הילה אלפרט ומאיר דנון מכינים יחד לזניה של חצילים ועגבניות

מאיד דנון במתכון ללזניה צמחונית קלאסית עם חצילים ועגבניות וכמובן הרבה גבינת פרמז'ן שכולם אוהבים! מנה מנחמת ופשוטה להכנה, מושלמת לארוחת צהריים או ערב משפחתית
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-15 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    15

מצרכים

רוטב

הרכבת הלזניה

אופן הכנה

  1. קולפים את החצילים וחותכים לקוביות, מטגנים על הכיריים בשמן זית.
  2. מכינים את רוטב העגבניות: בסיר רחב מחממים את שמן הזית, מוסיפים את השום ומטגנים קלות, מוסיפים את עלי הבזיליקום בשלמותם ומטגנים עוד מספר שניות.
  3. מוסיפים את העגבניות ויתר המצרכים ומביאים לרתיחה ומצמצמים כ- 15 דקות לסמיכות הרצויה.
  4. מעבירים לרוטב העגבניות את החצילים המטוגנים ומבשלים יחד.
  5. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  6. מרכיבים את הלזניה: בתחתית תבנית מלבנית מורחים מעט שמן זית, מניחים מעט מרוטב העגבניות ומסדרים שכבה של דפי לזניה. מסדרים מעליה שכבה של רוטב עגבניות, מפזרים פרמז׳ן מגורר ועלי בזיליקום ואורגנו טריים. מסדרים מעל שכבה של דפי פסטה, רוטב, גבינה ועלים ומכסים בשכבה אחרונה של דפי לזניה.

    לזניה של חצילים ועגבניות (צילום: שניר גוואטה)
    לזניה של חצילים ועגבניות (צילום: שניר גוואטה)

  7. יוצקים את הבשמל שהכנו מהטיפ על שכבת הלזניה האחרונה, מפזרים מעט פרמזן ונגיעות של רוטב עגבניות. אופים בתנור שחומם מראש למשך 35-45 דקות.

    לזניה של חצילים ועגבניות (צילום: שניר גוואטה)
    לזניה של חצילים ועגבניות (צילום: שניר גוואטה)

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 572.5 קק״ל 3434.7 קק״ל
פחמימות 50.7 גרם 304.5 גרם
שומן 36.5 גרם 219.0 גרם
נתרן 715.4 מ״ג 4292.3 מ״ג
חלבון 25.2 גרם 151.3 גרם
סיבים תזונתיים 10.6 גרם 63.6 גרם
שומן רווי 9.4 גרם 56.5 גרם
כולסטרול 25.4 מ״ג 152.5 מ״ג
סידן 506.6 מ״ג 3039.5 מ״ג
ברזל 5.8 מ״ג 34.5 מ״ג
אשלגן 1116.5 מ״ג 6699.0 מ״ג
אבץ 1.8 מ״ג 10.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (3)

    Avatar
    דיקלה פוקס

    נטרפה עד הפירור האחרון. תודהה

    Avatar
    מירית מלול

    אשמח לקבל צלחת😋😋😋

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody