הילה אלפרט ומאיר דנון מכינים יחד לזניה של חצילים ועגבניות

מאיד דנון עם לזניה צמחונית קלאסית עם חצילים ועגבניות וכמובן הרבה גבינת פרמז'ן שכולם אוהבים! מנה מנחמת ופשוטה להכנה, מושלמת לארוחת צהריים או ערב משפחתית
מאיד דנון עם לזניה צמחונית קלאסית עם חצילים ועגבניות וכמובן הרבה גבינת פרמז'ן שכולם אוהבים! מנה מנחמת ופשוטה להכנה, מושלמת לארוחת צהריים או ערב משפחתית
  • מאיר דנון
שמרו
כשר
6 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    525
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 524.7 קק״ל 3148.0 קק״ל
    פחמימות 51.1 גרם 306.8 גרם
    שומן 31.1 גרם 186.7 גרם
    נתרן 718.8 מ״ג 4312.8 מ״ג
    חלבון 25.2 גרם 151.4 גרם
    סיבים תזונתיים 10.5 גרם 62.7 גרם
    שומן רווי 8.7 גרם 52.0 גרם
    כולסטרול 25.4 מ״ג 152.5 מ״ג
    סידן 493.9 מ״ג 2963.2 מ״ג
    ברזל 5.7 מ״ג 34.3 מ״ג
    אשלגן 1088.4 מ״ג 6530.2 מ״ג
    אבץ 1.7 מ״ג 10.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    525
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 524.7 קק״ל 3148.0 קק״ל
    פחמימות 51.1 גרם 306.8 גרם
    שומן 31.1 גרם 186.7 גרם
    נתרן 718.8 מ״ג 4312.8 מ״ג
    חלבון 25.2 גרם 151.4 גרם
    סיבים תזונתיים 10.5 גרם 62.7 גרם
    שומן רווי 8.7 גרם 52.0 גרם
    כולסטרול 25.4 מ״ג 152.5 מ״ג
    סידן 493.9 מ״ג 2963.2 מ״ג
    ברזל 5.7 מ״ג 34.3 מ״ג
    אשלגן 1088.4 מ״ג 6530.2 מ״ג
    אבץ 1.7 מ״ג 10.1 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
פשטידות
מאיר דנון
X

6 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

רוטב

הרכבת הלזניה


אופן הכנה

  1. קולפים את החצילים וחותכים לקוביות, מטגנים על הכיריים בשמן זית.
  2. מכינים את רוטב העגבניות: בסיר רחב מחממים את שמן הזית, מוסיפים את השום ומטגנים קלות, מוסיפים את עלי הבזיליקום בשלמותם ומטגנים עוד מספר שניות.
  3. מוסיפים את העגבניות ויתר המצרכים ומביאים לרתיחה ומצמצמים כ- 15 דקות לסמיכות הרצויה.
  4. מעבירים לרוטב העגבניות את החצילים המטוגנים ומבשלים יחד.
  5. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  6. מרכיבים את הלזניה: בתחתית תבנית מלבנית מורחים מעט שמן זית, מניחים מעט מרוטב העגבניות ומסדרים שכבה של דפי לזניה. מסדרים מעליה שכבה של רוטב עגבניות, מפזרים פרמז׳ן מגורר ועלי בזיליקום ואורגנו טריים. מסדרים מעל שכבה של דפי פסטה, רוטב, גבינה ועלים ומכסים בשכבה אחרונה של דפי לזניה.

    לזניה של חצילים ועגבניות (צילום: שניר גוואטה)
    לזניה של חצילים ועגבניות (צילום: שניר גוואטה)

  7. יוצקים את הבשמל שהכנו מהטיפ על שכבת הלזניה האחרונה, מפזרים מעט פרמזן ונגיעות של רוטב עגבניות. אופים בתנור שחומם מראש למשך 35-45 דקות.

    לזניה של חצילים ועגבניות (צילום: שניר גוואטה)
    לזניה של חצילים ועגבניות (צילום: שניר גוואטה)

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הילה אלפרט ומאיר דנון מכינים יחד לזניה של חצילים ועגבניות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (5)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      היי, ראי את סעיף 7 שמתייחס לבשמל – הוא נמצא מתחת לתמונה שנמצאת מתחת לסעיף 6. בהצלחה!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות