רקע הנמל מעודכן

עוגת מייפל פקאן של נטע לויה – השידוך המושלם לקפה

אוהבים שיש לכם עוגה טובה ליד הקפה? גם אנחנו! במיוחד שמדובר בעוגת המייפל ופקאן מקמח כוסמין של נטע לויה. קלה ומהירה להכנה בגרסה בריאה - מי מרתיח את המים?
אוהבים שיש לכם עוגה טובה ליד הקפה? גם אנחנו! במיוחד שמדובר בעוגת המייפל ופקאן מקמח כוסמין של נטע לויה. קלה ומהירה להכנה בגרסה בריאה - מי מרתיח את המים?
  • נטע לויה
שמרו
כשר
21 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעה ו-45 דק׳
  • קלוריות
    4285
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4284.8 קק״ל 4284.8 קק״ל
    פחמימות 368.2 גרם 368.2 גרם
    שומן 274.6 גרם 274.6 גרם
    נתרן 2304.3 מ״ג 2304.3 מ״ג
    חלבון 76.2 גרם 76.2 גרם
    סיבים תזונתיים 13.4 גרם 13.4 גרם
    שומן רווי 55.9 גרם 55.9 גרם
    כולסטרול 886.2 מ״ג 886.2 מ״ג
    סידן 429.7 מ״ג 429.7 מ״ג
    ברזל 8.3 מ״ג 8.3 מ״ג
    אשלגן 1030.5 מ״ג 1030.5 מ״ג
    אבץ 12.0 מ״ג 12.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעה ו-45 דק׳
  • קלוריות
    4285
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4284.8 קק״ל 4284.8 קק״ל
    פחמימות 368.2 גרם 368.2 גרם
    שומן 274.6 גרם 274.6 גרם
    נתרן 2304.3 מ״ג 2304.3 מ״ג
    חלבון 76.2 גרם 76.2 גרם
    סיבים תזונתיים 13.4 גרם 13.4 גרם
    שומן רווי 55.9 גרם 55.9 גרם
    כולסטרול 886.2 מ״ג 886.2 מ״ג
    סידן 429.7 מ״ג 429.7 מ״ג
    ברזל 8.3 מ״ג 8.3 מ״ג
    אשלגן 1030.5 מ״ג 1030.5 מ״ג
    אבץ 12.0 מ״ג 12.0 מ״ג
    סגור

גם אתם אוהבים שיש עוגה טובה בבית, ליד הקפה?
אז קבלו את העוגה המושלמת- עוגה בחושה עם השילוב האלוהי של סירופ מייפל ופקאן.

אני פחות אוהבת את המרקם של אגוזי הפקאן בתוך העוגה עצמה ולכן אני מפזרת אותם מעל העוגה, מה שיוצר מעין קראסט קראנצ’י וכייפי. בנוסף הפעולה הזאת נותנת מכת חום לפקאנים ומקנה להם טעם קלוי וטעים.

בזמן האחרון התחלתי לשלב קמח כוסמין בעוגות בחושות. הוא נותן טעם עמוק ומעט אגוזי שאני מאוד אוהבת, והוא גם בריא יותר מקמח חיטה רגיל. על אף זאת, אני לא ממליצה להשתמש בקמח כוסמין בלבד כי מצאתי שזה יוצר עוגות דחוסות ומעט יבשות. הדרך המומלצת ביותר לשלב קמח כוסמין היא להשתמש בחצי מהכמות, בקמח כוסמין ובחצי השני בקמח לבן בהיר רגיל. אם אין לכם קמח כוסמין בבית או מאיזושהי סיבה לא רוצים להשתמש בו, פשוט המירו את כל הכמות לקמח לבן בהיר.

בקשה אחת לי מכם, אנא, השתמשו בסירופ מייפל אמיתי טהור! הימנעו מלהשתמש בסירופים “בטעם מייפל” כי זה פשוט לא אותו הדבר והתוצאה לא תהיה טובה מספיק. מי מכם שעדיין לא טעם סירופ מייפל אמיתי לא מבין כמה הטעם מדהים. תנסו פעם אחת ותתמכרו.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
עוגות בחושות
נטע לויה
X

21 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים



אופן ההכנה

  1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות ומשמנים 2 תבניות אינגליש קייק.
  2. בקערה מערבבים את קמח הכוסמין, קמח לבן, אבקת אפייה ומלח ומניחים בצד.
  3. בקערה נפרדת טורפים את הביצים, הסוכר וסירופ המייפל ובהדרגה, תוך כדי טריפה מזלפים את השמן, מוסיפים את השמנת החמוצה וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
  4. מוסיפים את תערובת הקמחים ומערבבים בתנועות קיפול רק עד שמתקבלת בלילה אחידה (נמנעים מערבוב יתר שיפגע במרקם של העוגה).
  5. מוזגים את הבלילה לתבניות האינגליש קייק ומפזרים מעל את אגוזי הפקאן.
  6. אופים במשך 40-50 דקות, עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.

    קבלו את העוגה המושלמת- עוגה בחושה עם השילוב האלוהי של סירופ מייפל ופקאן. צילום: נטע לויה
    קבלו את העוגה המושלמת - עוגת מייפל בחושה עם אגוזי פקאן. צילום: נטע לויה

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת מייפל פקאן של נטע לויה – השידוך המושלם לקפה

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    jenny salomon

    העוגה הזאת מושלמת ברמות!!! ???

תגובות (33)

Avatar

    Avatar
    אליה

    יש אפשרות להמיר את השמנת החמוצה במשהו אחר שהוגה תהיה פרווה ולא חלבית

      Avatar
      מערכת Foody

      היי אליה, ניתן להמיר בקרם קוקוס

    Avatar
    הודיה

    היי אפשר להמיר את השמנת חמוצה במשהו אחר?

      Avatar
      מערכת Foody

      הי הודיה. אפשר להמיר אותה בגבינת שמנת.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות