רקע הנמל מעודכן

עוגיות חמאה של סבתא – הכי טעימות בעולם

כולם מחפשים מתכון לעוגיות שאפשר להכין עם ילדים. אז הנה, עוגיות חמאה נפלאות, בטעם של בית, עשויות בצק נוח ונעים לעבודה והילדים רק צריכים לבחור את החותכנים
כולם מחפשים מתכון לעוגיות שאפשר להכין עם ילדים. אז הנה, עוגיות חמאה נפלאות, בטעם של בית, עשויות בצק נוח ונעים לעבודה והילדים רק צריכים לבחור את החותכנים
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
65 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    70
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 70.3 קק״ל 3514.8 קק״ל
    פחמימות 10.0 גרם 502.0 גרם
    שומן 4.7 גרם 236.1 גרם
    נתרן 21.7 מ״ג 1085.1 מ״ג
    חלבון 2.0 גרם 101.9 גרם
    סיבים תזונתיים 1.4 גרם 68.7 גרם
    שומן רווי 3.3 גרם 165.3 גרם
    כולסטרול 15.7 מ״ג 786.6 מ״ג
    סידן 4.4 מ״ג 221.5 מ״ג
    ברזל 1.3 מ״ג 65.7 מ״ג
    אשלגן 10.0 מ״ג 501.4 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 64.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    70
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 70.3 קק״ל 3514.8 קק״ל
    פחמימות 10.0 גרם 502.0 גרם
    שומן 4.7 גרם 236.1 גרם
    נתרן 21.7 מ״ג 1085.1 מ״ג
    חלבון 2.0 גרם 101.9 גרם
    סיבים תזונתיים 1.4 גרם 68.7 גרם
    שומן רווי 3.3 גרם 165.3 גרם
    כולסטרול 15.7 מ״ג 786.6 מ״ג
    סידן 4.4 מ״ג 221.5 מ״ג
    ברזל 1.3 מ״ג 65.7 מ״ג
    אשלגן 10.0 מ״ג 501.4 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 64.7 מ״ג
    סגור

אצלנו על השיש יש באופן קבוע צנצנת ובה “עוגיות סופי”. אני זוכרת אותן מילדות. הן פריכות ונפלאות ואם לא קוראים להן עוגיות סופי, הן פשוט עוגיות צורות. מדובר בבצק חמאה נפלא, כזה שאי אפשר להפסיק לאכול, שנענה לכל צורה שהיא. אמא שלי אופה עוגיות חמאה עגולות ופשוטות, כי אין לה כוח לשטויות וגם ככה בבטן הכל תופס צורה דומה (אמא שלי היא שילוב קטלני של פולניה ופרקטית).

אבל כשהנכדים באים היא שולפת מיד את החותכנים, כי להם מותר הכל, גם לפזר על כל השיש קמח וגם למקם את החותכנים איפה שמתחשק להם. בקיצור, כשהנכדים מכינים את עוגיות החמאה, הן יוצאות טיפה יותר עקומות אבל הרבה יותר טעימות, אולי בגלל שהוסיפו להן את מרכיב הסבלנות.

בקיצור, קבלו עוגיות צורות נפלאות שכייף להכין עם ילדים ובכלל. נהדרות לפורים, לחופש הגדול ולסתם יום של חול.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
עוגיות
נעמה פלד
X

65 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

לבצק

לקישוט


אופן הכנה:

  1. בקערת המיקסר יש לשים את החמאה (חתוכה לקוביות קטנות), להוסיף את הביצה, החלמון, הסוכר, אבקת האפייה ואת תמצית הוניל.
  2. בוו גיטרה יש לעבד את כל החומרים עד שמתקבלים פירורים גדולים. מוסיפים את הקמח לאט לאט, לא את כל הכמות, רק כמה שהבצק מבקש ואת המלח. אגב, לא חייבים מיקסר, אפשר לגמרי לעשות זאת ביד, פשוט ייקח יותר זמן. לאחר שמתקבלים פירורים גדולים יש לאחד אותם לכדור.
  3. עטפו את כדור הבצק ולהכניס למקרר לחצי שעה.
  4. לחמם תנור ל-180 מעלות כ-10 דקות לפני תחילת האפייה, בעת שהבצק במקרר.
  5. לצפות תבנית עם נייר אפייה.
  6. לחלק את הבצק לשני חלקים.
  7. בעזרת מערוך על משטח מקומח יש לרדד את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס”מ לקרוץ צורות ולהניח על הנייר אפייה.
  8. לאפות 10 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות.

    עוגיות חמאה
    עוגיות חמאה

הערות

  • אפשר לקשט את העוגיות לפני האפייה במעט סוכר שזורים עליהן.
  • אפשר להוסיף לסוכר חצי כפית קינמון - הריח יטריף אתכם.
  • בשלב הלישה ניתן להכניס לבצק כמה כפות של סוכריות לקישוט של הנמל, זה ינקד את הבצק בכל צבעי הקשת.
  • לצביעת הבצק בצבע חם ניתן להוסיף לבצק כף אבקת שוקו + כף סוכר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגיות חמאה של סבתא – הכי טעימות בעולם

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (34)

Avatar

    Avatar
    עמית חלפון

    הוספתי ה מ ו ן קמח ועדיין לא היה ניתן לרדד את הבצק. בסוף עשינו עיגולים וקישטנו עם סוכריות. העוגיות יצאו טעימות מאוד אבל לא בצורות.

      Avatar
      מערכת Foody

      היי עמית, הפתרון לפעמים הוא לקרר את הבצק (לפני שמוסיפים המון קמח) ואז קל יותר לעבוד איתו

      Avatar
      מערכת Foody

      היי מאיה, נכון! בהצלחה 🙂

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות