הכירו את הבוכרי הטבעוני: ביציק – מאפה בצק שמרים רך במלית דלעת מתקתקה

בוכרי טבעוני נכנס למטבח ומה יצא? ביציק - המאפה הטבעוני שמככב בכל ארוחה בוכרית במלית דלעת מתקתקה. טבעונים וצמחונים יאהבו אבל ממש לא רק הם
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    שעה ו-55 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    15

כפי שוודאי כבר שמעתם, טעמתם או בישלתם, המטבח הבוכרי עשיר במאכלי בשר. לא משנה אם מדובר בכיסונים, תבשילים או מאפים - אמרתם אוכל בוכרי, אמרתם בשר.

שואלים אותי הרבה לגבי אופציות טבעוניות או צמחוניות במטבח הבוכרי. על אף ההקדמה הבשרית שלי, תתפלאו לגלות שבמטבח הבוכרי קיימות אין ספור מנות שבסיסן הוא טבעוני, כמו למשל בצק שעשוי מקמח ומים בלבד, תבשילי אורז או תבשיל בשם שולמוש, המבוסס על לוביה ומש והוא מפוצץ בחלבונים.

כבר יצא לי להעביר סדנאות בוכריות בהן הפכתי את כל רפרטואר המנות שלי לטבעוניות, והאמת שגם אני מופתע כל פעם מחדש מכמה שזה יוצא טעים.

המתכון הזה, שכתבתי לכבודכם היום, טבעוני במקורות - ללא כל שינוי, ממש כך הוא נולד. קבלו את הבוכרי הטבעוני - הביציק!

מדובר במאפה אצילי ואהוד מאוד - הביציק הוא למעשה בצק שמרים רך ואוורירי ממולא דלעת מתקתקה. אולי אני קצת משוחד, אבל לדעתי הוא הביס המושלם לטבעונים, צמחונים ולא רק. הביציק קיים במטבח הבוכרי כבר שנים רבות והוא מככב בכל סעודת שבת כאלטרנטיבה למאפה ללא בשר.

הדלעת אהובה מאוד במטבח הבוכרי וכאן בתוך המאפה היא לגמרי במיטבה. הקומבינציה של בצק שמרים אוורירי ומלית הדלעת המתקתקה יוצרת ביס באמת מפתיע וכל כך טעים שאתם חייבים לנסות.

מצרכים

בצק

מילוי

קישוט

  • מהול במים, או ביצה מהולה
  • 4 כפות קצח
    או זרעי כמון או קימל

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: במעבד מזון שמים את כל מצרכי הבצק מלבד המים ומעבדים, מזלפים תו”כ עיבוד בהדרגה את המים עד לקבלת בצק גמיש ואלסטי (אך לא יבש מדי).
  2. מכסים במגבת לחה ומניחים להתפחה למשך שעה.
  3. מכינים את המלית: מגרדים את הדלעת על החלק הרחב בפומפייה
  4. מקלפים את הבצלים וקוצצים דק, במחבת עם כף שמן מטגנים מעט את הבצל עד להזהבה.
  5. מערבבים היטב לתערובת אחידה את הבצל הדלעת ותבליני המילוי.

    ביציק של רון יוחננוב. צילום: רון יוחננוב
    מכינים את המלית: דלעת בצל ותבלינים ומערבבים לתערובת אחידה.

  6. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  7. מגלגלים על משטח מקומח את הבצק לגליל דק ופורסים ממנו פרוסות בגודל אחיד (בערך 3 ס”מ).
  8. מרדדים כל פרוסה לעלה דק.

    ביציק של רון יוחננוב. צילום: רונן יוחננוב
    מרדדים כל פרוסה לעלה דק

  9. מניחים במרכז כל עיגול כף גדושה מהמלית ומקפלים את הבצק למשולשים סגורים כמו אוזני המן.
    ביציק של רון יוחננוב. צילום: רון יוחננוב
    מניחים כף גדושה מהמלית במרכז כל עלה
    ביציק של רון יוחננוב. צילום: רון יוחננוב
    מקפלים כל עלה כמו אוזן המן

    ביציק של רון יוחננוב. צילום: רון יוחננוב
    ביציק מקופל כמו אוזן המן ומהודק היטב

  10. מהדקים היטב ומניחים על תבנית עם נייר אפייה
  11. מורחים על כל מאפה מתערובת הביצה והמים / הסילאן והמים ומפזרים מעל מעט זרעי כמון/ קימל/ קצח

    ביציק של רון יוחננוב. צילום: רון יוחננוב
    מניחים על תבנית, מורחים בביצה או בתערובת הסילאן ומפזרים קימל/קצח/כמון

  12. אופים במשך 30-40 דקות או עד שהם יפים ושזופים

    ביציק של רון יוחננוב. צילום: רון יוחננוב
    יפים ושזופים. בתיאבון!

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 25 מנות
קלוריות 41.2 קק״ל 1029.7 קק״ל
פחמימות 6.3 גרם 156.9 גרם
שומן 1.8 גרם 44.4 גרם
נתרן 327.6 מ״ג 8189.6 מ״ג
חלבון 0.4 גרם 10.9 גרם
סיבים תזונתיים 0.5 גרם 13.4 גרם
שומן רווי 0.2 גרם 4.6 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 7.3 מ״ג 182.8 מ״ג
ברזל 0.2 מ״ג 5.4 מ״ג
אשלגן 97.1 מ״ג 2427.1 מ״ג
אבץ 0.1 מ״ג 3.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

      Avatar
      Foody Foody

      אנחנו מבינים שאתה מגיע מחר למשרדים עם מגש מהביל…
      איזה כייף!
      🙂

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody