חצילים ברוטב עגבניות פיקנטי וגבינת פרמזן

גם אנשים שלא אוהבים חצילים יתאהבו במנה הזו של אושר אידלמן - חצילים ברוטב עגבניות שטוגנו קלות עם פירורי לחם עם פרמזן
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    15

כשהייתי קטן לא אהבתי חצילים, אבל בפעם הראשונה שהסכמתי לטעום, זה היה מידי אמי (בשלנית לא קטנה) ומיד הבנתי שזו אהבה אמיתית, אני ואמא ואני והחצילים… זהו מתכון נפלא של חצילים ברוטב עגבניות למי שרוצה “להכיר” לילדים את החציל.

מצרכים

רוטב

חצילים

טיגון

הגשה

אופן הכנה

  1. חותכים את החצילים לעיגולים בעובי 1 ס”מ.
  2. טורפים את הביצים. מגרדים את הפרמזן.
  3. מכינים את הרוטב: מכניסים למחבת סוטאז’ את האורגנו, השום ושמן הזית. מטגנים על אש קטנה כ-3 דקות. מוסיפים את שאר רכיבי הרוטב, מביאים לרתיחה ומבשלים 20 דקות על להבה נמוכה.
  4. מחממים בסיר את השמן לטיגון עמוק עד 180 מעלות. מכינים צלחת עם הקמח, קערה שטוחה עם הביצים וצלחת עם פירורי הלחם.
  5. טובלים את החצילים בקמח, אחרי זה בביצה ובפירורי הלחם, שוב בביצה ושוב בפירורי הלחם.
  6. מטגנים את החצילים עד להשחמה ומוציאים לצלחת עם נייר סופג.
  7. מסדרים את החצילים ברוטב ומבשלים כ-15 דקות. מפזרים את הפרמזן ומגישים.

הערות

  • כדי לוודא שהשמן רותח, טובלים שיפוד עץ בשמן החם, ואם נוצרות בועות סביב, אז השמן בטמפרטורה הנכונה

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 599.7 קק״ל 2398.9 קק״ל
פחמימות 86.8 גרם 347.0 גרם
שומן 20.0 גרם 80.0 גרם
נתרן 1473.3 מ״ג 5893.1 מ״ג
חלבון 19.7 גרם 78.8 גרם
סיבים תזונתיים 13.6 גרם 54.5 גרם
שומן רווי 3.2 גרם 12.7 גרם
כולסטרול 129.3 מ״ג 517.4 מ״ג
סידן 168.0 מ״ג 671.9 מ״ג
ברזל 4.9 מ״ג 19.6 מ״ג
אשלגן 1190.5 מ״ג 4761.9 מ״ג
אבץ 2.1 מ״ג 8.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody