השילוב הקדוש: עוגת שוקולד טחינה אלוהית!
- אייל רווח
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 525.0 קק״ל 4200.3 קק״לפחמימות 55.7 גרם 445.8 גרםשומן 31.5 גרם 251.9 גרםנתרן 145.4 מ״ג 1163.6 מ״גחלבון 8.9 גרם 71.1 גרםסיבים תזונתיים 5.4 גרם 43.0 גרםשומן רווי 8.8 גרם 70.7 גרםכולסטרול 38.1 מ״ג 304.6 מ״גסידן 82.4 מ״ג 658.8 מ״גברזל 3.6 מ״ג 28.5 מ״גאשלגן 286.6 מ״ג 2292.8 מ״גאבץ 1.9 מ״ג 14.8 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 40 דק׳כולל 4 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות525
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 525.0 קק״ל 4200.3 קק״לפחמימות 55.7 גרם 445.8 גרםשומן 31.5 גרם 251.9 גרםנתרן 145.4 מ״ג 1163.6 מ״גחלבון 8.9 גרם 71.1 גרםסיבים תזונתיים 5.4 גרם 43.0 גרםשומן רווי 8.8 גרם 70.7 גרםכולסטרול 38.1 מ״ג 304.6 מ״גסידן 82.4 מ״ג 658.8 מ״גברזל 3.6 מ״ג 28.5 מ״גאשלגן 286.6 מ״ג 2292.8 מ״גאבץ 1.9 מ״ג 14.8 מ״גסגור
טחינה מבחינתי היא מוצר חובה בכל מזווה! אם זה להכנת מאכלים יומיומיים או לשלב אותה בדברים מתוקים. בכל פעם שאני מספר איך אני אוהב לערבב טחינה עם דבש ולקבל ממרח חלבה, אנשים מופתעים מכמה פשוט זה. אז למה לא לקחת את זה צעד אחד קדימה ולהכין עוגה מושחתת?
הבסיס לעוגה הזאת הוא עוגת שוקולד עסיסית ועשירה עם טעם עמוק של טחינה. מעליה זילוף של גנאש שוקולד מריר עם טחינה ונגיעת דבש.
השילוב הזה יפתיע כל מי שיטעם את העוגה מבלי לדעת מה הסוד שלה.
את העוגה והגנאש הכנתי יום לפני בכדי לתת להם מספיק זמן להתקרר ולהתייצב. את הגנאש הוצאתי החוצה ונתתי לו זמן להתרכך (היות וחם כבר, זה קרה די מהר).
אין בעיה לזלף את הגנאש ולשמור את העוגה במקרר יום-יומיים. מבטיח לכם שהיא תישאר עסיסית בגלל הטחינה.
למי שרוצה ללכת עד הסוף, פוררתי לפני ההגשה מעט חלבה מעל וריססתי הכל באבקת זהב.
רוצים עוד מתכונים של אייל רווח? כולם כאן!
אהה, ואם מתחשקת לכם עוגה באמת יפה לאירוע, אייל הוא הכתובת:
054-4699389
מרכיבים 15 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 4 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 525 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגת שוקולד וטחינה
-
1 ביצה Lבטמפרטורת החדר
-
180 גרם סוכר לבן
-
150 גרם קמח לבן
-
40 גרם אבקת קקאו
-
6 גרם אבקת אפייה
-
1 קורט מלח דק
-
60 גרם טחינה גולמית
-
120 מ"ל מים חמים
-
6 גרם תמצית ונילחצי כף
-
60 גרם שמן קנולה
-
120 גרם רוויוןאו חלב בתוספת 8 מ"ל חומץ
גנאש שוקולד טחינה
-
100 גרם שוקולד מריר55%
-
100 גרם טחינה גולמית
-
120 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
50 גרם דבששתי כפות
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 165 מעלות.
- מערבבים בקערה את הטחינה הגולמית והמים החמים. מוסיפים את הרווין והוניל ומערבבים היטב.
- מנפים ביחד קמח, קקאו ואבקת אפייה.
- מקציפים במהירות גבוהה את הביצים עם הסוכר והמלח במיקסר עד שנוצרת תערובת בהירה ותפוחה מאוד (6-8 דקות).
- מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את השמן בהדרגה.
- לאחר מכן מוסיפים את תערובת היבשים והרטובים לסירוגין (יבש-רטוב-יבש-רטוב-יבש).
- יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ-45 דקות, או עד שקיסם שננעץ יוצא יבש ולא פירורים.
- לאחר האפייה מצננים את העוגה ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות.
- מכינים את הגאנש: שמים את כל המרכיבים בקערה חסינה לחום. מחממים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות, תוך כדי ערבוב בעזרת מטרפה עד שמתקבלת תערובת הומוגנית ומבריקה.
- מכסים את התערובת בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.
- מרכיבים את העוגה: לאחר שהעוגה התקררה, מוודאים כי הגנאש נח לזילוף. במידה והגנאש עדיין רך יש להשאיר אותו זמן נוסף במקרר. במידה והוא קשה, יש להמתין שיגיע לטמפרטורת החדר.
- מעבירים את הגנאש לשקית זילוף עם צנתר חלק ומזלפים טיפות על כל העוגה. אפשר לקשט עם חתיכות חלווה או שערות חלווה ואבקת זהב.
- שומרים את העוגה במקרר, אך מומלץ להוציא אותה כחצי שעה לפני ההגשה.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 165 מעלות.
- מערבבים בקערה את הטחינה הגולמית והמים החמים. מוסיפים את הרווין והוניל ומערבבים היטב.
- מנפים ביחד קמח, קקאו ואבקת אפייה.
- מקציפים במהירות גבוהה את הביצים עם הסוכר והמלח במיקסר עד שנוצרת תערובת בהירה ותפוחה מאוד (6-8 דקות).
- מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את השמן בהדרגה.
- לאחר מכן מוסיפים את תערובת היבשים והרטובים לסירוגין (יבש-רטוב-יבש-רטוב-יבש).
- יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ-45 דקות, או עד שקיסם שננעץ יוצא יבש ולא פירורים.
- לאחר האפייה מצננים את העוגה ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות.
- מכינים את הגאנש: שמים את כל המרכיבים בקערה חסינה לחום. מחממים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות, תוך כדי ערבוב בעזרת מטרפה עד שמתקבלת תערובת הומוגנית ומבריקה.
- מכסים את התערובת בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.
- מרכיבים את העוגה: לאחר שהעוגה התקררה, מוודאים כי הגנאש נח לזילוף. במידה והגנאש עדיין רך יש להשאיר אותו זמן נוסף במקרר. במידה והוא קשה, יש להמתין שיגיע לטמפרטורת החדר.
- מעבירים את הגנאש לשקית זילוף עם צנתר חלק ומזלפים טיפות על כל העוגה. אפשר לקשט עם חתיכות חלווה או שערות חלווה ואבקת זהב.
- שומרים את העוגה במקרר, אך מומלץ להוציא אותה כחצי שעה לפני ההגשה.
הכנתם את המתכון?
תגובות (6)
איך אפשר להמיר את המתכון לפרווה?
לגרסת פרווה- אפשר להחליף את הריוויון והשמנת המתוקה בשמנת צמחית.
אשמח לקבל מידות על פי מידת כוס מורמלית למתכון עוגת שוקולד טחינה
240 מ”ל = כוס מדידה
איזה גודל תבנית
24 ס”מ