המדריך להכנת חומוס – אפרת ליכטנשטט מלמדת איך מכינים חומוס ביתי
- אפרת ליכטנשטט
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 559.6 קק״ל 2238.5 קק״לפחמימות 77.7 גרם 310.8 גרםשומן 15.0 גרם 60.1 גרםנתרן 412.1 מ״ג 1648.4 מ״גחלבון 26.3 גרם 105.2 גרםסיבים תזונתיים 22.9 גרם 91.4 גרםשומן רווי 1.7 גרם 6.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 125.4 מ״ג 501.5 מ״גברזל 6.9 מ״ג 27.7 מ״גאשלגן 942.0 מ״ג 3768.1 מ״גאבץ 3.8 מ״ג 15.0 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 20 דק׳כולל 24 שעות
-
קלוריות560
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 559.6 קק״ל 2238.5 קק״לפחמימות 77.7 גרם 310.8 גרםשומן 15.0 גרם 60.1 גרםנתרן 412.1 מ״ג 1648.4 מ״גחלבון 26.3 גרם 105.2 גרםסיבים תזונתיים 22.9 גרם 91.4 גרםשומן רווי 1.7 גרם 6.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 125.4 מ״ג 501.5 מ״גברזל 6.9 מ״ג 27.7 מ״גאשלגן 942.0 מ״ג 3768.1 מ״גאבץ 3.8 מ״ג 15.0 מ״גסגור
מרכיבים 8 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 24 שעות | קלוריות 560 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
חומוס להשרייה
-
250 גרם גרגירי חומוס יבשים
ממרח חומוס
-
2 1/2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים
-
1/3 כוס טחינה גולמיתאפשר להגדיל את הכמות
-
2 שיני שום
-
1 כף סילאן
-
1/3 כפית כמון טחון
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כוס מיץ לימון
אופן הכנה
- משרים את החומוס: שמים את גרגרי החומוס בקערה גדולה מאד עם מים נקיים. מחליפים את המים כל ארבע-חמש שעות. מומלץ להשרות בין 12-24 שעות. אם אתם משרים את הגרגרים למשך הלילה, במיוחד בתקופת הקיץ, הכניסו את הקערה למקרר על מנת שהגרגרים לא יחמיצו.
- מסננים את הגרגרים ממי ההשרייה ומעבירים למכשיר הנינג׳ה עם 1 ליטר מים. סוגרים את מכסה סיר הלחץ ומוודאים שכפתור הseal סגור. מפעילים על תוכנית סיר לחץ על מצב HIGH ל-10 דקות.
- מסננים את הגרגרים אך שומרים על מי הבישול. מקררים מעט את הגרגרים.
- במעבד מזון שמים את החומוס המבושל, טחינה, חצי כוס מי בישול ואת כל התבלינים. אפשר לשים רק חצי מכמות התבלינים אם אתם אוהבים חומוס עדין ואז להוסיף בהמשך.
- טוחנים זמן ארוך עד שהחומוס חלק ואחיד. מוסיפים מי בישול לפי הצורך. מוסיפים מיץ לימון, כמון, מלח ושום - לפי הטעם.
- החומוס מתייצב ומתקשה בקירור ולכן עדיף להכין חומוס מעט “רך” יותר מהתוצאה הרצויה.
- שומרים חופן גרגרים שלמים כדי לקשט בהם את הצלחת. מגישים בטמפרטורת החדר, עם זילוף של שמן זית איכותי, גרגרי חומוס וזעתר.
אופן הכנה
- משרים את החומוס: שמים את גרגרי החומוס בקערה גדולה מאד עם מים נקיים. מחליפים את המים כל ארבע-חמש שעות. מומלץ להשרות בין 12-24 שעות. אם אתם משרים את הגרגרים למשך הלילה, במיוחד בתקופת הקיץ, הכניסו את הקערה למקרר על מנת שהגרגרים לא יחמיצו.
- מסננים את הגרגרים ממי ההשרייה ומעבירים למכשיר הנינג׳ה עם 1 ליטר מים. סוגרים את מכסה סיר הלחץ ומוודאים שכפתור הseal סגור. מפעילים על תוכנית סיר לחץ על מצב HIGH ל-10 דקות.
- מסננים את הגרגרים אך שומרים על מי הבישול. מקררים מעט את הגרגרים.
- במעבד מזון שמים את החומוס המבושל, טחינה, חצי כוס מי בישול ואת כל התבלינים. אפשר לשים רק חצי מכמות התבלינים אם אתם אוהבים חומוס עדין ואז להוסיף בהמשך.
- טוחנים זמן ארוך עד שהחומוס חלק ואחיד. מוסיפים מי בישול לפי הצורך. מוסיפים מיץ לימון, כמון, מלח ושום - לפי הטעם.
- החומוס מתייצב ומתקשה בקירור ולכן עדיף להכין חומוס מעט “רך” יותר מהתוצאה הרצויה.
- שומרים חופן גרגרים שלמים כדי לקשט בהם את הצלחת. מגישים בטמפרטורת החדר, עם זילוף של שמן זית איכותי, גרגרי חומוס וזעתר.
הכנתם את המתכון?
תגובות (8)
כמה זמן זה טוב בהקפאה?
החומוס המוכן? עדיף לא להקפיא
בישלתי כמות גדולה של גרגרי חומוס ואני לא רוצה להשתמש בכל הכמות באותה עת.איך מומלץ להקפיא את הגרגרים המבושלים?
אין שום בעיה. להכניס את גרגירי החומוס לשקית זיפר או קופסא סגורה היטב ולשמור במקפיא.
היי אפרת, במידה ולא מעוניינים להשתמש בסיר לחץ, אזי מהי האלטרנטיבה, כיצד וכמה זמן?
היי, אפשר לבשל בסיר רגיל עם מכסה למשך שעתיים לפחות (עד שהגרגרים מתרככים). בהצלחה!
במתכון רשום 10 בחום גבוה בסיר לחץ ובחוברת בטבלת סיר לחץ רשום 3 דקות בחום נמוך.למה יש הבדל כל כך גדול בין השניים?
איזו חוברת? חשוב ללכת לפי המתכון הכתוב