ויטמין C: עוגת תפוזים הפוכה מרשימה וריחנית

עוגת תפוזים הפוכה עם שכבת פרוסות תפוזים מזוגגות וגרידת תפוז. עם כמות כזו של ויטמין C רק מהריח מבריאים! עוגת תפוזים הפוכה זה מה שהדוקטור רשם
עוגת תפוזים הפוכה עם שכבת פרוסות תפוזים מזוגגות וגרידת תפוז. עם כמות כזו של ויטמין C רק מהריח מבריאים! עוגת תפוזים הפוכה זה מה שהדוקטור רשם
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
7 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    3235
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3235.0 קק״ל 3235.0 קק״ל
    פחמימות 446.0 גרם 446.0 גרם
    שומן 141.6 גרם 141.6 גרם
    נתרן 521.7 מ״ג 521.7 מ״ג
    חלבון 48.3 גרם 48.3 גרם
    סיבים תזונתיים 14.6 גרם 14.6 גרם
    שומן רווי 14.0 גרם 14.0 גרם
    כולסטרול 598.0 מ״ג 598.0 מ״ג
    סידן 284.6 מ״ג 284.6 מ״ג
    ברזל 4.6 מ״ג 4.6 מ״ג
    אשלגן 511.0 מ״ג 511.0 מ״ג
    אבץ 3.8 מ״ג 3.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    3235
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3235.0 קק״ל 3235.0 קק״ל
    פחמימות 446.0 גרם 446.0 גרם
    שומן 141.6 גרם 141.6 גרם
    נתרן 521.7 מ״ג 521.7 מ״ג
    חלבון 48.3 גרם 48.3 גרם
    סיבים תזונתיים 14.6 גרם 14.6 גרם
    שומן רווי 14.0 גרם 14.0 גרם
    כולסטרול 598.0 מ״ג 598.0 מ״ג
    סידן 284.6 מ״ג 284.6 מ״ג
    ברזל 4.6 מ״ג 4.6 מ״ג
    אשלגן 511.0 מ״ג 511.0 מ״ג
    אבץ 3.8 מ״ג 3.8 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
עוגות תפוזים
נעמה פלד
X

7 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


שכבת תפוזים

בלילה


אופן הכנה

  1. מכינים את התפוזים: פורסים את התפוזים לפרוסות בעובי של 1/2 ס”מ.
  2. במחבת רחבה מחממים יחד את המים והסוכר, לא נוגעים עד שהסוכר נמס.
  3. ברגע שהסוכר נמס מוסיפים את פרוסות התפוזים ומבשלים במשך כ-5 דקות.
  4. לאחר 5 דקות הופכים את התפוזים בעזרת מלקחיים לצד השני ומבשלים 5 דקות נוספות. התפוזים אמורים להיות מזוגגים בשכבת סוכר דביקה.

    עוגת תפוזים הפוכה 3
    מבשלים את פרוסות התפוזים בסירופ סוכר. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן

  5. מסדרים את התפוזים המזוגגים בתוך תבנית משומנת בחמאה בחפיפה בצורת ספירלה, מהדפנות של התבנית פנימה. מניחים את התבנית בצד.
  6. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
  7. מכינים את הבלילה: טורפים בקערה גדולה את הביצים, הסוכר, החלב והשמן עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, גרידת התפוז והמלח וטורפים שוב עד לקבלת בלילה אחידה וסמיכה ללא גושים.
  8. יוצקים את הבלילה על התפוזים, מיישרים ואופים במשך 35-40 דקות עד שהעוגה תופחת, משחימה, וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש בלי פירורים.
  9. מוציאים את עוגת התפוזים מהתנור, מצננים במשך כ-10 דקות והופכים בזהירות לצלחת הגשה.

    עוגת תפוזים הפוכה 1
    עוגת תפוזים הפוכה. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
ויטמין C: עוגת תפוזים הפוכה מרשימה וריחנית

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    נעה קורנפלד

    את השמן אפשר להמיר בשמנת מתוקה? ואם כן כמה לשים?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי נעה, ניתן להמיר באותה כמות והעוגה תצא קצת שונה במתכון. ספרי לנו איך יצא!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות