
-
זמן הכנה17 דקות
-
זמן כולל37 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים8
מצרכים
עוגיות
-
70 גרם חמאה רכה
-
80 גרם סוכר לבן
-
1 קורט מלח דק
-
80 גרם טחינה גולמית
-
20 גרם חמאת בוטנים חלקה
-
140 גרם קמח לבן(אפשר גם קמח ללא גלוטן)
-
1 שקית אבקת אפייה
ציפוי
-
100 גרם אבקת סוכר
אופן ההכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה, הסוכר והמלח.
מוסיפים את החומרים לקערת המיקסר(צילום: דרור עינב) - מוסיפים את הטחינה וחמאת הבוטנים ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה וממשיכים לערבב.
- יוצרים כדורים קטנים מהתערובת ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.מכניסים לתנור אופים כ-20 דק עד שהעוגיות מעט זהובות. מצננים את העוגיות.
מגלגלים את העוגיות לכדורים קטנים (צילום: דרור עינב) 6. מגלגלים את הכדורים באבקת הסוכר ומגישים.
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
20
מנות
קלוריות
118.7
קק״ל
2374.4
קק״ל
פחמימות
12.5
גרם
250.4
גרם
שומן
6.1
גרם
122.0
גרם
נתרן
51.3
מ״ג
1026.8
מ״ג
חלבון
1.6
גרם
32.5
גרם
סיבים תזונתיים
0.7
גרם
13.8
גרם
שומן רווי
2.2
גרם
44.3
גרם
כולסטרול
8.6
מ״ג
172.2
מ״ג
סידן
16.9
מ״ג
337.2
מ״ג
ברזל
0.4
מ״ג
8.9
מ״ג
אשלגן
30.1
מ״ג
601.5
מ״ג
אבץ
0.3
מ״ג
5.5
מ״ג
תגובות (3)
אפשר במקום החמאת בוטנים עוד טחינה?
ברשימת הרכיבים לא מופיעה אבקת אפייה ואילו באופן ההכנה כן יש אבקת אפייה
מה אפשר במקום קמח לבן ?