השילוב הקדוש: עוגת שוקולד טחינה אלוהית!

אייל רווח מת על טחינה ואתם מרוויחים - עוגת שוקולד רכה עם טעם עשיר של טחינה, זילוף גנאש שוקולד מריר וטחינה וגם מעט דבש. עוגה מושחתת ויפייפיה!
אייל רווח מת על טחינה ואתם מרוויחים - עוגת שוקולד רכה עם טעם עשיר של טחינה, זילוף גנאש שוקולד מריר וטחינה וגם מעט דבש. עוגה מושחתת ויפייפיה!
  • אייל רווח
שמרו
כשר
7 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 4 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    525
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 525.0 קק״ל 4200.3 קק״ל
    פחמימות 55.7 גרם 445.8 גרם
    שומן 31.5 גרם 251.9 גרם
    נתרן 145.4 מ״ג 1163.6 מ״ג
    חלבון 8.9 גרם 71.1 גרם
    סיבים תזונתיים 5.4 גרם 43.0 גרם
    שומן רווי 8.8 גרם 70.7 גרם
    כולסטרול 38.1 מ״ג 304.6 מ״ג
    סידן 82.4 מ״ג 658.8 מ״ג
    ברזל 3.6 מ״ג 28.5 מ״ג
    אשלגן 286.6 מ״ג 2292.8 מ״ג
    אבץ 1.9 מ״ג 14.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 4 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    525
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 525.0 קק״ל 4200.3 קק״ל
    פחמימות 55.7 גרם 445.8 גרם
    שומן 31.5 גרם 251.9 גרם
    נתרן 145.4 מ״ג 1163.6 מ״ג
    חלבון 8.9 גרם 71.1 גרם
    סיבים תזונתיים 5.4 גרם 43.0 גרם
    שומן רווי 8.8 גרם 70.7 גרם
    כולסטרול 38.1 מ״ג 304.6 מ״ג
    סידן 82.4 מ״ג 658.8 מ״ג
    ברזל 3.6 מ״ג 28.5 מ״ג
    אשלגן 286.6 מ״ג 2292.8 מ״ג
    אבץ 1.9 מ״ג 14.8 מ״ג
    סגור

טחינה מבחינתי היא מוצר חובה בכל מזווה! אם זה להכנת מאכלים יומיומיים או לשלב אותה בדברים מתוקים. בכל פעם שאני מספר איך אני אוהב לערבב טחינה עם דבש ולקבל ממרח חלבה, אנשים מופתעים מכמה פשוט זה. אז למה לא לקחת את זה צעד אחד קדימה ולהכין עוגה מושחתת?

הבסיס לעוגה הזאת הוא עוגת שוקולד עסיסית ועשירה עם טעם עמוק של טחינה. מעליה זילוף של גנאש שוקולד מריר עם טחינה ונגיעת דבש.

השילוב הזה יפתיע כל מי שיטעם את העוגה מבלי לדעת מה הסוד שלה.

את העוגה והגנאש הכנתי יום לפני בכדי לתת להם מספיק זמן להתקרר ולהתייצב. את הגנאש הוצאתי החוצה ונתתי לו זמן להתרכך (היות וחם כבר, זה קרה די מהר).

אין בעיה לזלף את הגנאש ולשמור את העוגה במקרר יום-יומיים. מבטיח לכם שהיא תישאר עסיסית בגלל הטחינה.

למי שרוצה ללכת עד הסוף, פוררתי לפני ההגשה מעט חלבה מעל וריססתי הכל באבקת זהב.

רוצים עוד מתכונים של אייל רווח? כולם כאן!

אהה, ואם מתחשקת לכם עוגה באמת יפה לאירוע, אייל הוא הכתובת:

054-4699389

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
עוגות שוקולד
אייל רווח
X

7 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

עוגת שוקולד וטחינה

גנאש שוקולד טחינה


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 165 מעלות.
  2. מערבבים בקערה את הטחינה הגולמית והמים החמים. מוסיפים את הרווין והוניל ומערבבים היטב.
  3. מנפים ביחד קמח, קקאו ואבקת אפייה.
  4. מקציפים במהירות גבוהה את הביצים עם הסוכר והמלח במיקסר עד שנוצרת תערובת בהירה ותפוחה מאוד (6-8 דקות).
  5. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את השמן בהדרגה.
  6. לאחר מכן מוסיפים את תערובת היבשים והרטובים לסירוגין (יבש-רטוב-יבש-רטוב-יבש).
  7. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ-45 דקות, או עד שקיסם שננעץ יוצא יבש ולא פירורים.
  8. לאחר האפייה מצננים את העוגה ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות.
  9. מכינים את הגאנש: שמים את כל המרכיבים בקערה חסינה לחום. מחממים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות, תוך כדי ערבוב בעזרת מטרפה עד שמתקבלת תערובת הומוגנית ומבריקה.
  10. מכסים את התערובת בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.
  11. מרכיבים את העוגה: לאחר שהעוגה התקררה, מוודאים כי הגנאש נח לזילוף. במידה והגנאש עדיין רך יש להשאיר אותו זמן נוסף במקרר. במידה והוא קשה, יש להמתין שיגיע לטמפרטורת החדר.
  12. מעבירים את הגנאש לשקית זילוף עם צנתר חלק ומזלפים טיפות על כל העוגה. אפשר לקשט עם חתיכות חלווה או שערות חלווה ואבקת זהב.

    מעבירים את הגנאש לשקית זילוף עם צנתר חלק, מזלפים טיפות על כל העוגה ומקשטים. צילום: אייל רווח
    מעבירים את הגנאש לשקית זילוף עם צנתר חלק, מזלפים טיפות על כל העוגה ומקשטים. צילום: אייל רווח

  13. שומרים את העוגה במקרר, אך מומלץ להוציא אותה כחצי שעה לפני ההגשה.

    עוגת שוקולד טחינה. צילום: אייל רווח
    עוגת שוקולד טחינה. צילום: אייל רווח


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
השילוב הקדוש: עוגת שוקולד טחינה אלוהית!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    מירי דה האס

    איך אפשר להמיר את המתכון לפרווה?

      Avatar
      מערכת Foody

      לגרסת פרווה- אפשר להחליף את הריוויון והשמנת המתוקה בשמנת צמחית.

    Avatar
    רייסלר זהבה

    אשמח לקבל מידות על פי מידת כוס מורמלית למתכון עוגת שוקולד טחינה

      Avatar
      מערכת Foody

      240 מ”ל = כוס מדידה

      Avatar
      מערכת Foody

      24 ס”מ

קטגוריות

אביזרים

טכניקות