חגיגה בפה: עוגת מעמול בשכבות

פרח רסלאן מכינה עוגת מעמול בשכבות מושקעת בטירוף והכי טעימה! שכבת פיסטוק ואגוזים עם שכבת מלבי רכה במרכז ואת הכל עוטף בצק פריך ומתפצח
פרח רסלאן מכינה עוגת מעמול בשכבות מושקעת בטירוף והכי טעימה! שכבת פיסטוק ואגוזים עם שכבת מלבי רכה במרכז ואת הכל עוטף בצק פריך ומתפצח
  • פרח רסלאן
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    26
  • הכנה שעה
    כולל 4 שעות
  • קלוריות
    10789
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 10789.3 קק״ל 10789.3 קק״ל
    פחמימות 963.9 גרם 963.9 גרם
    שומן 576.7 גרם 576.7 גרם
    נתרן 1409.1 מ״ג 1409.1 מ״ג
    חלבון 172.3 גרם 172.3 גרם
    סיבים תזונתיים 90.8 גרם 90.8 גרם
    שומן רווי 149.5 גרם 149.5 גרם
    כולסטרול 76.5 מ״ג 76.5 מ״ג
    סידן 1781.5 מ״ג 1781.5 מ״ג
    ברזל 35.9 מ״ג 35.9 מ״ג
    אשלגן 8001.4 מ״ג 8001.4 מ״ג
    אבץ 30.3 מ״ג 30.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    26
  • הכנה שעה
    כולל 4 שעות
  • קלוריות
    10789
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 10789.3 קק״ל 10789.3 קק״ל
    פחמימות 963.9 גרם 963.9 גרם
    שומן 576.7 גרם 576.7 גרם
    נתרן 1409.1 מ״ג 1409.1 מ״ג
    חלבון 172.3 גרם 172.3 גרם
    סיבים תזונתיים 90.8 גרם 90.8 גרם
    שומן רווי 149.5 גרם 149.5 גרם
    כולסטרול 76.5 מ״ג 76.5 מ״ג
    סידן 1781.5 מ״ג 1781.5 מ״ג
    ברזל 35.9 מ״ג 35.9 מ״ג
    אשלגן 8001.4 מ״ג 8001.4 מ״ג
    אבץ 30.3 מ״ג 30.3 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


בצק

שכבת קרם מלבי

שכבת פיסטוק

שכבת אגוזים

מי סוכר


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מערבבים הקמחים עם הבלובנד ומאחדים בתנועה סיבובית בין כפות הידיים.
  2. מוסיפים סוכר ושוב ממשיכים באותה תנועה סיבובית. בסוף מוסיפים המי זהר והורדים ומאחדים לבצק אחיד - אם יבש מדי מוסיפים כף נוזל ומעבירים למקרר לנוח.
  3. מכינים סירופ סוכר: מבשלים על אש נמוכה בסיר קטן את הסוכר והמים כ-5-6 דקות עד שהסירופ מעט מסמיך. משתמשים בו קר/ טמפרטורת החדר.
  4. מכינים את הקרם מלבי: מערבבים את כל המצרכים בסיר קטן לפני שמעלים על האש.
  5. מעלים על האש ומערבבים כל הזמן עד שהכל נמס, מביאים לרתיחה ומבשלים כ 3 דקות על אש נמוכה מהרגע שמתחילים לראות בועות ועד שמתקבל קרם סמיך. שימו לב להרבב על הזמן כדי שהקרם לא ישרף.
  6. מורידים מהאש, מניחים ניילון נצמד מעל כדי למנוע הווצרות של קרום בעת הקירור. משאירים את הקרם להתקרר לפני השימוש.
  7. מכינים את שכבת הפיסטוק והאגוזים: מערבבים את המצרכים של כל שכבה בקערה נפרדת היטב עד שמתקבלת תערובת דביקה שאותה ניתן לרדד בעזרת מערוך בין שתי ניירות אפייה לגודל המתאים.
  8. מרכיבים: מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים את ל-2 חלקים שווים.
  9. מרדדים את הבצק בין שתי ניירות אפייה עד לגודל המתאים של התבנית (26 ס”מ).
  10. מעבירים את הבצק לתחתית התבנית, מסדרים ומהדקים מעט.
  11. מעבירים את שכבת האגוזים על שכבת הבצק הראשונה.
  12. מניחים מעל את הקרם מלבי, ומעליו את שכבת הפיסטוקים.
  13. פותחים את שכבת הבצק השנייה ומניחים מעל.
  14. מקשטים (לא חובה): צובטים בעזרת צבט לצורה החגיגית שאוהבים, ניתן ליצור חריצים עדינים לאורך ולרוחב בעזרת מזלג.
  15. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 185 מעלות עד להזהבה יפה. בערך 30-35 דקות.
  16. מוציאים מהתנור ומצננים עד להתייצבות מלאה - חותכים את העוגה רק כאשר היא קרה לחלוטין.
  17. מומלץ להכין יום לפני ולשמור במקרר או לשמור לצנן כמה שעות (3-4 שעות) לפני החיתוך.
  18. חותכים: מסמנים וחותכים לריבועים בעזרת שפכטל מלמעלה וישר למטה. בשביל לא לפגוע בשכבות.
  19. מפזרים אבקת סוכר ומגישים ליד קפה.

    עוגת מעמול בשכבות. צילום: פרח רסלאן
    עוגת מעמול בשכבות. צילום: פרח רסלאן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
חגיגה בפה: עוגת מעמול בשכבות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    גלית אפרתי-יפה

    העוגה נראית קשה לביצוע אבל גם נראית מאוד טעימה

קטגוריות

אביזרים

טכניקות