הסוד של לילי: איך מכינים פלפלים קלויים הכי טעימים שיש?

אחרי שתכינו ככה את הפלפלים הקלויים שלכם, אין דרך חזרה! מוכנים? המתכון המושלם עם 2 טריקים סודיים שיעשו את כל ההבדל. מתכון שהוא באמת מנצח!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-20 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    6

מכירים את הפעמים שאתם מגיעים לארוחה אצל חברים והם מגישים סלט, הכי פשוט! כזה שיש כמעט על כל שולחן, או לפחות כל אחד יודע להכין, אבל משהו בסלט שלהם יוצא מן הכלל וטעים בצורה אחרת?

אז אחרי הארוחה, אתם הולכים הביתה, מנסים לשחזר, עושים הכל כמו שצריך ולא יוצא לכם אותו הדבר? ככה קורה לי עם לילי. חמותי. איזה ידיים יש לה זאתי…

ובכל זאת, מה כבר אפשר לעשות אחרת כשמדובר בפלפלים קלויים? נו באמת! אני השתגעתי, פעם אחרי פעם, מגיעה, טועמת לא יכולה להפסיק לאכול, הולכת הביתה, מכינה… ומשהו חסר. זה פשוט לא אותו הדבר!!!

לילי היא בשלנית על. באמת. אני לא כותבת את זה סתם כי היא קוראת את זה… היא פשוט יודעת לעבוד נכון במטבח, היא קונה את חומרי הגלם הכי טובים, תמיד! היא יודעת מה הולך עם מה, ויש לה חך רגיש שמזהה קמצוץ קינמון או ניחוח נסתר.

על השולחן של לילי כשהיא מארחת יש שני סלטים קבועים: פלפלים קלויים וחצילים על הגז (שאותם אכתוב לכם בפעם הבאה). הפלפלים. הו הפלפלים! כיאה לאופי המפולפל של לילי, כך גם הפלפלים שלה.
אני נשבעת לכם, עם יד על הלב, זו הדרך הכי טעימה להכין פלפלים קלויים. הדרך הכנה הזו, הופכת אותם מסתם פלפלים קלויים, לפלפלים קלויים של הגורמה.

טיפ קטן בבחירת הפלפלים: בחרו פלפלים עם דופן עבה ככל הניתן, בשרניים! הם גם יהיו מתוקים יותר (ברוב הפעמים).

אז אתם מוכנים להיות האלה שאומרים להם “איך זה יוצא לכם כלכך טעים?” כי זה בטוח יקרה אחרי שתכינו את המתכון הזה בדרך הזו.

יאללה, מחכה לשמוע איך יצא לכם, אל תשכחו לחזור לספר!

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-250 מעלות במצב גריל (עליון).
  2. בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, מניחים את הפלפלים ומכניסים לתנור הכי צמוד שאפשר לגריל העליון ומשאירים את דלת התנור פתוחה! השארת דלת התנור פתוחה מאפשרת לפלפלים להצלות ולא להתבשל.
  3. צולים את הפלפלים היטב מכל הצדדים - וכשאני אומרת היטב, אני מתכוונת להיטב!!! שיהיו ממש שחורים (זה רק נראה שרוף).

    פלפלים קלויים567
    פלפלים קלויים נחים אחרי צלייה

  4. לאחר שהפלפלים מושחרים מכל הצדדים מוציאים אותם לסיר או קערה ונותנים להם לנוח לפחות שעתיים. לילי לפעמים משאירה אותם גם לילה שלם - המנוחה של הפלפלים יחד עם הקליפה השרופה נותנת להם טעם מדהים ומעושן וכל המתיקות של הפלפל יוצאת החוצה.
  5. מקלפים את הפלפלים: לא מתחת למים!!! ככה עם היד!
  6. קורעים את הפלפלים עם היד לגודל הרצוי ומניחים בקערת הגשה. מכסים בשמן זית, מזלפים מעל חומץ בלסמי מצומצם, מפזרים מלח גס, שום קצוץ דק ותימין טרי.
  7. “איך הפלפלים שלך יוצאים כאלה טעימים?” בדיוק ככה!

    פלפלים קלויים 2
    פלפלים קלויים של לילי

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 143.2 קק״ל 859.3 קק״ל
פחמימות 2.5 גרם 15.0 גרם
שומן 10.0 גרם 60.2 גרם
נתרן 0.7 מ״ג 3.9 מ״ג
חלבון 3.1 גרם 18.4 גרם
סיבים תזונתיים 3.8 גרם 22.6 גרם
שומן רווי 1.4 גרם 8.4 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 17.9 מ״ג 107.7 מ״ג
ברזל 0.9 מ״ג 5.2 מ״ג
אשלגן 409.2 מ״ג 2455.1 מ״ג
אבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (7)

Avatar

    Avatar
    דודו חסנוב

    באמת יצא טעים מאוד וקיבלתי מחמאות כמו שהבטחת…

    Avatar
    עילית יוגב

    מה זה חומץ בלסמי מצומצם?

      Avatar
      Foody Foody

      חומץ בלסמי שהוצאו ממנו נוזלים ונהייה מרוכז יותר וסמיך יותר. ניתן לקנות מוכן וניתן להכין לבד: לשים חומץ בלסמי בסיר, להביא לרתיחה עדינה ולבשל (לצמצם) עד שמגיע בערך לשליש מהכמות ששמת בסיר (20-30 דקות). בהצלחה!

    Avatar
    יוכי חכים

    אני גם צולה אותם בגריל בתנור, אבל מאד ממליצה להכניס אותם ישר לשקית ניילון, לפזר עליהם מעט מלח ולסגור השקית עד שהפלפלים יתקררו. הקליפה יורד בקלות. בנוסף, אני מערבבת מעט שמן חומץ רגיל, מעט סוכר, מלח ושום. כל הרוטבת שופכת על הפלפלים חתוכים לרצועות.

      Avatar
      Foody Foody

      נשמע נהדר. תודה על תגובתך. שבוע טוב (:

      Avatar
      דודו חסנוב

      הרעיון להכניס לשקית עם כפית אחת מלח שדרג מאודהאת ההכנה.

      Avatar
      דודו חסנוב

      פלפלים התקלפו בקלות רבה.