פשטידת הפטריות הכי טעימה שתאכלו!

מה יכול להיות יותר מענג מפשטידת פטריות ובצל מלאה גבינות ועם בצק חמאה צרפתי ומדויק? פשטידת הפטריות של אימא שלי מושלמת כל כך ששווה לצאת בגללה למלחמת מזלגות
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    16

כל כך הרבה פשטידות וקישים יש בעולם, אבל בעיניי פשטידת הפטריות של אמא שלי היא הנהדרת מכולם. זה בעצם קיש, שהשילוב בין הבצל, הפטריות, גבינת הקשקבל ובצק החמאה הופך אותו למעדן אליו אני נגשת ישר כשניתנת שריקת הפתיחה להתנפלות על בופה חג השבועות בבית הוריי. תמיד מפחיד אותי שלא ישאר לי, אז אני לוקחת פרוסה במפית לאחר כך, כאילו שאמא שלי הטובה לא הכינה והצפינה תבנית קיש רק בשבילי, למחר.

אוייש, כמה אני אוהבת את אמא שלי.

מצרכים

לבצק קיש הפטריות:

למלית הפטריות:

פשטידת פטריות
פשטידת פטריות

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: לשים היטב את כל חומרי הבצק עד שמתקבל בצק חלק. ההצעה שלי היא תמיד להוסיף את הקמח לאט לאט, כך קל לשלוט ברכות ובמרקם. אם משתמשים במעבד מזון ניתן להשתמש בחמאה קרה חתוכה לקוביות, אם לשים ביד כדאי להשתמש בחמאה בטמפרטורת החדר, גם כך הבצק חוזר למקרר לקירור.
  2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים אותו למקרר לשעה. ניתן להכין את הבצק יום לפני.
  3. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  4. משמנים בחמאה את תבנית הקיש (קוטר 26), לא מדלגים על אף שקע ומרדדים את הבצק לעיגול בעובי 3 מ”מ. מרפדים את התבנית, חותכים את עודפי הבצק. מחוררים את הבצק במזלג ב-10 בערך. אופים את הבצק בערך 15 דקות עד שהבצק מתחיל להזהיב.
  5. מכינים את המלית: קוצצים את הבצלים ומטגנים אותם בחמאה עד להזהבה.
  6. בינתיים קוצצים את הפטריות ואת שיני השום. כאשר הבצלים מזהיבים מוסיפים את פרוסות הפטריות ומערבבים. מטגנים עוד 5 דקות תוך כדי ערבוב. מצננים מעט.
  7. בקערה גדולה מערבבים את השמנת, הביצים והגבינות יחד עם התבלינים.
  8. מכניסים לקערת תערובת הגבינות את הפטריות והבצלים המטוגנים ומערבבים.
  9. יוצקים את המלית על קלתית הבצק.
  10. אופים בחום של 170 מעלות בערך 40 דקות עד שהמלית מתייצבת והמאפה הופך זהוב (והריח בבית משגע!).
  11. מגישים חם ונזהרים לא לקבל כוויה.

 

 

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 953.2 קק״ל 7625.3 קק״ל
פחמימות 693.2 גרם 5545.7 גרם
שומן 686.9 גרם 5495.2 גרם
נתרן 1483.4 מ״ג 11867.2 מ״ג
חלבון 688.6 גרם 5508.7 גרם
סיבים תזונתיים 672.9 גרם 5383.3 גרם
שומן רווי 680.9 גרם 5447.0 גרם
כולסטרול 775.2 מ״ג 6201.4 מ״ג
סידן 990.0 מ״ג 7919.7 מ״ג
ברזל 672.9 מ״ג 5383.4 מ״ג
אשלגן 773.1 מ״ג 6184.7 מ״ג
אבץ 674.4 מ״ג 5395.0 מ״ג

קטגוריות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (23)

Avatar

    Avatar
    אילנה חזרתי

    האם ניתן להכים עם בצק עלים מוכן?

      Avatar
      Foody Foody

      בטח. יצא טעים מאוד.
      ניתן גם להשתמש בבצקים מוכנים קנויים.

    Avatar
    שלי

    וואוו נראית טובבב. האם הקלתית בצק לא נשרפת? מכיוון וכבר אפינו אותה ואז אופים שוב עם המלית..

      Avatar
      Foody Foody

      היי, אפייה ראשונה של הקלתית היא לא “עד הסוף”. יחד עם המלית הקלתית לא נשרפת, היא סופגת מעט מנוזלי הבלילה ונאפית יחד עם הבלילה. בהצלחה!

    Avatar
    מירב

    אין לי כוס מדידה. באיזה חד פעמית ניתן להשתמש?

      Avatar
      Foody Foody

      כוס מדידה היא בנפח של 240 מ”ל והשקילות הן לפי כוס בגודל הזה.

    Avatar
    ריקי

    וואו! הכנתי עם מוצרה מגורדת במקום קשקבל, יצא מטורף. מתכון מעולה

      Avatar
      Foody Foody

      איזה כיף!!! כל הכבוד!

הצג עוד