ואיך החום פתאום עולה? סופלה חם בטעם לואקר!
מאיר דנון מלמד אתכם להכין גרסה לאחד הקינוחים הקלאסיים והאהובים מהמטבח הצרפתי - הסופלה! מאפה קל ואוורירי במילוי קרם בטעם לואקר, המוגש בכלים אישיים ומפנקים
מאיר דנון מלמד אתכם להכין גרסה לאחד הקינוחים הקלאסיים והאהובים מהמטבח הצרפתי - הסופלה! מאפה קל ואוורירי במילוי קרם בטעם לואקר, המוגש בכלים אישיים ומפנקים
- מאיר דנון
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 278.3 קק״ל 2226.6 קק״לפחמימות 38.7 גרם 309.6 גרםשומן 11.9 גרם 95.6 גרםנתרן 127.3 מ״ג 1018.3 מ״גחלבון 2.9 גרם 23.0 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.7 גרםשומן רווי 7.1 גרם 57.1 גרםכולסטרול 35.8 מ״ג 286.5 מ״גסידן 60.0 מ״ג 480.3 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.5 מ״גאשלגן 77.8 מ״ג 622.6 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.9 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 30 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות278
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 278.3 קק״ל 2226.6 קק״לפחמימות 38.7 גרם 309.6 גרםשומן 11.9 גרם 95.6 גרםנתרן 127.3 מ״ג 1018.3 מ״גחלבון 2.9 גרם 23.0 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.7 גרםשומן רווי 7.1 גרם 57.1 גרםכולסטרול 35.8 מ״ג 286.5 מ״גסידן 60.0 מ״ג 480.3 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.5 מ״גאשלגן 77.8 מ״ג 622.6 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 278 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
מילוי
קישוט
-
1 שקית אבקת סוכר
-
8 מנות גלידה מוכנהורוטב טופי
אופן הכנה
- מורחים את תבניות הסופלה בחמאה רכה. מניחים באחת התבניות את הסוכר ומסובבים אותו בתוכה עד שהסוכר נדבק לשכבת החמאה, מעבירים את הסוכר שנותר לתבנית הבאה וכן הלאה.
- בקערת המיקסר- קנווד מניחים את החלבונים, מוסיפים קורט מלח ומתחילים להקציף, כשהחלבונים מתחילים להקציף, מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומקציפים עד לקבלת קצף יציב.
- בסיר, מערבבים את החלב הקר והקורנפלור, מביאים לרתיחה תוך כדי טריפה. חשוב שהחלב יהיה קר. כשמוסיפים את הקורנפלור מרתיחים עד שמתקבלת מסה סמיכה.
- מוסיפים את קרם הלואקר ומערבבים יחד עוד כ-2 דקות.
- מעבירים לקערה ומוסיפים 6 חלמונים ו-30 גרם חמאה.
- מקפלים לתוך המסה של הקרם לואקר את החלבונים המוקצפים ויוצקים לתבנית עד ס״מ 1 לפני שולי התבנית.
- מכסים בניילון נצמד-סנו ושומרים בקירור עד השימוש.
- מחממים תנור לחום של 180-200 מעלות. אופים את הסופלה במשך 12-15 דקות.
- מגישים מיד! מומלץ להגיש עם רוטב טופי, גלידה ולבזוק מעט אבקת סוכר.
אופן הכנה
- מורחים את תבניות הסופלה בחמאה רכה. מניחים באחת התבניות את הסוכר ומסובבים אותו בתוכה עד שהסוכר נדבק לשכבת החמאה, מעבירים את הסוכר שנותר לתבנית הבאה וכן הלאה.
- בקערת המיקסר- קנווד מניחים את החלבונים, מוסיפים קורט מלח ומתחילים להקציף, כשהחלבונים מתחילים להקציף, מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומקציפים עד לקבלת קצף יציב.
- בסיר, מערבבים את החלב הקר והקורנפלור, מביאים לרתיחה תוך כדי טריפה. חשוב שהחלב יהיה קר. כשמוסיפים את הקורנפלור מרתיחים עד שמתקבלת מסה סמיכה.
- מוסיפים את קרם הלואקר ומערבבים יחד עוד כ-2 דקות.
- מעבירים לקערה ומוסיפים 6 חלמונים ו-30 גרם חמאה.
- מקפלים לתוך המסה של הקרם לואקר את החלבונים המוקצפים ויוצקים לתבנית עד ס״מ 1 לפני שולי התבנית.
- מכסים בניילון נצמד-סנו ושומרים בקירור עד השימוש.
- מחממים תנור לחום של 180-200 מעלות. אופים את הסופלה במשך 12-15 דקות.
- מגישים מיד! מומלץ להגיש עם רוטב טופי, גלידה ולבזוק מעט אבקת סוכר.
בשיתוף עם בית ספר דנון
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן