חצילים ברוטב עגבניות פיקנטי וגבינת פרמזן

גם אנשים שלא אוהבים חצילים יתאהבו במנה הזו של אושר אידלמן - חצילים ברוטב עגבניות שטוגנו קלות עם פירורי לחם עם פרמזן
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    15


כשהייתי קטן לא אהבתי חצילים, אבל בפעם הראשונה שהסכמתי לטעום, זה היה מידי אמי (בשלנית לא קטנה) ומיד הבנתי שזו אהבה אמיתית, אני ואמא ואני והחצילים… זהו מתכון נפלא של חצילים ברוטב עגבניות למי שרוצה "להכיר" לילדים את החציל.

מצרכים

רוטב

  • 1 גבעול אורגנו טרי
  • 4 שיני שום
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 קורט סוכר לבן
  • 1 כפית מלח דק
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 800 גרם עגבניות מרוסקות
  • 230 גרם או 1 קופסה פיקו דה גאלו
  • 2 כוסות מים

חצילים

  • 2 חצילים בינוניים
  • 2 כוסות פירורי לחם
  • 2 ביצים L
  • 1 כוס קמח

טיגון

  • 1 ליטר שמן קנולה

הגשה

  • 2 כפות גבינת פרמזן

אופן הכנה

  1. חותכים את החצילים לעיגולים בעובי 1 ס"מ.
  2. טורפים את הביצים. מגרדים את הפרמזן.
  3. מכינים את הרוטב: מכניסים למחבת סוטאז' את האורגנו, השום ושמן הזית. מטגנים על אש קטנה כ-3 דקות. מוסיפים את שאר רכיבי הרוטב, מביאים לרתיחה ומבשלים 20 דקות על להבה נמוכה.
  4. מחממים בסיר את השמן לטיגון עמוק עד 180 מעלות. מכינים צלחת עם הקמח, קערה שטוחה עם הביצים וצלחת עם פירורי הלחם.
  5. טובלים את החצילים בקמח, אחרי זה בביצה ובפירורי הלחם, שוב בביצה ושוב בפירורי הלחם.
  6. מטגנים את החצילים עד להשחמה ומוציאים לצלחת עם נייר סופג.
  7. מסדרים את החצילים ברוטב ומבשלים כ-15 דקות. מפזרים את הפרמזן ומגישים.

הערות

  • כדי לוודא שהשמן רותח, טובלים שיפוד עץ בשמן החם, ואם נוצרות בועות סביב, אז השמן בטמפרטורה הנכונה

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)