איך מכינים חומוס משעועית לבנה? לא תאמינו!

שי-לי ליפא מכינה חומוס שעועית לבנה עם שום, לימון ועשבי תיבול. מנה טבעונית וצמחונית שכיף לאכול בצהריים
שי-לי ליפא מכינה חומוס שעועית לבנה עם שום, לימון ועשבי תיבול. מנה טבעונית וצמחונית שכיף לאכול בצהריים
  • שי-לי ליפא
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-50 דק׳
  • קלוריות
    525
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 524.7 קק״ל 1049.3 קק״ל
    פחמימות 164.4 גרם 328.8 גרם
    שומן 136.0 גרם 272.1 גרם
    נתרן 1676.1 מ״ג 3352.1 מ״ג
    חלבון 123.9 גרם 247.8 גרם
    סיבים תזונתיים 122.8 גרם 245.6 גרם
    שומן רווי 123.1 גרם 246.2 גרם
    כולסטרול 121.0 מ״ג 242.0 מ״ג
    סידן 150.1 מ״ג 300.1 מ״ג
    ברזל 121.4 מ״ג 242.8 מ״ג
    אשלגן 308.1 מ״ג 616.1 מ״ג
    אבץ 121.0 מ״ג 242.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-50 דק׳
  • קלוריות
    525
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 524.7 קק״ל 1049.3 קק״ל
    פחמימות 164.4 גרם 328.8 גרם
    שומן 136.0 גרם 272.1 גרם
    נתרן 1676.1 מ״ג 3352.1 מ״ג
    חלבון 123.9 גרם 247.8 גרם
    סיבים תזונתיים 122.8 גרם 245.6 גרם
    שומן רווי 123.1 גרם 246.2 גרם
    כולסטרול 121.0 מ״ג 242.0 מ״ג
    סידן 150.1 מ״ג 300.1 מ״ג
    ברזל 121.4 מ״ג 242.8 מ״ג
    אשלגן 308.1 מ״ג 616.1 מ״ג
    אבץ 121.0 מ״ג 242.0 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


plus minus

חומוס שעועית

הגשה


אופן הכנה

  1. חוצים את הבצל. חותכים גס את הבצל שמיועד להגשה. קוצצים גס את הפטרוזיליה.
  2. מכסים את השעועית בסיר בשפע מים ללא מלח, מוסיפים את הבצל, עלה הדפנה והסוכר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-75 דקות, עד שהשעועית רכה מאוד. מצננים כ-15 דקות.
  3. בעזרת כף מחוררת מעבירים את השעועית החמימה למעבד המזון (שומרים את מי הבישול). מוסיפים 1/4 כוס מי הבישול, שמן הזית, מיץ הלימון, השום והמלח, ומרסקים למרקם כמעט חלק. אם הממרח סמיך מדי, מוסיפים עוד קצת ממי הבישול. טועמים ומתקנים את התיבול.
  4. מורחים את חומוס השעועית על צלחת, מניחים במרכז את הבצל, יוצקים את שמן הזית, מפזרים את הפטרוזיליה ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
איך מכינים חומוס משעועית לבנה? לא תאמינו!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (12)

Avatar

    Avatar
    דנה זוהר צרפתי

    מנה מהירה , מעולה למנות פתיחה באירוח, יכול להיות גם מטבל מצוין

      Avatar
      מערכת Foody

      נכון, זה רעיון מצוין! תודה רבה (:

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות