוהבים.

המנה הזאת היא גרסה למנת ה”ספגטי מיטבולס” רק שכאן רוטב העגבניות המסורתי הוחלף ברוטב קליל יותר שעשוי מעגבניות שרי שנותנות מתיקות ורעננות למנה. אני מתה על הרוטב הזה כי הוא כל כך קל להכנה! פשוט מניחים בסיר את כל המרכיבים ביחד ומדליקים את הלהבה. בלי טיגונים ושלבים.
הנוזלים שיוצאים מעגבניות השרי מתאחדים עם שמן הזית והשום ונהפכים לרוטב טעים בטירוף. מבטיחה לכם שתתמכרו לרוטב הזה ותוכלו להשתמש בו להכנת מנות נוספות (כרוטב לניוקי, רוטב לדגים וגם להכנת פסטה ללא הקציצות).
אם אתם אוהבים חריף, שדרגו את הרוטב והוסיפו פלפל ירוק חריף.

אין כמו הטעם של קציצות מטוגנות אבל אפשר גם לוותר על הטיגון ולאפות את הקציצות בתנור! לאפייה בתנור: הניחו את הקציצות על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, הברישו בשמן זית ואפו בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, לכ-20 דקות עד שהקציצות משחימות. הוסיפו את הקציצות לרוטב והמשיכו כרגיל במתכון.

מצרכים

פסטה ורוטב

קציצות

אופן הכנה

  1. מרתיחים מים בסיר פסטה גדול.
  2.  בסיר רחב ועמוק שמים שמן זית, עגבניות, שום, בזיליקום ופלפל חריף ומחממים על הכיריים מעל להבה בינונית, מטגנים במשך 5 דקות תוך כדי ערבוב. 
  3. מוסיפים מים רותחים ומתבלים במלח ופלפל שחור. טועמים תיבול ומתקנים במידת הצורך. מערבבים, מעבירים ללהבה נמוכה ומכסים.
  4. מכינים את הקציצות: טוחנים במעבד מזון בצל, שום וביצה. לחלופין אפשר לגרר את השום והבצל בפומפייה או לקצוץ דק-דק בסכין ולערבב עם הביצה בהמשך.
  5. מעבירים לקערה ומערבבים ביחד עם הבשר הטחון, פירורי הלחם והמלח.
  6. יוצרים מהתערובת קציצות קטנות. 
  7. מחממים שמן זית במחבת בכמות שתכסה כמעט לחלוטין את התחתית, מטגנים את הקציצות בסבבים עד שהן משחימות משני הצדדים, מוציאים  ומעבירים לצלחת עם נייר סופג. 
  8. מעבירים את הקציצות המטוגנות לרוטב. מערבבים ומכסים. ממשיכים לבשל על אש נמוכה בזמן שהפסטה מתבשלת.
  9. מכינים את הפסטה: ממליחים היטב את המים הרותחים בסיר הפסטה, מוסיפים את הפסטה ומבשלים לפי הוראות היצרן. 
  10. מסננים את הפסטה ומעבירים לסיר עם הרוטב והקציצות. מערבבים ומגישים.
מכינים את הרוטב - שמים את כל הרכיבים בסיר אחד
מכינים את הרוטב - שמים את כל הרכיבים בסיר אחד
מוכן!
מוכן!
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 731.2 קק״ל 2924.8 קק״ל
פחמימות 13.9 גרם 55.5 גרם
שומן 58.6 גרם 234.2 גרם
נתרן 1529.0 מ״ג 6115.9 מ״ג
חלבון 35.5 גרם 142.1 גרם
סיבים תזונתיים 1.3 גרם 5.2 גרם
שומן רווי 14.0 גרם 55.9 גרם
כולסטרול 171.0 מ״ג 683.8 מ״ג
סידן 48.9 מ״ג 195.6 מ״ג
ברזל 3.5 מ״ג 14.2 מ״ג
אשלגן 508.2 מ״ג 2032.8 מ״ג
אבץ 6.7 מ״ג 26.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    Avatar
    אסי ל

    סוף סוף קציצות בשר שהילדים זללו

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody