התאהבות בעוגיות: עוגיות חמאה, אגוזי לוז ונוטלה

ליאור שרף מאמין שכשזה מגיע לעוגיות אין שני לרושם ראשוני! מתכון מצוין לעוגיות חמאתיות נהדרות עם שברי אגוזי לוז וצ'אנקים כיפיים של שוקולד
ליאור שרף מאמין שכשזה מגיע לעוגיות אין שני לרושם ראשוני! מתכון מצוין לעוגיות חמאתיות נהדרות עם שברי אגוזי לוז וצ'אנקים כיפיים של שוקולד
  • ליאור שרף
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    116
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 116.3 קק״ל 6980.5 קק״ל
    פחמימות 16.7 גרם 1004.6 גרם
    שומן 6.7 גרם 403.0 גרם
    נתרן 13.6 מ״ג 813.7 מ״ג
    חלבון 1.4 גרם 86.4 גרם
    סיבים תזונתיים 0.5 גרם 28.4 גרם
    שומן רווי 3.0 גרם 177.9 גרם
    כולסטרול 12.3 מ״ג 738.0 מ״ג
    סידן 6.2 מ״ג 370.6 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 23.1 מ״ג
    אשלגן 51.3 מ״ג 3079.5 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 11.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    116
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 116.3 קק״ל 6980.5 קק״ל
    פחמימות 16.7 גרם 1004.6 גרם
    שומן 6.7 גרם 403.0 גרם
    נתרן 13.6 מ״ג 813.7 מ״ג
    חלבון 1.4 גרם 86.4 גרם
    סיבים תזונתיים 0.5 גרם 28.4 גרם
    שומן רווי 3.0 גרם 177.9 גרם
    כולסטרול 12.3 מ״ג 738.0 מ״ג
    סידן 6.2 מ״ג 370.6 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 23.1 מ״ג
    אשלגן 51.3 מ״ג 3079.5 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 11.3 מ״ג
    סגור

נהוג לחשוב שעוגייה זה דבר פשוט, מעט מרכיבים, גודלה קטן, תהליך הכנה קצר, חיי מדף ארוכים ואחסון נגיש. ממש יתרונות של “מנת קרב”.

אך, העוגייה הקטנה יודעת שאין הזדמנות שנייה לרושם ראשוני, בשונה מעוגה, ביס אחד קובע את טיבה איכותה ועתידה של העוגייה.

אז כמו בכל מערכת יחסים בין בני זוג אל תתייחסו לעוגייה כמובן מאליה.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. במיקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה, סוכר ומלח כחמש דקות, מוסיפים את הנוטלה או מחית פרלינה ומערבבים למסה אחידה.
  2. מוסיפים קמח ואגוזי לוז מערבבים לתערובת פירורית, מוסיפים לקערת המיקסר את השוקולד ג’נדויה ממשיכים בפעולת הערבוב ומאחדים לבצק - הבצק צריך להיות במרקם של פלסטלינה.
  3. מחלקים את הבצק לשני חלקים ומעצבים בעזרת הידיים כל חלק לשרוול מלבני באורך כ-45 ס”מ רוחב ובגובה 3 ס”מ, מעבירים להקפאה כחצי שעה.
  4. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  5. בעזרת סכין חדה חותכים כל שרוול לפרוסות של חצי ס”מ מניחים על תבנית תנור גדולה מרופדת בנייר אפייה.
    בעזרת סכין חדה חותכים כל שרוול לפרוסות של חצי ס"מ. צילום: ליאור שרף
    בעזרת סכין חדה חותכים כל שרוול לפרוסות של חצי ס”מ. צילום: ליאור שרף

    מניחים על תבנית תנור גדולה מרופדת בנייר אפייה ואופים 15 דקות. צילום: ליאור שרף
    מניחים על תבנית תנור גדולה מרופדת בנייר אפייה ואופים 15 דקות. צילום: ליאור שרף

  6. מכניסים לאפייה של 15 דקות, העוגיות משחימות קלות בשוליהן.
  7. מצננים כחצי שעה לפני שמגישים או מאחסנים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
התאהבות בעוגיות: עוגיות חמאה, אגוזי לוז ונוטלה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      אפייה בתוכנית טורבו. בהצלחה ((:

קטגוריות

אביזרים

טכניקות