חדל קשקשת ברשת! קיש הפטריות הכי טעים שתאכלו!

מה יכול להיות יותר מענג מקיש פטריות ובצל מלא גבינת קשקבל מצוינת ובצק חמאה צרפתי ומדויק? קיש הפטריות של אימא שלי מושלם כל כך ששווה לצאת עבורו למלחמת מזלגות וסכינים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    16

כל כך הרבה פשטידות וקישים יש בעולם, אבל בעיניי קיש הפטריות של אמא שלי הוא הנהדר מכולם. השילוב בין הבצל, הפטריות, גבינת הקשקבל ובצק החמאה הופך אותו למעדן אליו אני נגשת ישר כשניתנת שריקת הפתיחה להתנפלות על בופה חג השבועות בבית הוריי. תמיד מפחיד אותי שלא ישאר לי, אז אני לוקחת פרוסה במפית לאחר כך, כאילו שאמא שלי הטובה לא הכינה והצפינה תבנית קיש רק בשבילי, למחר.

אוייש, כמה אני אוהבת את אמא שלי.

מצרכים

לבצק קיש הפטריות:

למלית הפטריות:

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: לשים היטב את כל חומרי הבצק עד שמתקבל בצק חלק. ההצעה שלי היא תמיד להוסיף את הקמח לאט לאט, כך קל לשלוט ברכות ובמרקם. אם משתמשים במעבד מזון ניתן להשתמש בחמאה קרה חתוכה לקוביות, אם לשים ביד כדאי להשתמש בחמאה בטמפרטורת החדר, גם כך הבצק חוזר למקרר לקירור.
  2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים אותו למקרר לשעה. ניתן להכין את הבצק יום לפני.
  3. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  4. משמנים בחמאה את תבנית הקיש (קוטר 26), לא מדלגים על אף שקע ומרדדים את הבצק לעיגול בעובי 3 מ”מ. מרפדים את התבנית, חותכים את עודפי הבצק. מחוררים את הבצק במזלג ב-10 בערך. אופים את הבצק בערך 15 דקות עד שהבצק מתחיל להזהיב.
  5. מכינים את המלית: קוצצים את הבצלים ומטגנים אותם בחמאה עד להזהבה. בינתיים קוצצים את הפטריות ואת שיני השום. כאשר הבצלים מזהיבים מוסיפים את פרוסות הפטריות ומערבבים. מטגנים עוד 5 דקות תוך כדי ערבוב. מצננים מעט.
  6. בקערה גדולה מערבבים את השמנת, הביצים והגבינות יחד עם התבלינים.
  7. מכניסים לקערת תערובת הגבינות את הפטריות והבצלים המטוגנים ומערבבים.
  8. יוצקים את המלית על קלתית הבצק. אופים בחום של 170 מעלות בערך 40 דקות עד שהמלית מתייצבת והמאפה הופך זהוב (והריח בבית משגע!). מגישים חם ונזהרים לא לקבל כוויה.

מחפשים עוד מתכונים שווים לשבועות? הם מחכים לכם כאן!

 

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 951.5 קק״ל 7611.8 קק״ל
פחמימות 692.5 גרם 5540.3 גרם
שומן 686.5 גרם 5492.2 גרם
נתרן 1535.7 מ״ג 12285.9 מ״ג
חלבון 688.4 גרם 5507.1 גרם
סיבים תזונתיים 672.9 גרם 5383.3 גרם
שומן רווי 680.9 גרם 5447.4 גרם
כולסטרול 775.3 מ״ג 6202.6 מ״ג
סידן 990.4 מ״ג 7923.3 מ״ג
ברזל 673.0 מ״ג 5384.2 מ״ג
אשלגן 774.3 מ״ג 6194.3 מ״ג
אבץ 674.3 מ״ג 5394.4 מ״ג

קטגוריות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (12)

    Avatar
    דורית

    האם אפשר לוותר על הפטריות ולהכין רק עם בצל?

      Avatar
      Foody Foody

      כן אפשר, רק כמובן להגדיל את כמות הבצל שיחפה על חסרונן של הפטריות

    Avatar
    ארזה

    הבת לא אוהבת פיטריות עם מה אפשר להחליף?

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody