חוזרים בזמן לשנות ה80: סברינה טבעונית שמזכירה טעמי ילדות

איזה כיף שיש גרסה טבעונית לעוגות הנהדרות האלו! עוגות סברינה אישיות ועסיסיות עם סירופ רום וסוכר, קצפת ודובדבנים
איזה כיף שיש גרסה טבעונית לעוגות הנהדרות האלו! עוגות סברינה אישיות ועסיסיות עם סירופ רום וסוכר, קצפת ודובדבנים
  • אופיר חגי
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 3 שעות ו-20 דק׳
  • קלוריות
    407
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 407.0 קק״ל 2442.0 קק״ל
    פחמימות 81.9 גרם 491.2 גרם
    שומן 5.2 גרם 30.9 גרם
    נתרן 2.9 מ״ג 17.6 מ״ג
    חלבון 4.0 גרם 23.9 גרם
    סיבים תזונתיים 1.3 גרם 7.7 גרם
    שומן רווי 4.0 גרם 24.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 11.0 מ״ג 65.9 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 4.3 מ״ג
    אשלגן 94.5 מ״ג 567.2 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 3.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 3 שעות ו-20 דק׳
  • קלוריות
    407
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 407.0 קק״ל 2442.0 קק״ל
    פחמימות 81.9 גרם 491.2 גרם
    שומן 5.2 גרם 30.9 גרם
    נתרן 2.9 מ״ג 17.6 מ״ג
    חלבון 4.0 גרם 23.9 גרם
    סיבים תזונתיים 1.3 גרם 7.7 גרם
    שומן רווי 4.0 גרם 24.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 11.0 מ״ג 65.9 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 4.3 מ״ג
    אשלגן 94.5 מ״ג 567.2 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 3.1 מ״ג
    סגור

תראו מי זאת שעושה קאמבק – עוגת סברינה אישית שממש לא תרצו לחלוק, למזלכם הכמות במתכון מתאימה לשש עוגות. הקלאסיקה הנהדרת משנות השמונים בגרסה טבעונית ומפנקת במיוחד, מומלץ ללכת על הגרסה המרעננת עם הדובדבן הטרי, אבל גם לדובדבן המסוכר יש את הקסם שלו!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

סירופ

קצפת

הגשה


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מוסיפים למיקסר עם וו לישה את הקמח, סירופ המייפל והשמרים. מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה את רסק התפוחים. לשים במשך 4 דקות ומוסיפים את המלח, שמן הקוקוס וקרם הקוקוס. מגבירים למהירות נמוכה-בינונית ולשים במשך 10 דקות נוספות. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במשך שעה.

    סברינה טבעונית3
    מוסיפים את שמן הקוקוס לקערת המיקסר. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: ענת לובל

  2. מעבירים את הבצק לשקית זילוף וקוטמים לה את הקצה. מזלפים לתבנית שקעים עד למילוי 2/3 מגובה התבנית. מכסים במגבת ומתפיחים שנית במשך שעה.
  3. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  4. מכינים את הסירופ: בסיר רחב, מביאים לרתיחה את המים והסוכר ומחכים כמה דקות להסמכה. מוסיפים את תמצית הווניל והרום, מערבבים היטב ומצננים.
  5. מכניסים את העוגות לתנור למשך 15 דקות, עד שהן זהובות (הן לא תופחות הרבה). מוציאים ומצננים.
  6. מכינים את הקצפת: פותחים את פחיות קרם הקוקוס ומעבירים לקערה רק את החלק המוצק שלמעלה. זהו החלק השומני ורק אותו אפשר להקציף. מה שנותרים למטה הם מי הקוקוס שאפשר להשתמש בהם לשייק פירות קוקוס מעולה. מוסיפים את אבקת הסוכר ותמצית הווניל ומקציפים במהירות גבוהה לקבלת קצפת יציבה. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר.
  7. מחממים שוב את הסירופ לסף רתיחה ומכבים את האש. מוציאים את העוגות מתבנית השקעים ומעבירים לסיר עם הסירופ למשך 10 דקות כדי שיספגו כמה שיותר מהסירופ. מוציאים כל עוגה בזהירות, תוך כדי שנפטרים מעודפי נוזלים, ומניחים על צלחת הגשה.
  8. מזלפים מעט קצפת, מעטרים בדובדבן או תות ומגישים.
    סברינה טבעונית4
    מזלפים את הקצפת על הסברינות. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: ענת לובל

    סברינה טבעונית2
    סברינה עם קצפת ופירות. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: ענת לובל

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות