הכי טעימות בעולם – עוגיות חמאה של סבתא

כולם מחפשים מתכון לעוגיות שאפשר להכין עם ילדים. אז הנה, עוגיות חמאה נפלאות, בטעם של בית, עשויות בצק נוח ונעים לעבודה והילדים רק צריכים לבחור את החותכנים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

אצלנו על השיש יש באופן קבוע צנצנת ובה “עוגיות סופי”. אני זוכרת אותן מילדות. הן פריכות ונפלאות ואם לא קוראים להן עוגיות סופי, הן פשוט עוגיות צורות. מדובר בבצק חמאה נפלא, כזה שאי אפשר להפסיק לאכול, שנענה לכל צורה שהיא. אמא שלי אופה עוגיות עגולות ופשוטות, כי אין לה כוח לשטויות וגם ככה בבטן הכל תופס צורה דומה (אמא שלי היא שילוב קטלני של פולניה ופרקטית).

אבל כשהנכדים באים היא שולפת מיד את החותכנים, כי להם מותר הכל, גם לפזר על כל השיש קמח וגם למקם את החותכנים איפה שמתחשק להם. בקיצור, כשהנכדים מכינים את העוגיות, הן יוצאות טיפה יותר עקומות אבל הרבה יותר טעימות, אולי בגלל שהוסיפו להן את מרכיב הסבלנות.

בקיצור, קבלו עוגיות צורות נפלאות שכייף להכין עם ילדים ובכלל. נהדרות לפורים, לחופש הגדול ולסתם יום של חול.

מצרכים

לבצק

לקישוט

אופן הכנה:

  1. בקערת המיקסר יש לשים את החמאה (חתוכה לקוביות קטנות), להוסיף את הביצה, החלמון, הסוכר, אבקת האפייה ואת תמצית הוניל.
  2. בוו גיטרה יש לעבד את כל החומרים עד שמתקבלים פירורים גדולים. מוסיפים את הקמח לאט לאט, לא את כל הכמות, רק כמה שהבצק מבקש. אגב, לא חייבים מיקסר, אפשר לגמרי לעשות זאת ביד, פשוט ייקח יותר זמן. לאחר שמתקבלים פירורים גדולים יש לאחד אותם לכדור.
  3. עטפו את כדור הבצק ולהכניס למקרר לחצי שעה.
  4. לחמם תנור ל-180 מעלות כ-10 דקות לפני תחילת האפייה, בעת שהבצק במקרר.
  5. לצפות תבנית עם נייר אפייה.
  6. לחלק את הבצק לשני חלקים.
  7. בעזרת מערוך על משטח מקומח יש לרדד את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס”מ לקרוץ צורות ולהניח על הנייר אפייה.
  8. לאפות 10 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות.

הערות

  • אפשר לקשט את העוגיות לפני האפייה במעט סוכר שזורים עליהן.
  • אפשר להוסיף לסוכר חצי כפית קינמון - הריח יטריף אתכם.
  • בשלב הלישה ניתן להכניס לבצק כמה כפות של סוכריות קטנטנות צבעוניות, זה ינקד את הבצק בכל צבעי הקשת.
  • לצביעת הבצק בצבע חם ניתן להוסיף לבצק כף אבקת שוקו + כף סוכר.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 50 מנות
קלוריות 74.8 קק״ל 3742.4 קק״ל
פחמימות 11.3 גרם 563.9 גרם
שומן 4.6 גרם 231.9 גרם
נתרן 19.6 מ״ג 979.5 מ״ג
חלבון 1.9 גרם 95.7 גרם
סיבים תזונתיים 1.4 גרם 67.9 גרם
שומן רווי 3.3 גרם 165.5 גרם
כולסטרול 14.9 מ״ג 745.0 מ״ג
סידן 4.3 מ״ג 213.8 מ״ג
ברזל 1.3 מ״ג 65.5 מ״ג
אשלגן 9.2 מ״ג 461.5 מ״ג
אבץ 1.3 מ״ג 63.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (12)

    Avatar
    Galit Abramov

    אין תמצית וניל במתכון וזה נמצא בהכנה…

      Avatar
      Foody Foody

      יש סוכר וניל או תמצית וניל. לבחירתך.

    Avatar
    יפית

    היי, האם אפשר להמיר את הקמח הלבן בקמח תופח?

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody