איך מכינים פלפלים קלויים הכי טעימים שיש?
- מלי זיידמן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 67.3 קק״ל 403.9 קק״לפחמימות 0.8 גרם 4.6 גרםשומן 1.7 גרם 10.2 גרםנתרן 451.9 מ״ג 2711.7 מ״גחלבון 0.2 גרם 0.9 גרםסיבים תזונתיים 3.7 גרם 22.2 גרםשומן רווי 0.2 גרם 1.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 13.0 מ״ג 77.8 מ״גברזל 0.8 מ״ג 4.5 מ״גאשלגן 390.4 מ״ג 2342.2 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים5
-
הכנה 10 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות67
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 67.3 קק״ל 403.9 קק״לפחמימות 0.8 גרם 4.6 גרםשומן 1.7 גרם 10.2 גרםנתרן 451.9 מ״ג 2711.7 מ״גחלבון 0.2 גרם 0.9 גרםסיבים תזונתיים 3.7 גרם 22.2 גרםשומן רווי 0.2 גרם 1.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 13.0 מ״ג 77.8 מ״גברזל 0.8 מ״ג 4.5 מ״גאשלגן 390.4 מ״ג 2342.2 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
המתכון לסלט הפלפלים הקלויים המשגע של מלי של הוא אחד מתוך שלושים המתכונים בספר המתכונים “מבשלים ביחד”.
לאור הפגיעה הקשה בתוצרת החקלאית בדרום, FOODY בשיתוף דפוס בארי הפיקו ספר מתכונים ממטבחם הפרטי של חקלאי העוטף, כל המתכונים בספר בנויים מחומרי גלם של גידולי העוטף.
הספר מודפס בדפוס בארי שהוא מרכז הפרנסה העיקרי של הקיבוץ ומאות עובדים מהדרום בשדרות ונתיבות.
הספר זמין לרכישה בחנות פודי ובפריסה ארצית בסניפי צומת ספרים. לרכישה כמתנה לעובדים, לקוחות וספקים ניתן ליצור עמנו קשר בטלפון 052-3233484.
מרכיבים 5 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 67 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
6 פלפלים אדומים בינוניים
-
2 שיני שוםקלופות ופרוסות לפרוסות
-
1 כף שמן זית
-
3 כפות חומץ בן יין לבןאפשר גם חומץ רגיל
-
1 כפית שטוחה מלח ים אטלנטיגם מלח דק רגיל יעבוד
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, מניחים את הפלפלים ומכניסים לתנור.
- צולים את הפלפלים היטב במשך כ-30 דקות ואז הופכים אותם וצולים 30 דקות נוספות. הפלפל צריך להיות רך וקליפתו שחורה
- מוציאים את הפלפלים ישירות לשקית ניילון (שקית סופר תהיה מצוינת לתפקיד זה) וקושרים את השקית. את השקית מניחים על צלחת (כדי שאם יטפטפו נוזלים, הם לא יכתימו לכם את השיש) ונותנים להם לנוח לפחות שעתיים. הטריק הזה יקל מאוד על קילוף הפלפלים, ומאוד מומלץ ליישמו.
- מוציאים את הפלפלים מהשקית ומקלפים בקלות, נפתרים מהגרעינים ומהעוקץ.
- קורעים את הפלפלים עם היד לגודל הרצוי ומניחים בקערת פיירקס. מוזגים שמן זית, חומץ בן יין (או חומץ רגיל), מפזרים מלח גס ואת פרוסות השום.
- משהים במקרר לספיגת טעמים, ואז אוכלים עם לחם וטחינה, או לחם וגבינה ומתענגים!
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, מניחים את הפלפלים ומכניסים לתנור.
- צולים את הפלפלים היטב במשך כ-30 דקות ואז הופכים אותם וצולים 30 דקות נוספות. הפלפל צריך להיות רך וקליפתו שחורה
- מוציאים את הפלפלים ישירות לשקית ניילון (שקית סופר תהיה מצוינת לתפקיד זה) וקושרים את השקית. את השקית מניחים על צלחת (כדי שאם יטפטפו נוזלים, הם לא יכתימו לכם את השיש) ונותנים להם לנוח לפחות שעתיים. הטריק הזה יקל מאוד על קילוף הפלפלים, ומאוד מומלץ ליישמו.
- מוציאים את הפלפלים מהשקית ומקלפים בקלות, נפתרים מהגרעינים ומהעוקץ.
- קורעים את הפלפלים עם היד לגודל הרצוי ומניחים בקערת פיירקס. מוזגים שמן זית, חומץ בן יין (או חומץ רגיל), מפזרים מלח גס ואת פרוסות השום.
- משהים במקרר לספיגת טעמים, ואז אוכלים עם לחם וטחינה, או לחם וגבינה ומתענגים!
הכנתם את המתכון?
תגובות (50)
כמה זמן אפשר לשמור במקרר? אני רוצה לעשות כמות גדולה
היי טלי, עד 4 ימים
הבעיה היחידה במתכון הוא ששמן זית קופא במקרר מה עושים????
היי משה, מוציאים מחוץ למקרר לפני הגשה
קטגוריות
- ארוחה בריאה
- ארוחה דיאטטית
- ארוחה זולה
- ארוחה חגיגית
- ארוחה מהירה
- ארוחה קלילה
- ארוחות
- ארוחות בוקר
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת עשר
- ארוחת שבת בבוקר
- ארוחת שישי בערב
- בראנץ'
- יום העצמאות
- ל"ג בעומר
- מתכונים בריאים
- מתכונים טבעוניים
- מתכונים טבעוניים לראש השנה
- מתכונים לארוחה מפסקת
- מתכונים ללא גלוטן
- מתכונים ללא לקטוז
- מתכונים לפסח
- מתכונים עד 5 מצרכים
- מתכונים צמחוניים
- סלטים
- סלטים חמים
- סלטים לראש השנה
- סלטים קרים
- פיקניק