
-
זמן הכנה15 דקות
-
זמן כולל30 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים9
אצלנו על השיש יש באופן קבוע צנצנת ובה “עוגיות סופי”. אני זוכרת אותן מילדות. הן פריכות ונפלאות ואם לא קוראים להן עוגיות סופי, הן פשוט עוגיות צורות. מדובר בבצק חמאה נפלא, כזה שאי אפשר להפסיק לאכול, שנענה לכל צורה שהיא. אמא שלי אופה עוגיות עגולות ופשוטות, כי אין לה כוח לשטויות וגם ככה בבטן הכל תופס צורה דומה (אמא שלי היא שילוב קטלני של פולניה ופרקטית).
אבל כשהנכדים באים היא שולפת מיד את החותכנים, כי להם מותר הכל, גם לפזר על כל השיש קמח וגם למקם את החותכנים איפה שמתחשק להם. בקיצור, כשהנכדים מכינים את העוגיות, הן יוצאות טיפה יותר עקומות אבל הרבה יותר טעימות, אולי בגלל שהוסיפו להן את מרכיב הסבלנות.
בקיצור, קבלו עוגיות צורות נפלאות שכייף להכין עם ילדים ובכלל. נהדרות לפורים, לחופש הגדול ולסתם יום של חול.
מצרכים
אופן הכנה:
- בקערת המיקסר יש לשים את החמאה (חתוכה לקוביות קטנות), להוסיף את הביצה, החלמון, הסוכר, אבקת האפייה ואת תמצית הוניל.
- בוו גיטרה יש לעבד את כל החומרים עד שמתקבלים פירורים גדולים. מוסיפים את הקמח לאט לאט, לא את כל הכמות, רק כמה שהבצק מבקש ואת המלח. אגב, לא חייבים מיקסר, אפשר לגמרי לעשות זאת ביד, פשוט ייקח יותר זמן. לאחר שמתקבלים פירורים גדולים יש לאחד אותם לכדור.
- עטפו את כדור הבצק ולהכניס למקרר לחצי שעה.
- לחמם תנור ל-180 מעלות כ-10 דקות לפני תחילת האפייה, בעת שהבצק במקרר.
- לצפות תבנית עם נייר אפייה.
- לחלק את הבצק לשני חלקים.
- בעזרת מערוך על משטח מקומח יש לרדד את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס”מ לקרוץ צורות ולהניח על הנייר אפייה.
- לאפות 10 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות.
עוגיות חמאה
הערות
- אפשר לקשט את העוגיות לפני האפייה במעט סוכר שזורים עליהן.
- אפשר להוסיף לסוכר חצי כפית קינמון - הריח יטריף אתכם.
- בשלב הלישה ניתן להכניס לבצק כמה כפות של סוכריות קטנטנות צבעוניות, זה ינקד את הבצק בכל צבעי הקשת.
- לצביעת הבצק בצבע חם ניתן להוסיף לבצק כף אבקת שוקו + כף סוכר.
תגובות (26)
היי, ברכיבים מופיע קורט מלח אבל כשרושמים לשים בקערת המיקסר הוא לא מופיע
תודה על ההערה. נתקן במתכון.