הכי טעימה: עוגת אספרסו ושוקולד לבן בחושה
תומר אומנסקי עם עוגת קפוצ'ינו ושוקולד לבן ממכרת שמבוססת על קפה טרי ומלא שוקולד לבן, עוגה שלא תצליחו להפסיק לאכול ולהתענג על כל ביס מושלם ממנה
תומר אומנסקי עם עוגת קפוצ'ינו ושוקולד לבן ממכרת שמבוססת על קפה טרי ומלא שוקולד לבן, עוגה שלא תצליחו להפסיק לאכול ולהתענג על כל ביס מושלם ממנה
- תומר אומנסקי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 8443.5 קק״ל 8443.5 קק״לפחמימות 768.1 גרם 768.1 גרםשומן 557.9 גרם 557.9 גרםנתרן 887.2 מ״ג 887.2 מ״גחלבון 101.5 גרם 101.5 גרםסיבים תזונתיים 23.5 גרם 23.5 גרםשומן רווי 337.0 גרם 337.0 גרםכולסטרול 803.4 מ״ג 803.4 מ״גסידן 1108.0 מ״ג 1108.0 מ״גברזל 19.4 מ״ג 19.4 מ״גאשלגן 2904.6 מ״ג 2904.6 מ״גאבץ 12.4 מ״ג 12.4 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה
-
קלוריות8444
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 8443.5 קק״ל 8443.5 קק״לפחמימות 768.1 גרם 768.1 גרםשומן 557.9 גרם 557.9 גרםנתרן 887.2 מ״ג 887.2 מ״גחלבון 101.5 גרם 101.5 גרםסיבים תזונתיים 23.5 גרם 23.5 גרםשומן רווי 337.0 גרם 337.0 גרםכולסטרול 803.4 מ״ג 803.4 מ״גסידן 1108.0 מ״ג 1108.0 מ״גברזל 19.4 מ״ג 19.4 מ״גאשלגן 2904.6 מ״ג 2904.6 מ״גאבץ 12.4 מ״ג 12.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 8444 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
100 גרם חמאה
-
100 גרם שוקולד לבן
-
200 גרם סוכר לבן
-
120 גרם ביצים
-
200 גרם שמנת חמוצה יטבתה 15%
-
70 מ"ל אספרסוחזק
-
6 גרם אבקת אפייה
-
250 גרם קמח לבן
גאנש שוקולד מריר
-
200 גרם שוקולד מריר
-
200 גרם שמנת להקצפה יטבתה 38%
קרם שמנת
-
250 גרם שוקולד לבן
-
50 מ"ל אספרסוקצר
-
500 גרם שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
60 גרם אינסטנט פודינג בטעם וניל
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מחממים תנור לחום של 155 מעלות טורבו.
- ממיסים במיקרוגל שוקולד לבן וחמאה, מוסיפים סוכר וביצים ומערבבים היטב היטב.
- מכינים אספרסו במכונת הקפה.
- מוסיפים לקערה שמנת חמוצה, אספרסו, קמח ואבקת אפייה ומערבבים עד לאיחוד.
- מעבירים לתבנית אלומיניום בינונית ואופים כחצי שעה עד שקיסם יוצא יבש. מקררים את העוגה.
- מכינים את הגאנש: מחממים במיקרוגל שמנת ושוקולד עד להמסה ומערבבים היטב.
- שופכים מעל עוגת הקפה את הגאנש ומכניסים למקרר עד להתייצבות הגאנש.
- מכינים את קרם השמנת: ממיסים במיקרוגל 250 גרם שוקולד לבן עם 50 מ”ל אספרסו ומערבבים היטב. מקררים מעט את התערובת.
- בקערת מיקסר מקציפים שמנת מתוקה ופודינג.
- מאחדים את הקצפת יחד עם תערובת השוקולד המומס, במידה והקרם מעט רך לזילוף מעבירים למספר דקות למקרר להתייצבות.
- מזלפים את הקרם על העוגה ומקשטים בפולי קפה.
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מחממים תנור לחום של 155 מעלות טורבו.
- ממיסים במיקרוגל שוקולד לבן וחמאה, מוסיפים סוכר וביצים ומערבבים היטב היטב.
- מכינים אספרסו במכונת הקפה.
- מוסיפים לקערה שמנת חמוצה, אספרסו, קמח ואבקת אפייה ומערבבים עד לאיחוד.
- מעבירים לתבנית אלומיניום בינונית ואופים כחצי שעה עד שקיסם יוצא יבש. מקררים את העוגה.
- מכינים את הגאנש: מחממים במיקרוגל שמנת ושוקולד עד להמסה ומערבבים היטב.
- שופכים מעל עוגת הקפה את הגאנש ומכניסים למקרר עד להתייצבות הגאנש.
- מכינים את קרם השמנת: ממיסים במיקרוגל 250 גרם שוקולד לבן עם 50 מ”ל אספרסו ומערבבים היטב. מקררים מעט את התערובת.
- בקערת מיקסר מקציפים שמנת מתוקה ופודינג.
- מאחדים את הקצפת יחד עם תערובת השוקולד המומס, במידה והקרם מעט רך לזילוף מעבירים למספר דקות למקרר להתייצבות.
- מזלפים את הקרם על העוגה ומקשטים בפולי קפה.
בשיתוף עם סימנס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (3)
הכנתי את העוגה כבר מספר פעמים והיא באמת מוצלחת ומיוחדת. אבל לא מעט פעמים היו לי קשיים בהמסה של השוקולד עם החמאה… נוטה להיפרד. מוסיפה לפעמים גם קפה נמס מגורען מגורד על מסננת ושוקולד צ’יפס לבן. עוד גיוון – במקום הגנאש המריר והקצפת – משתמשת בשוקולד המומס עם האספרסו בתור ציפוי. נדיר.
כמה ביצים הם: 120 גרם ביצים?
מאחר ולביצים משקל משתנה והמתכון דורש דיוק, מומלץ להשתמש במשקל (בממוצע משקל של ביצה גודל M הוא כ-63 גרם).