חומוס שעועית לבנה עם שום, לימון ופטרוזיליה

שי-לי ליפא מכינה חומוס שעועית לבנה עם שום, לימון ועשבי תיבול. מנה טבעונית וצמחונית שכיף לאכול בצהריים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-50 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

מצרכים

חומוס שעועית

הגשה

אופן הכנה

  1. חוצים את הבצל. חותכים גס את הבצל שמיועד להגשה. קוצצים גס את הפטרוזיליה.
  2. מכסים את השעועית בסיר בשפע מים ללא מלח, מוסיפים את הבצל, עלה הדפנה והסוכר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-75 דקות, עד שהשעועית רכה מאוד. מצננים כ-15 דקות.
  3. בעזרת כף מחוררת מעבירים את השעועית החמימה למעבד המזון (שומרים את מי הבישול). מוסיפים 1/4 כוס מי הבישול, שמן הזית, מיץ הלימון, השום והמלח, ומרסקים למרקם כמעט חלק. אם הממרח סמיך מדי, מוסיפים עוד קצת ממי הבישול. טועמים ומתקנים את התיבול.
  4. מורחים את חומוס השעועית על צלחת, מניחים במרכז את הבצל, יוצקים את שמן הזית, מפזרים את הפטרוזיליה ומגישים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 2 מנות
קלוריות 567.1 קק״ל 1134.1 קק״ל
פחמימות 162.1 גרם 324.1 גרם
שומן 142.0 גרם 284.1 גרם
נתרן 1675.4 מ״ג 3350.9 מ״ג
חלבון 123.7 גרם 247.4 גרם
סיבים תזונתיים 122.5 גרם 245.0 גרם
שומן רווי 123.9 גרם 247.8 גרם
כולסטרול 121.0 מ״ג 242.0 מ״ג
סידן 150.9 מ״ג 301.8 מ״ג
ברזל 121.4 מ״ג 242.9 מ״ג
אשלגן 285.1 מ״ג 570.2 מ״ג
אבץ 121.0 מ״ג 242.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    Avatar
    דפנה

    בטוח שאין טעות בחישובי הערכים התזונתיים? לפי חשבוני במנה אחת יש למעלה מ-700 גרם (חישבתי בערך את הנתונים של פחמימות,שומן,חלבון,סיבים ושומן רווי). האם לא חסרה נקודה עשרונית בנתונים האלה-למשל-פחמימות 16.2 גרם?

      Avatar
      Foody Foody

      היי דפנה, סליחה על האיחור בתגובה. שלחנו את השאלה שלך לתזונאית שלנו והיא אישרה את הערכים התזונתיים המופיעים במתכון.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody