חזה עוף ואורז בסיר אחד: תבשיל אדום ומשגע

חזה עוף ואורז בסיר אחד בצבע אדום משגע וטעם ביתי ומנחם. רות אוליבר סוגרת לכם פינה בארוחת צהריים שעונה על כל הצרכים ולא משאירה לכם כיור מלא
חזה עוף ואורז בסיר אחד בצבע אדום משגע וטעם ביתי ומנחם. רות אוליבר סוגרת לכם פינה בארוחת צהריים שעונה על כל הצרכים ולא משאירה לכם כיור מלא
  • רות אוליבר
שמרו
כשר
30 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 10 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    236
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 235.9 קק״ל 1887.2 קק״ל
    פחמימות 38.1 גרם 305.0 גרם
    שומן 8.1 גרם 65.0 גרם
    נתרן 597.7 מ״ג 4781.8 מ״ג
    חלבון 4.4 גרם 35.0 גרם
    סיבים תזונתיים 3.0 גרם 24.3 גרם
    שומן רווי 0.6 גרם 4.9 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 29.8 מ״ג 238.6 מ״ג
    ברזל 1.2 מ״ג 9.8 מ״ג
    אשלגן 409.8 מ״ג 3278.1 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 1.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 10 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    236
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 235.9 קק״ל 1887.2 קק״ל
    פחמימות 38.1 גרם 305.0 גרם
    שומן 8.1 גרם 65.0 גרם
    נתרן 597.7 מ״ג 4781.8 מ״ג
    חלבון 4.4 גרם 35.0 גרם
    סיבים תזונתיים 3.0 גרם 24.3 גרם
    שומן רווי 0.6 גרם 4.9 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 29.8 מ״ג 238.6 מ״ג
    ברזל 1.2 מ״ג 9.8 מ״ג
    אשלגן 409.8 מ״ג 3278.1 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 1.9 מ״ג
    סגור

בסיר אחד מהביל ומעלה אדים מגרים יש גם אורז אדום מתובל וגם חזה עוף עסיסי, באמת צריך להסביר? פשוט מתכון מושלם לארוחת צהריים או ערב לכל המשפחה.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
30 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


plus minus

חזה עוף בתערובת תבלינים

לתבשיל

הגשה


 אופן הכנה

  1. ראשית, מניחים בקערה גדולה את כל המרכיבים של תערובת התבלינים.
  2. מוסיפים פנימה את חזות העוף ומערבבים היטב עד שיצופו מכל הצדדים (עד כאן אפשר להכין זאת מבעוד מועד - עד לילה לפני).
  3. מפזרים בסיר שטוח על כיריים בצל פרוס בשכבה אחידה.
  4. שוטפים את האורז ומסננים ואז מפזרים מעל הבצל.
  5. מוציאים את חזות העוף מהקערה עם התבלינים (שומרים את הקערה עם שארית תערובת התבלינים בצד), מניחים ומסדרים מעל האורז.
  6. מוסיפים לקערה שהנחנו בצד: שמן, מלח, עגבניות מגורדות בפומפיה, רסק ומים חמימים.
  7. יוצקים את הרוטב מעל לעוף ומביאים לרתיחה.
  8. מכסים במכסה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש נמוכה במשך שעה.
  9. בודקים שאין נוזלים בסיר ובמידה ועוד יש, מבשלים במשך עוד רבע שעה.
  10. מניחים את התבשיל בצד לעוד 10 דקות עם המכסה.
  11. מפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה ומגישים חם.

הערות

  • במקום פטרוזיליה אפשר לעטר גם בחצי כוס אפונה חלוטה להוספת צבע ומרקם.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
חזה עוף ואורז בסיר אחד: תבשיל אדום ומשגע

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (15)

Avatar

    Avatar
    אילה הירש

    באיזה שלב חותכים את החזה? בהגשה?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי אילה, כן, חותכים בשלב ההגשה

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות