החיתוכיות של החורף: חיתוכיות תפוחים וקראמבל קינמון

אייל רווח במתכון מושלם לחיתוכיות תפוחים וקראמבל, מתפוחי גרני סמיט חמצמצים שמשתלבים נהדר עם הסוכר והקרמבל הפריך, קוביית חורף מושלמת וקלה להכנה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    4 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    17

יש לי חיבה רבה לקינוחים עם תפוחים אפויים, מקורמלים, מוקפצים וכו׳. אבל לפעמים אין לי כח להתעסק בהכנת טארט תפוחים מאפס, אז חיפשתי לזה פתרון יחסית קל יותר לביצוע. נכון, המתכון הזה דורש הכנה ב-3 שלבים שלוקחים קצת זמן. אבל בסה״כ הוא ממש פשוט ולא צריך ללכלך מלא כלים.

כשאני מכין קינוח עם תפוחים אני תמיד משתמש בתפוחים מזן גרני סמיט (הירוקים-חמוצים). החמיצות שלהם באפייה משתלבת נהדר עם סוכר. והכי חשוב, הם שומרים על מרקם רך ולא קמחי. אם אין לכם מעבד מזון, אפשר להכין את הבצק לתחתית ואת הקראמבל במיקסר עם וו גיטרה (זה רק ייקח קצת יותר זמן). אם אין לכם גם מיקסר, אפשר לפורר בעזרת מזלג או בצורה ידנית.

השתמשתי ברינג נירוסטה בגודל 20 20X. אבל אפשר להכין גם בתבנית עגולה בקוטר 22. אם מכינים בתבנית יותר גדולה, רצוי להכפיל את המתכון בהתאם.

לקבלת השראה לעיצוב עוגות ולשאר המתכונים של אייל היכנסו לאינסטגרם שלו ממש —-> כאן!

מצרכים

תחתית

מלית תפוחים

קראמבל

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות במצב טורבו.
  2. שמים את כל מרכיבי התחתית במעבד מזון עם להב מתכת ומעבדים עד לקבלת בצק.
  3. משטחים את הבצק בתבנית בגודל 20×20 מרופדת בנייר אפייה.
  4. אופים את התחתית כ-30 דקות עד שמזהיבה. מוציאים מהתנור ונותנים לה להצטנן.
  5. במקביל, מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות.
  6. שמים את כל מרכיבי המלית בסיר קטן ומבשלים על אש נמוכה-בינונית כ-30-40 דקות עד שכל הנוזלים מתאדים והתפוחים רכים אך שמרו על צורתם. יש לערבב מידי פעם את התפוחים בכדי שלא יחרכו.
  7. בזמן שהתפוחים מתבשלים, שמים את כל מרכיבי הקראמבל במעבד המזון (אין צורך לנקות אותו בין השלבים) ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית. אם רוצים פירורים יותר גסים, אפשר להוסיף כף מים.
  8. מורידים את טמפרטורת התנור ל-170 מעלות.
  9. משטחים את התפוחים בצורה אחידה על תחתית הבצק האפויה ומעל מפזרים את הקראמבל. אופים כ-45 דקות עד שהקראמבל מזהיב מעט.
  10. מוציאים מהתנור, מחכים שיצטנן ומעבירים למקרר. לאחר שהתבנית התקררה לגמרי (שעתיים לפחות) מחלצים מהתבנית וחותכים לריבועים בגודל שרוצים (אני חתכתי ל-16 חתיכות). שומרים במקרר בקופסה סגורה עד להגשה.

    חיתוכיות תפוחים וקרמבל. צילום: אייל רווח
    חיתוכיות תפוחים וקרמבל. צילום: אייל רווחס;

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 3458.8 קק״ל 3458.8 קק״ל
פחמימות 449.6 גרם 449.6 גרם
שומן 148.5 גרם 148.5 גרם
נתרן 1592.1 מ״ג 1592.1 מ״ג
חלבון 30.5 גרם 30.5 גרם
סיבים תזונתיים 34.8 גרם 34.8 גרם
שומן רווי 89.3 גרם 89.3 גרם
כולסטרול 376.3 מ״ג 376.3 מ״ג
סידן 143.8 מ״ג 143.8 מ״ג
ברזל 4.9 מ״ג 4.9 מ״ג
אשלגן 1573.0 מ״ג 1573.0 מ״ג
אבץ 2.9 מ״ג 2.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar